Reklama

Reklama

Možná se pokouší osvobodit nevinného. A možná pouští z řetězu bestii… Známý reportér Ward Jansen spolu s kolegou černé pleti Yardleym Achemanem přijedou do Wardova rodného městečka na Floridě. Pátrají po okolnostech vraždy zdejšího šerifa, za kterou byl odsouzen surový zloděj a lovec aligátorů Hillary van Wetter. Pomáhá jim Wardův mladší bratr Jack a lehkovážná čtyřicetiletá blondýnka Charlotte, která si s uvězněným Hillarym dopisuje a je do něj na dálku zamilovaná. Ukáže se, že soudce poslal Hillaryho do vězení na základě pochybných důkazů. Jenže to, zda je primitivní surovec opravdu vinen nebo ne, se postupně ukáže jako ta méně důležitá skutečnost. Někteří hrdinové totiž pod svým upoceným zevnějškem ukrývají vlastnosti, vedle kterých je jejich rasismus tím nejméně škodlivým… (Česká televize)

(více)

Recenze (209)

verbal 

všechny recenze uživatele

Jakmile se na scéně objevila v pastelových barvách vybotoxovaná pětačtyřicítka Nikol, musel jsem zkontrolovat název filmu a přesvědčit se, že se nedívám na další díl Mumie. Totéž se opakovalo i u, s kamenným obličejem staticky pózujícího, High school Bukvičáka, který se patrně snaží vymanit ze škatulky homoporna. Marně. Jediná scéna, kterou jsem mu opravdu věřil, byla ta s perfektně depilovanou prdelí Matthew McQeera. Strašný cukrouš, už aby prorazil do Glí. K tomu všemu si jako balast okolo doplňte unylé, ukecané jižanské drama, co se šouravě vleče jako důchodce do Kauflandu, a toho, co tohle označil jako Thriller, mám chuť umlátit nějakým diskriminovaným negrem. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Rozpačité pocity. Polovina postav přeexponovaná takovým způsobem, že jejich výstupy se často pohybují na hraně mezi samoúčelnou exhibicí a parodií. Plus podivné žánrové rozkročení mezi dramatem, romancí a thrillerem, přičemž ani v jednom ohledu to na mě nefungovalo tak, jak mělo a mohlo. Když pak v závěru vezme Cusack do rukou sekeru, je už pozdě. Technicky ale zrealizováno s grácií. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Tda zamilovat se do ženský , po tom co mě pochčije obličej, na to je potřeba mít fakt velekoule. To retro, které na mě zívalo z plakátu, bydlelo i ve filmu což je paráda. Pro filmy, kde není nouze o bažiny mám slabost. Stejěn tak mám slabost pro herce co umí hrát jak v bažině, viď temný Matte, tak mimo bažinu ,vid chlape z klubu poslední naděje. Umím však ocenit i atmosféru, která dokáže udělat z poměrně jetýho příběhu příjemnou fajnovku. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem neviděl divnější film. Také jsem ale hodně dlouho neviděl takový retro kousek. Tohle, když se spojí v jedno, tak vznikne brutálně divný paskvil, který celou tu dobu nechápu. Tady je scéna, u který se Kidman skoro udělá a Cusack se u ní doslova udělá. Pak je tu scéna jak Efron dostane sodu od medůz a Kidman mu na ty rány nachčije. Také je tu ale scéna jak Matt dostane od buzerantů takovou nálož, že se z toho už pořádně nevyhrabe. Úmyslně. Je totiž teplej. To všechno zaobaleno do totálního futuretra, který se vyžívá v ještě divnější atmosféře. Ta nicméně přes dost prapodivnej průběh graduje a právě díky samotnému závěru si vyslouží výsledné tři hvězdy. Závěr je mimochodem opravdu dobrá práce. Jinak bych tomuhle filmu neměl problém dát klidně i jednu hvězdu. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $12,5miliónaTržby USA $693,286Tržby Celosvetovo $2,421,000▐ kde sa tu objavilo takéto dosť dobré obsadenie v takomto zlom balaste, som to nedokázal ani dopozerať, po hodine nesúrodosti a ničovatosti som to stopol, absolútne otravná vec /25%/ ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Kritici v Cannes si zase jednou honili ega a mohli se přetrhnout v tom, kdo víc pošlape tohle jižanské upocené, něžné, smutné, nadržené, melancholické rodinné drama o lidech. Film nikam nepospíchá. Srát na kritiky, McConaughey je král, Zac Efron fajn a od Nicole bych se nechal počůrat taky :) A prosím nominaci na Oscara za kameru. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,BUDEME BOJOVAT PROTI ROZSUDKU A PROTI ZPŮSOBU, JAKÝM K NĚMU DOŠLO. NIKDO SI NEZASLOUŽÍ BÝT ODSOUZEN NA SMRT. DOKONCE ANI HILLARY VAN WETTER“...... /// Zvláštní, divný, ale ne (až takhle) zvrácený vyprávění o pátrání po vině – nevině odsouzenýho hajzla. Amerika 70tých let, jih, černoši – bělouši… ale vod všeho jen tak trochu. Kromě Kidman(ky). Tý je plnej film. Jak říkám – příběh ujde, sice řeší podivnost, podivně se v tom i vyžívá, ale těžko vodhadnout, jak dlouho by si ho vobyčejná osoba pamatovala, nebejt tam ty zvrhlý kreace dámy Nicol. Asi to, co mi chtěli říct je složitější, než dokážu vstřebat. Asi… /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Stejnojmennou knihu, kterou v roce 1995 napsal Pete Dexter, číst nebudu. 2.) Chodím jen na filmy s ratingem ,,R“. 3.) Zjistím, jak by vypadala sexem posedlá Barbie. (A co Ken? Kurva vidíš Efrone, málem bych zapomněl…. když přestaneš prznit středoškolačky, třeba z tebe ještě něco bude!) 4.) Thx za titule ,,ruzove_zuzu“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

