Outpost: Black Sun

Akční / Horor

Velká Británie, 2012, 100 min

Steve Barker

• ricci.s

Hlavná hrdinka sa snaží nájsť vojnového zločinca, ktorý zatiaľ pokračuje vo svojich experimentoch, samozrejme sa do toho zapletie zopár vojačikov a je jasné, kam to bude smerovať. Úplne zbytočné pokračovanie. Zatiaľ čo v jednotke sa mi páčila pekná atmosféra vo fašistických podzemných tuneloch, toto je už len čistý vojnový akčák, v ktorom sa len strieľa po zombíkoch a nedeje sa nič. Ani jeden atmosferický moment, ani jedna ľakačka, plytký dej. Masky sú vlastne to jediné, čo sa dá pochváliť, príp. ešte ma trochu pobavila vysmiata škriekajúca zombica ku koncu. Zdĺhavá nuda a pre mňa veľké sklamanie.(30.4.2012)

Já bych tentokrát nebyl tolik přísnej. Pokračování válečného hororu se jenom zkrátka proměnilo na válečnou střílečku, což je právě onen důvod, proč to mnozí dopředu zatratí. To, že klaustrofobická atmosféra jedničky ustoupí před akcí, je jasné už od začátku, kde po vzoru [REC] 2 vidíme útoky zombies z první osoby. S násilím se to nepřehání, lekacích momentů je taky pár, ale fungují, a celkového zlepšení se dočkaly i masky mrtvých nácků. Jednička na mě popravdě moc nezapůsobila, ale tohle mě už překvapivě bavilo. (50%)(2.5.2012)

Príjemný sequel k príjemnému Outpostu, ktorým režisér viac-menej pokračuje vo vykročenom smere a rozširuje príbehové univerzum, no podobne ako pri origináli tu chýba niečo viac, nejaký moment, ktorý by diváka (alebo aspoň mňa) trochu výraznejšie nadchol. Skupinku drsných vojačikov v tomto prípade vystriedala zvedavá, emancipovaná ženská, ktorá sa tu zamotá s vojakmi a následne samozrejme aj so zombie vojakmi. Bavilo ma to, aj keď miestami to bolo trochu zdĺhavé, no atmosféra bola dobrá, spracovanie tiež, potešila aj pekná, temná vizuálna stránka, sympatické vygradovanie a určite by som sa nebránil ani prípadnému tretiemu pokračovaniu.(1.5.2012)

Spokojenost je samozřejmost přijemne naladeni k jedničce užasna atmosfera hodně pozměněno a více štavy jak u prvniho dilu nemužu jsi s těžovat možna jsem i něco malo postradal ale 2 jse povedla rozhodně.(3.5.2012)

Tahle druhá Barkerovka mi sedla mnohem více.(13.5.2012)

• Indy21

Dvojka je tu. :) Uvidíme, co bude.(10.3.2012)

O niečo síce akčnejšie, iná kamera, nedá sa nepovšimnúť že pokračovanie je o niečo drahšie ako jednotka, lepšie masky ale kus slabšie ako atmosferický, tajomnejší, silnejší OUTPOST (2008).(8.5.2012)

Akčnejšia než jednotka, no nie tak strašidelná...(12.5.2012)

• RobLord

První Outpost je poněkud mdlý horor. Nepostrádá však originalitu: a) vždy vítaný vědecký okultismus nacistů, b) monstrózní přístroj jak z Lovecraftových snů. V Black Sun ustoupil horor do pozadí na úkor nezábavné akce. Škoda ZAJÍMAVÉHO(!) tématu. Dobrý nápad se pod rukama Steve Barkera mění v dementní shit.(30.5.2012)

Ale jo, není to až tak výraznej shit co jsme čekali po jedničce. Zóna kolem bunkru byla dokonce dost dobrá. Jen těch 100 minut by chtělo sestříhat...(2.6.2012)

• TOPmoovie

natocene technicky lepsie, ale je to nuda. ked to nepozriete nic sa nedeje.(31.5.2012)