Reklama

Reklama

Nikdo jí nevěří. Nikdo ji nezastaví. Jill byla před rokem unesena záhadným mužem a následně vržena do hluboké díry plné mrtvol předchozích obětí. Jako jediné se jí podařilo přežít, protože znala pachatelovo tajemství. Rok po tragické události stejně záhadně mizí i její sestra Molly. Jill je přesvědčena, že je únosce zpět. Tudíž sestru čeká stejný osud a do zítra může být mrtvá. Policie jí však stejně jako tenkrát nevěří a Jill nezbývá nic jiného než podniknout pátrání na vlastní pěst. Podaří se jí do dvanácti hodin najít vraha? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (178)

verbal 

všechny recenze uživatele

Poté, co si úchylný vrah v 19:04 fikaně půjčí nenápadnou, šedou dodávku pro své nekalé rejdy a 19:10 si po cestě ještě skákne sytě červeným Chryslerem do smíšeného zboží pro kobercovou pásku, aby Amandina ségra u toho šukání moc nedržkovala, nabývám dojmu, že kromě těch kikin asi i rád střídá auta. Teplý kýbl hustých scénaristických zvratků, ve kterém opět řádí ta ohyzdná, neherecká blondýna se sveřepým výrazem penetrovaného konečníku. Ještěže mám na mobilu ty Tetrisy. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $11,682,205Tržby Celosvetovo $19,130,000Tržby za predaj Blu-ray v USA $795,206 //počet predaných kusov 17,632Tržby za predaj DVD v USA $2,802,226 //počet predaných kusov 111,680║ prekombinovaný thriller, neustále na vážkach, čo je a čo nie je pravda zo šikovnou Amandou Seyfried nadmieru odsýpa a strhne, vďaka v celku dômyselným riešeniam /80%/ ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Hrozný zvuk z kina u verze ( Gone 2012 RC 720P BRRIP READNFO x264 - HOPE), ale aspoň jsme se nasmáli. Mezi diváky totiž byly dvě pipiny a ty jejich komentáře u filmu, to fakt stálo zato. Párkrát jsme byli i přesvědčeni, že tu jednu tam někdo šuká :-) A film? Je to o blondýně o které si celý svět myslí, že pojebaná. A tak se celý film snaží dokázat opak. NUDA. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Obsah začíná slovy - Nikdo jí nevěří. Nikdo jí nezastaví. - Takže to budu aplikovat na sebe asi tak, že jsem některým situacím horko těžko věřila, ale bylo to tak napínavý, že mě nikdo nezastavil v maximálně rychlém tempu při žehlení. Jill, díky ti, mám hotovo:-) ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem neviděla žádný thriller a tak nadešel čas to napravit. Přiznám se, že kromě obsahu mě nalákalo hlavně obsazení mé oblíbené Jennifer Carpenter z Dextera. Dostavilo se mírné zklamání po zjištění, že tam moc velkou úlohu neměla. Každopádně příběh samotný mě mile překvapil, moc jsem od něj neočekávala a nakonec jsem dostala napínavou podívanou. To,že SPOILER si Jill únosce nevymyslela se jevilo jako zřejmé už od počátku a tak se nedostavil žádný moment překvapení. Trochu škoda, ale přesto mě to bavilo. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Zručne natočený thriller veľmi pripomína Zberateľa bozkov s M. Fremanom. Amanda Seyfried bola dobrá voľba, príbeh pekne odsýpa a stopáž nebola zbytočne prestrelená. Oceňujem nekompromisné vyrovnanie sa so záporakom. Fajn thriller pre daždivý večer. 60%. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Dobrý thriller, který měl od začátku slušný náboj. Tempo měl stejné a vyšší hodnocení by bylo na místě. Tady je vidět, že vše není tak snadné, jak se zdá. Chyba nastala až v samém závěru. Hrozně rychlý převrat a žádné napětí, které bylo potřeba nebylo. Jill přijela, vyřešila a zase odjela, jenže nic zásadního se nekonalo. Podle mého šlo a největší úraz filmu, mohlo se vše rozvinout a ukončit o něco lépe, ale to se bohužel nestalo. Závěr byl tedy dosti odfláknutý. I přesto se jedná o průměrný thriller, který má od začátku slušné tempo a divák musí přemýšlet.. 