Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Uprostřed nádherného pohoří Patagonia žije téměř mýtická komunita velšských rodáků, potomků osadníků, kteří se zde usídlili v devatenáctém století. Režisér Marc Evans ve svém jemném filmu vypráví o tamní krajině i kultuře prostřednictvím příběhů dvou žen. V Cardiffu Gwen a její manžel Rhys cítí v jejich vztahu značný tlak, protože se jim nepodařilo počít dítě. Když je Rhys vyslán do Patagonie v rámci fotografického projektu, vidí v tom Gwen novou šanci pro jejich vztah a především možnost uniknout ze všední reality a zažít dobrodružství. V Patagonii, začíná Cerys, postarší rodačka z Argentiny, tajemnou pouť po welšské krajině, která byla kdysi domovem její matky. Její poněkud nervózní synovec Alejandro jí dělá společnost a nečekaně zde objeví svou potenciální budoucnost v podobě svůdné velšské dívky. Přesto, že se tyto dvě ženy nikdy nesetkají, jejich cesty jsou podobné: Gwenina nenaplněná touha po rodině ji přivádí k nečekanému dobrodružství a Cerysino hledání pravdy o jejím původu s sebou nepřináší žádné snadné odpovědi. Jejich příběhy tvoří z filmu Patagonie jedinečný intimní epos na pozadí impozantní panoramatické krajiny. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (2)

predators 

všechny recenze uživatele

Už jste někdy vyrazili se svou babičkou na pořádný výlet? Nemyslím tím procházku po parku nebo na zmrzlinu! V tomto případě jde o několika denní dovolenou mladíka a jeho příbuzné stařenky z argentinské Patagonie za hledáním statku ve Wallesu. V témže okamžiku, nebo dějově souběžně chcete-li, se vydává na ztmelovací dovolenou páreček z Wallesu do již zmíněné Patagonie. Slušná to zamotávka, co? Naštěstí nejde o žádné velké drama, prostě se jen tak loudají, občas někoho poznají a to je asi tak všechno. Krajiny obou koutů světa nejsou nikterak zajímavé a trochu se nám to vleče. 40% ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nevěřil jsem, že film bude skutečně, jako napsal uživatel predators. Protože všechno, na co mě tenhle film nalákal, vlastně on sejmul. Nezáživný příběh, krajina nijaká, člověk se o životě lidí v Patagonii nic nedozví. A fakt, je to tak. Film je rozdělen na dvě linky, jedna je zajímavější, druhá prakticky vůbec. Krajina je pustá, bez ničeho a celé je to zaobaleno do dvou hodin. Přiznám se, že u filmu jsem po 40ti minutách začal dělat cokoliv, abych se zabavil, protože on mě zaujmout nedokázal. ()

Reklama

Galerie (5)

Reklama

Reklama