Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Petr Kovář, učitel na střední škole, se právě rozešel se svou několikátou přítelkyní. Uvědomí si, že jediná žena, kterou kdy bezvýhradně miloval, byla jeho spolužačka Eliška. Tehdy, v sedmnácti letech, nenašel odvahu jí říct, že ji má rád, a ona se pak navždy vytratila z jeho života. Petrovi se naskytne jedinečná šance cestovat zpět v čase do svých studentských let a vrátit se do června 1989, kdy chodil do třeťáku. Dostane možnost napravit, co promeškal. Musí překonat Eliščin počáteční nezájem, zbavit se jejího otravného přítele, navíc prospívat ve škole, přestože už středoškolskou látku dočista zapomněl. Petr se dostává do změti komplikací a průšvihů, které naštěstí řeší s vtipem, nadhledem a drzostí, kterou dobře zná od svých vlastních studentů. Postačí však tyto zbraně na to, aby přesvědčil Elišku o svých citech a získal její lásku? (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (1 218)

juta 

všechny recenze uživatele

Na české poměry jde o zdařilé dílo, které nekulhá tak moc jako jiné novodobé české pokusy. Dobrá to zápletka, vtipné momenty, jen s několika šrámy, které zrovna netěší, jako třeba evidentní fb tabule, která tam absolutně nepatří a pak také reklamy na sponzory filmu. Copak se dnes český film nedá udělat bez reklam na nějaké produkty sponzorských společností? ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Veľmi milé prekvapenie. Strašná škoda, že vinou malého rozpočtu vyzerá ten film tak hnusne, pretože herci s Mádlom na čele sú vynikajúci a jednotlivé scény sú fakt vtipné, príjemne romantické prípadne roztomilo nostalgické. Jedna z najlepších českých komédií za posledných cca 5 rokov. 6/10 jedine kvôli hnusnému vizuálu, pretože keby ten film vyzeral keď už nie výborne ale aspoň dobre nemal by som ísť problém minimálne na osmičku. ()

Reklama

bestlama 

všechny recenze uživatele

Uděláme si malý pitevní rozbor, kterým odebereme hlavní základní funkční orgány filmu a budeme se přiblblé smát tomu, jak filmu ke konci dochází dech a pomalu umírá ve fádnosti a nudnosti. Jak to u takových chcípáckých českých filmů bývá. No jo, český "vzduch" táhnoucí od Ostravy nám filmy usmrcuje ještě dřív než vůbec vzniknou. Potom se divíme tomu, že nám humorem div plíce nerozervou hrudní koš a neodkráčí do Maďarska za "lepším" vzduchem. Potom tady existují inteligentní filmy, které si koupí respirační zařízení dřív než stačíte říct Mádlo, kevlarové vesty proti blbcům a tak se nedočkáme žádného okuchání a ošizení o správný český humor. Morbidní a vláčný. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Guláš podle receptu pejska a kočičky. Sem tam to připomíná Vorlíčka, sem tam Návrat do budoucnosti, sem tam velmi nepovedený Good Bye, Lenin! a mnoho a mnoho dalšího, včetně Jak jsme přečetli Čapka. Hereckou jistotou je tu Viktor Preiss, všechno ostatní je tak laciné jako sovětský Facebook na nástěnce v roce 1989. Kdeže ty loňské sněhy jsou... #kinobus ()

hippyman 

všechny recenze uživatele

Když odhlédnu od tradičně nesmyslného a čím dál tím otravnějšího product-placementu, nic mi na téhle oddychovce nijak dramaticky nevadilo. Pomiňme trochu odbytou sci-fi linku, jde spíše o romantickou komedii (nejen) pro teenagery, při které se občas divák opravdu od srdce zasměje. Ale na trilogii BTtF to přirozeně nemá ani zdaleka. 70% ()

Galerie (57)

Zajímavosti (47)

  • Filipovi Blažkovi se při natáčení ve škole stala zajímavá příhoda s jednou z mnoha krásných středoškolaček. Při natáčení se režiséra Miloslava Šmídmajera zeptal, zda má ke studentce při scéně ve třídě jít blíž. Než od režiséra uslyšel odpověď, zašeptala krásná školačka a herečka zároveň, že klidně může, že jí to rozhodně nevadí. Přestože byl v tu chvíli mezi nimi věkový rozdíl cca 20 let, Filip Blažek se červenal. (Paity)
  • Počas záverečných titulkov môžeme sledovať vystrihnuté scény. (Johnny.ARN)

Související novinky

MFF CINEMA MUNDI Brno (29.2.-7.3.2012)

MFF CINEMA MUNDI Brno (29.2.-7.3.2012)

20.02.2012

Brněnská filmová komunita v březnu ožije festivalem CINEMA MUNDI. Ten ve své jedinečné koncepci přinese během osmi dnů kolekci těch nejlepších českých a světových filmů za uplynulý rok. V hlavní… (více)

Reklama

Reklama