5/10 = 55% ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Jako, námět by nebyl špatný, kdyby to bylo natočeno úplně jiným způsobem. Bylo to tak naivní, že jsem celých 94 minut jen nevěřícně kroutila hlavou. Tak vám nevím, 3* a to nadhodnocuju, ale viděla jsem už i horší filmy. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Nenápadný thriller pod taktovkou jihoamerického režiséra, který si pro svůj americký debut do hlavní role vybral Amandu Seyfried, a dobře udělal. Mladé dívce Jill jednoho dne zmizí její sestra, se kterou bydlela ve společné domácnosti. Domnívá se, že byla unesena neznámým mužem, a domnívá se tak právem, protože to samé ji postihlo před rokem, jenže policie pátrání po maniakovi zastavila, protože neobjevila žádnou stopu vedoucí k němu, a tedy ani vykopanou lesní jámu, do které vyděšenou dívku uvrhl. Zdá se, že maniak a údajný vrah mnoha jiných pohřešovaných žen, existuje jen v představách Jill, která je po lékařské zprávě považována za psychicky labilní. Flashbacky a přesvědčení dívky však hovoří o opaku. Jill se obrací znovu na policii a po jejím nedostatečně projeveném zájmu o pátrání se do něj pouští na vlastní pěst. Vybavena Googlem, množstvím náhod a také zřejmě nevysvětlitelnou ženskou intuicí, nakonec přece jen na nějakého maniaka narazí a dopřeje mu parádní barbeque. Je docela evidentní, že scénář psala žena, protože pátrání policie je opravdu velmi laxní a nepropracované, ale to až tak nevadí, protože je dobré, že vyšetřovatelé nejsou vyobrazeni jako bezchybně načasované stroje. Jill je holka sympatická a Amanda Seyfrided, která nesleze po celou dobu ze scény, ji hraje hodně civilně a současně jsem měl zájem, jakým způsobem získá další indicii ve svém patrání. Režisér Heitor Dalia jí dává k jejímu sólu dostatečný prostor, přitom umí navodit jak napětí, tak i několik odlehčených momentů, které nepůsobí překvapivě nijak rušivě. Nejnapínavější závěrečná třetina filmu je skvěle hororově temná, finální odhalení maniaka slabší, ale film bych označil za téměř originální. Skvělá byla také závěrečná pointa, kdy Jill vyšetřovatele obelstí, a dokonce potvrdí, že žádný maniak vlastně ani neexistoval a jen si ho vymyslela. To jsem v thrilleru zatím viděl jen tady. Film docela solidně odsýpal, ale zase není úplně dobré od něj očekávat nějaké zázraky. Občas spadne do průměru, ze kterého se nějakou neobvyklou finesou zase vrátí do nadprůměru. Amanda Seyfried, kvalitní režie vyvolávající napětí a znepokojení spolu s místy neotřelým scénářem dávají dohromady thriller, při kterém tep rozhodně nezůstane v klidu. 80% ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Nepravdepodobná detektívka televízneho razenia. Mňa to bavilo, všetky tie podivné scenáristické slučky a neprimerane vtipné okamžiky. A dosť tomu pridáva aj Amanda ktorá vôbec nevie hrať. Čisté guilty pleasure. Len som trochu sklamaný z postavy Katherine Moennig; to krovie mohol hrať ozaj hocikto ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Těšil jsem se na thriller s Amandou a čekal jsem víc. Určitě je plus, že režisér poskytuje dost slepých vodítek, takže krimi zápletka zůstává dlouho otevřená. Nicméně soukromé pátrání Amandy mi připomíná pohádku o zvířátkách – jde za liškou, ta ji pošle za vlkem atd. Taky ty její bezprostřední historky se po čase okoukají. A i pár zbytečných postav bych našel. Skoro jako by se tvůrci neshodli, co vlastně chtějí natočit, a každý si od stolu prosadil svůj kousek. Takže jediná pozitiva jsou Amandina pěkná tvářička, sem tam nečekaný humor a napětí v závěru. # příběh 5 | hudba 6 | humor 1 | akce 4 | napětí 5 | pustil bych si znovu 5 ()

