Reklama

Reklama

Ve vlnách

  • Austrálie Drift
Trailer

Snímek Drift se odehrává na počátku 70. let v jednom zapadlém městě na nádherném australském pobřeží a vypráví příběh dvou bratrů, kteří stáli u zrodu moderního surfařského průmyslu. Film se odehrává v Austrálii v 70. letech minulého století. Bratry Andyho a Jimmyho Kellyovi spojuje jedna obrovská vášeň - jízda na velkých vlnách. Když byli malí, utekli se svou matkou ze Sydney do ospalého přímořského města Margaret River, kde jsou jedny z nejlákavějších a nejnebezpečnějších vln na světě. Příštích dvanáct let zde oba chlapci zdokonalovali své surfařské umění. Každá jejich jízda musela být zkrátka dokonalá. Volnomyšlenkářský Jimmy je nadaný a novátorský surfař, který se však začíná zaplétat se zločinem, aby pomohl rodině z dluhů. A tak Andy udělá velké rozhodnutí. Opustí stálé zaměstnání a vsadí na Jimmyho surfařské záměry i vlastní obchodní dovednosti. Na dvorku za domem pak oba bratři otevřou podnik se surfařským vybavením. Vytvoří nový design surfařských prken, zdokonalí neoprenové oblečení a všechno vybavení prodávají ve své dodávce. A protože jim jejich noví přátelé - potulný bohémský fotograf a surfařský filmař JB se svou nádhernou havajskou společnicí Lani, která bratrům pomotá hlavu – dodají odvahu, začínají hledat způsoby, jak svoji živnost pořádně rozjet. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (35)

VanTom 

všechny recenze uživatele

Dostal jsem přesně to, co jsem si pod pojmem "surfařský film" představoval: lážo plážo, slunce, párty, drogy, lásku, soutěže a samozřejmě přenádherné záběry oceánu a vln. V příběhu dvou bratří a jejich kumpánů rozjíždějících malý byznys sice nefungují dramatické okamžiky, ale tu všudypřítomnou pohodu a volnomyslnost se přinést podařilo. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Mám filmy, ve kterých je hlavní hrdina surf, moc rád. Líbí se mi ta lehkost toho sportu a volnost, když se za surfařem zavírá jedna vlna za druhou a taky se mi ty záběry líbily i v tomto filmu. Horší už ale na tomhle filmu bylo spíš to, že nepřináší vůbec nic nového. Herecké výkony normální. Všichni jsou tam zarostlí jak máničky. Do toho problémy s drogami a snaha být šťastný z toho, co dělají. No a jak byste řekli, že takový film nakonec dopadne? Nebýt těch krásných záběrů na vlny, asi bych šel s hodnocením klidně i níž. ()

Reklama

Killda 

všechny recenze uživatele

Nechápu jak mě může surfování tak uchvacovat, když jsem ještě v životě nesjel jedinou vlnu, ale je to tak. Každopádně film neřeší jen sportovní výkon nějakého kluka s prknem, zabývá se i morální otázkou a prosazuje příjemnou myšlenku - jít si za svým cílem, i přes to, že cesta je místy trnitá. Ražijně tomu sice něco chybí, ale to kompenzuje parádní kamera a zajímavé autorské myšlenky a kvalitní herecké výkony. ()

sskrblik 

všechny recenze uživatele

Z doposud viděných filmů o surfingu, což jsou pro mě Soul Surfer, Chasing Mavericks a Drift, mě tento kousek vychází jako nejlepší film. Můj obdiv si zalouží zejména pro pohodovu retro atmosféru a skvělý soundtrack. Zcela jistě tu najdeme scénáristické klišé, ale nejsou tolik výrazná, aby vyloženě rušila od sledování. V čase opadajícího listí zahřeje tento film na duši, doporučuji. End song: http://www.youtube.com/watch?v=kaZKS2XrBLY ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Když Kathryn Bigelow v roce 1991 natočila Bod zlomu jistě netušila, že odstartovala vlnu surfovacích filmů. Nic proti rád je vyhledávám, protože surf je krásnej sport, problém je že záplekta těch filmů až na jeden, nikdy nedosáhla úrovně Bod zlomu a tak se mě ty surf filmy se svým stále stejným námětem (svobodomyslnost + odvaha sject megalvnu a porazit sám sebe ) začaly pomalu přejídat. Tenhle fiml vypadal podle obsahu jinak, ale moje lebkovna tentokrát vydala chybnej úsudek. Většinu filmu je o absolutním hovně a konec filmu je zase jen o tom, že se musí sject megavlna a porazit sám sebe. když k tomu připočítám, že hlavní hrdina měl vlasy jak Bodhi z Bodu zlomu a tvůrci mě rozhodně nepřesvědčili, že by měli svou vlastní invenci, vychází mně poměrně velká nespokojenost s tímhle filmem. ()

Galerie (72)

Zajímavosti (4)

  • Natáčanie snímky prebiehalo v Západnej Austrálii, ktorá je najväčším štátom v Austrálii. (MikaelSVK)
  • Alternatívnym názvom snímky bolo označenie Wave Breakers. (MikaelSVK)
  • Vo filme sa objavia v cameo rolách aj režisér Morgan O'Neill (ako majiteľ kalifornského obchodu) a producent Tim Duffy (na zahájení súťaže). (MikaelSVK)

Reklama

Reklama