Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Někde v Latinské Americe kotví loď s 400 milióny dolary na palubě. Peníze byly ukradeny chladnokrevnému drogovému magnátovi Loomisovi (Patrick Stewart). Ten samozřejmě peníze chce zpět a úkolem pověřil nelítostného zabijáka Armora (Denis Leary) a jeho bandu. Jediný, kdo ví, kde loď kotví, je prosťáčkovský a lehce vyšinutý zločinec Dani (Christopher Lambert). Na něho má spadeno drsňácký agent z oddělení narkotik Cole (Mario Van Peebles), který zase jako jediný zná jméno lodi s nákladem peněz. Ačkoli jsou Dani a Cole okolnostmi přinuceni spolupracovat, neznamená to, že se nebudou podrážet a každý nebude sledovat svůj vlastní cíl. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (55)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Jedno z najzabavnejsich akcnych beciek s neskutocne vtipnou a dokonale zohratou ustrednou dvojicou Lambert - Peebles. Na strane zaporakov zase uraduju drsny Leary a slizky Patrick Stewart. Akcia je sice len standardna, ale to nevadi. Aspon je natocena dokonale prehladne a ked niekto po niekom vystreli, tak vybuchuju stare dobre kapsulky a nie trapne digitriky. Vdaka sviznemu tempu a skvelym hlaskam film ani na sekundu nenudi a aj po rokoch som sa skvele bavil. Film z cias, ked este oznacenie becko neznamenalo nieco negativne. 8/10. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Svižné, akční, opravdu vtipné se skvělým příběhem. Akční film devadesátek, který jede svou strhující jihoamerickou jízdou od začátku do konce. Buddy parťáci Lambert s Van Peeblesem proti bossovi Stewartovi, který si odskočil ze Startreku a hlavně proti chladnokrevnému Denisu Learymu. Dle mého nejzábavnější film s Lambertem. ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Hodně nepovedený film. Co taky čekat od slabého režiséra Derana Sarafian, že. Nutno však dodat, že tentokrát dostal k dispozici naprosto pitomý scénář nedávající smysl. A podle toho to vypadá. Jednotlivé scény na sebe téměř nenavazují, o nějaké zajímavé zápletce nemůže být řeč a všeho všudy se tu vyskytují asi jen dvě povedené scény a pár gagů, které jsou tak blbé, že se prostě nedá se jim nezasmát. Lambert s Peeblesem se po celou dobu tváří neskutečně trapně. A asi je to tím, že jim až na place došlo, v čem to vlastně hrají. Jednoduše hráli v kravině. 40% ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Typický B-éčkový snímek, jeden z mých oblíbených a nezapomenutelných z klukovských let..Scény s mouchou, broukem nebo pohřbení zaživa jen tak z paměti nevymažete. Možná to jsou spolu se všemi xichty hlavní poznávací znaky tohoto filmu. Hlavním kladem tohoto i trochu dobrodružného akčňáku jsou však především herecké výkony ústřední dvojice, dvou úplně rozporuplných osobností s jejich věčnými hádkami, konflikty, usmiřováními a především pak všemožnými komickými situacemi..Na druhé straně proti nim stojí bezohledná banda chladných a krutých ozbrojených gangsterů vedených drogovým bossem Loomisem..Film je hodně hláškovitý, nepostrádá však zručně natočené akční scény, má rychlé tempo, plno honiček, přestřelek a zejména, jak už jsem psal, je postaven na bezva výkonu Christophera Lamberta, totálně vyšinutého a negramotného zlodějíčka, jinak velice milého, ale i jeho černého parťáka Maria Van Peblese jako zabijáka ve službách spravedlnosti. Dobrý film, který zaručeně pobaví každého. ()

ArdathBay 

všechny recenze uživatele

Skvělá chemie mezi oběma Gunmeny, vtipné hlášky, záporák super "kvalit" Leary. Béčkovitý scénář kupodivu vůbec nevadí, protože si na nic hlubšího nehraje ( odpovědný je za něj režisér Mumií ). Ani nevím, co bych vytknul. Jedna věc tu je, ale ta nesouvisí přímo s filmem. Z formátu 2,35:1 "vyseknout" brutální 4:3 to je zločin hrubého zrna. Proto mám k Vapetu vzhledem k tomuto ambivalentní pocit. P.S. DaViDe'82 : děkuji za skvělý koment, který mě velmi příjemně "donutil" zvednout o jedno hodnocení. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama