Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Petr Kovář, učitel na střední škole, se právě rozešel se svou několikátou přítelkyní. Uvědomí si, že jediná žena, kterou kdy bezvýhradně miloval, byla jeho spolužačka Eliška. Tehdy, v sedmnácti letech, nenašel odvahu jí říct, že ji má rád, a ona se pak navždy vytratila z jeho života. Petrovi se naskytne jedinečná šance cestovat zpět v čase do svých studentských let a vrátit se do června 1989, kdy chodil do třeťáku. Dostane možnost napravit, co promeškal. Musí překonat Eliščin počáteční nezájem, zbavit se jejího otravného přítele, navíc prospívat ve škole, přestože už středoškolskou látku dočista zapomněl. Petr se dostává do změti komplikací a průšvihů, které naštěstí řeší s vtipem, nadhledem a drzostí, kterou dobře zná od svých vlastních studentů. Postačí však tyto zbraně na to, aby přesvědčil Elišku o svých citech a získal její lásku? (TV Nova)

(více)

Zajímavosti (47)

  • Během hodiny, kdy se profesor ptá, čím chtějí žáci být, zeptá se i Petrova spolužáka Radovana, který odpoví, že chce být milionářem. Je to odkaz na českého podnikatele Radovana Krejčíře, který je nyní odsouzený v Jihoafrické Republice za daňové podvody. V potitulkových scénách je i záběr, kdy za Radovanem přijdou muži v černých bundách a poprosí ho, aby šel s nimi. On je požádá zda-li si nemůže zajít na toaletu a uteče oknem. Tato scéna odkazuje na slavný Krejčířův útěk, kdy unikl zákonu přes tajnou chodbu na toaletě ve své vile. (DavidUrbanCZ)
  • Původně chtěli tvůrci filmu použít na scénu z koupaliště bílého králíka. Nakonec ale kvůli „běhavosti“ zvolili druh králíka s hnědou srstí. (Paity)
  • Jiří Mádl není přílišný milovník zvířat, což i ten nejpomalejší ze tří králíků, které filmaři během natáčení použili, vycítil a před Mádlem utíkal jako o život. Štáb pro natáčení využíval jednoho „běhavého“, jednoho „pomalého“ a jednoho „stojícího“. (Paity)
  • Filipovi Blažkovi se při natáčení ve škole stala zajímavá příhoda s jednou z mnoha krásných středoškolaček. Při natáčení se režiséra Miloslava Šmídmajera zeptal, zda má ke studentce při scéně ve třídě jít blíž. Než od režiséra uslyšel odpověď, zašeptala krásná školačka a herečka zároveň, že klidně může, že jí to rozhodně nevadí. Přestože byl v tu chvíli mezi nimi věkový rozdíl cca 20 let, Filip Blažek se červenal. (Paity)
  • Králíka Waldemara si "zahráli" celkem 3 králíci. (The Hobbit)
  • Scenárista filmu Kumír Holčák se rozhodl vydat v roce 2012 i stejnojmennou knihu. (Terva)
  • Filip Blažek nosil ve filmu čočky, aby měl hnědé oči. V běžném životě má oči modré. (Scelleton)
  • Jedním z partnerů filmu je také český výrobce energy drinků Big Shock!, který v souvislosti s filmem vytvořil limitovanou edici plechovek. (hendrich6)
  • Praha, Lovosice, Ploskovice, Veltrusy a Litoměřice je pětice hlavních lokací, kde natáčení probíhalo. Prvenství si jednoznačně odneslo město Litoměřice, kde se natáčely všechny scény z minulosti – z 80. let. Filmaři ocenili hlavně vstřícnost a ochotu, s jakou jim v místě vycházeli lidé vstříc, ale i upřímný zájem o film a natáčení. V Praze se filmovalo konkrétně na gymnáziu Na vítězné pláni v Praze. Záběry ze školního prostředí pochází rovněž z litoměřického gymnázia. Zámek, na který Petr (Jiří Mádl) a Eliška (Eva Josefíková) vyjeli na kole, je zámek Ploskovice vzdálený přibližně 7 km od Litoměřic, kde se filmovaly také snímky Princ a Večernice (1978), Čertova nevěsta (2011) nebo Jak si zasloužit princeznu (1994). Restaurace "U Labutě", kde se odehrává třídní sraz, se nachází v Praze 4 Krči v těsném sousedství Thomayerovi nemocnice. (konvax)
  • Dve pesničky do filmu, "Severní vítr" od J. Uhlíře a "Reklama na ticho" od skupiny Team, vybrali v predstihu sami diváci na základe súťaže hlasovania, ktorú organizovali servery Bioillusion.cz a Seznam.cz. V snímke je možné počuť takisto skladby "Největší z nálezů a ztrát" a "Nonstop" od Michala Davida. (Raccoon.city)
  • Kapela, ktorá hrala na záverečnom večierku školy, bola No Name.Lt - amatérska skupina založená v roku 1982. (Raccoon.city)
  • Brečtan sa stal najčastejšou pomôckou pre prekrytie drobných detailov v exteriéroch, ktoré už nekorešpondovali s minulosťou - tv satelity, nové dopravné značenie, vývesky nad obchodmi alebo autá na ulici, ku ktorým sa nikto nehlásil a nebolo ich možné odtiahnuť. (Raccoon.city)
  • Nebýva zvykom, aby sa tá najzložitejšia a najľudnatejšia scéna nakrúcala medzi prvými. Pri tomto filme to bolo práve naopak. Scéna veľkej zábavy na posledný školský deň prišla na program v druhý natáčací deň. (Raccoon.city)
  • Vo filme hrajú niekoľko menších rolí tiež populárne žuvačky Orbit, ktoré sa stali hlavným partnerom filmu. O žuvačky sa zvádza bitka v škole, žuje sa v aute, doma a predávajú sa aj v Tuzexe. (Raccoon.city)

Související novinky

MFF CINEMA MUNDI Brno (29.2.-7.3.2012)

MFF CINEMA MUNDI Brno (29.2.-7.3.2012)

20.02.2012

Brněnská filmová komunita v březnu ožije festivalem CINEMA MUNDI. Ten ve své jedinečné koncepci přinese během osmi dnů kolekci těch nejlepších českých a světových filmů za uplynulý rok. V hlavní… (více)

Reklama

Reklama