teutates 

všechny recenze uživatele

Neskutečný thriller, Amanda co by Jill má takový zážitek, příhodu, nehodu, kde si dá dýchánek se samozvaným lamačem ženských srdcí. Co svět nechtěl, nikdo ji to nevěří, protože místní boylover za sebou nenechá žádny otisk či vlásek, že mněli to štěstí poznat se. Jill v sobě dusí nadšení a proto dělá všechno proto ať na svého milého nemysli, no spíš klepe nesmysly. Vezme osud do vlastních rukou a odhodlá se hledat svého svérázného kamaráda, kterého jak jinak najde a dohodnou se na dodatečném rande-vu. Amanda vyřeší záhadu, všechno sama a v rámci reguli. Své vyjádřeni pošle na místní okrsek, kde nakonec budou muset uznat, že se tihle dva holoubci už setkali. 1/10 za tak krásný shit. ()

Lenny.M 

všechny recenze uživatele

Film jsem si pustila kvůli známým jménům (Seyfried, Carpenter, Moennig) téměř okamžitě od shlédnutí traileru a rozhodně nejsem zklamaná. Sice to mohlo mít víc propracovaný děj, víc vysvětlenený (třeba toho vraha mohli víc rozebrat), ale i tak, docela dobrý akční thriller, který doporučím známým. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Těch unesených rajd už je víc jak zrnek písku. Ušmudlaná Sejfrýd a její patálie, semtam bulení do telefonu. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Snad jedinou větší záhadou než-li je fakt, že hlavní roli hraje vyhoukaný mimozemšťan v těle křehké blondýnky místo Jennifer Carpenter je otázka, proč kurva tak dobrý herec jakým je Wes Bentley bere tyhle mizerné štěky v průměrných filmech co nestojej za řeč.Kecal bych ovšem že to nebylo napínavé a zabavilo to, ale zázrak se na dvd opět nestal. 55%. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Tak Amanda zoberie čokoľvek, predsa len ona predstavuje viac len hereckú tvár než hereckú multifunkčnosť, avšak tie romantické záležitosti a spevy celého repertoáru ABBA jej pasuje oveľa viac, než husté vyhrážanie sa hnusným chlapom alebo šermovanie so zbraňou po ulici ako Billy Kid. Zároveň však Amanda vyzerá ako minimálne desaťnásobná majsterka sveta v šachu, pretože pozná niekoľko ťahov vopred a sála z nej IQ180, avšak to je len iluzórny obraz vytvorený políciou, ktorej 10 členov tých 180 bodov v IQ teste nedosiahla ani dokopy. Pretože keď prídete na políciu a nahlásite únos sestry, povedia vám, že určite nezmizla, ani ju nikto neuniesol. Následne sa zistí, že naozaj zmizla a polícia: no tak zmizla a čo, aj tak ju určite nikto neuniesol. Skutok sa nestal a nechajte nás sakra už dopiť tú kávu! Tieto komediálne prvky určite pobavili, žiaľ, asi to tak zrejme funguje aj v realite, keď nie je čo vyšetrovať, nie je čo dogabať, ale hlavne: vinná je väčšinou obeť, nie páchateľ! Filmu chýba atmosféra, chýba tu napätie, flashbacky úplne zbytočné, no a vysvetlenie na konci ani neprišlo: prečo ten chlap šiel po ženách, nič hlbšie, len proste zlý človek, čiže motív ako z nedokončenej kriminálky. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Holka okatá (až moc okatá, nejspíš má něco s brzlíkem) běhá po lese, běhá po městě, vybavená jak MacGyver i baterkou do lesa, každý jí hned rád poradí, kam dál, každý jí rád hned půjčí auto, jen policie jí nevěří, ale holka se nedá a lítá po městě a lese dál, aby našla unesenou sestřičku... Řemeslně sice dobře odvedená práce, ale je to jen řemeslo, bez většího nápadu, bez dobrých hereckých výkonů - Amandě prostě její přetažené rádoby herectví nevěřím - bez větší atmosféry, vtažení do děje, zaímavosti, nějakých větších zvratů... Plus samozřejmě okaté logické nesmysly včetně závěru MOŽNÝ SPOILER (záporák sfoukne jak svíčka po jedné ráně, policie Jill nehledá podle mobilu...). ()

Reklama

Reklama