movie 

všechny recenze uživatele

70% Na počátku druhé dekády se Matthew McConaughey upsal dvojici výtečných neo-noir snímku, přičemž ani jeden z nich ho nevystavuje v úplně lichotivém romantickém světle. Zatímco jeho spolupráce s Williamem Friedkinem na KILLER JOE až téměř doslovně naplňuje noirový syžet i očekávání, poněkud podhodnocený THE PAPERBOY na noirovou kostru pomalé kriminálky nabaluje rychle tající sněhovou kouly charakterů, o kterých se ve finále dozvíme víc než o celém případu. Rozhodně to není na škodu. Lee Daniels hlavně v půlce filmu až drasticky hazarduje s dynamikou filmu, vše ale vynahrazuje hodně strohý závěr, který mě připomíná můj oblibený gotický noir THE NEST OF THE CUCKOO BIRDS. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Nejsem snad jediný, kdo u sebe nosí mačetu, ne?" Nemohu být reportérem New York Times, protože nejsem černoch z falešného Londýna, nekouřím po večerech ztopořené ptáky, neutahám aligátora při plaveckých závodech a důležité informace si před zveřejněním obvykle ověřím. Nicméně tohle investigativní vytahování psychopata z basy mne celkem bavilo, i když některé scény (útok medúz, Wardův teplý večírek či návštěvy vězení) scénárista rafinovaně tak přetunil, že z celkem napínavé podívané vyslintal dost nevyrovnaný blábol. Ovšem proměna kdysi romantického Cucáka v nadržené hovado byla vynikající a já mu tleskám všemi svými zakrvavenými mačetami. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Obstojné herecké výkony v čele s nečekaně slizkým a tedy působivým Johnem Cusackem jsou hlavní devizou tohoto jinak mdlého a nedotáhnutého snímku. Dějové linie se zpočátku rýsují slibně, jenže v konečném důsledku nejsou schopny diváka oslovit a zapsat se do něj. Zejména tedy postavy nám i s přibývajícími minutami zůstávají lhostejné a to je problém, neboť film se na nich snaží stavět. Kriminální linie vyšumí absolutně do ztracena a celkově to nezachrání ani zajímavá kamera... 5/10 ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Nepříjemný film plný nepříjemných postav, nepříjemných situací a nepříjemných závěrů. Ani sám nevím, nakolik mi to vadilo a nakolik vyhovovalo, každopádně jde o intenzivně nepříjemný film. Škoda, že do hlavní role nebyl obsazený lepší herec - Efron vynakládá veškerou energii na to, aby nebyl "hezoun z Highschool Musical", ale zapomíná na to, že by tu měl i někoho hrát. 3 a 1/2 ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Úspěch filmu či seriálu závisí do značné míry na schopnosti jeho tvůrců vyvolat pocit ztotožnění se svými hrdiny a jejich činy. Dokonce i zdánlivě vysoce kontroverzní postavy jsou modelovány podle týchž pravidel. Dnešnímu scénáristovi nedělá problém obdařit klidně i sériového vraha cool vlastnosti, zlidštit ho humorem a vzhledem k tomu, že ho pověří zabíjením jiných mnohem méně příjemných padouchů a naopak pomocí slabším, nemá divák problém si ho oblíbit. Takový přístup skvěle pasuje na příběh Waltera White ze seriálu Breaking Bad. Jeho psychologickou proměnu z příkladného měšťáka, starostlivého otce a manžela v nebezpečného manipulátora a cynického zločince zdaleka nerozdýchal každý. Reportér vyvolává po zhlédnutí u mnohých diváků odmítavé reakce a sklízí od filmových fanoušků rozpačité komentáře - kritičtější než by člověk čekal od snímku těchto kvalit. O výjimečný film, byť jen v rámci své kategorie, určitě nejde, o nadprůměrnou žánrovku ale ano. Nejcennější je na něm právě to, co tolik diváků odrazuje - porušování žánrových konvencí, nepříjemné postavy, které vás provokují a jejichž činy vás štvou. Snímek v žádném ohledu neusiluje o líbivost a toho si vážím. S tím souvisí i schopnost překvapovat. Danielsův thriller není natočený podle šablony a to považuju za výrazné plus. Celkový dojem: 75 %. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Southern Freaks historky o upocených rudých krcích já tuze rád, obzvláště když se nebojí intenzity a explicitního jednání, nicméně kolem Danielsovy bizarní romance poletují i otravní moskyti. Naprosto zbytečný voiceover, s vlastního teenage stínu nevystupující Efron, roztěkaný obsah, který de facto usměrňují jen odvážné dirty scény (vězeňský bezkontaktní sex, natrhnutý Matthew, táta z lochu je doma), ale třeba i násilná přítomnost autorovy ublíženosti ohledně rasy a orientace. Nicole Kidman je jako prostoduchá coura rozkošná. Ještě štěstí (pro někoho možná smůla), že na popálení od medúzy není třeba kaviár.. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Síce špinavá, ale dosť nudná adaptácia slávnej novely "The Paperboy" od Peta Dextera, ktorá by možno pre mňa bola tiež nudná, ale neviem – nečítal som a po filme určite ani nebudem. Príbeh novinára a jeho mladšieho brata, ktorí nadobudli dojem, že človek odsúdený na trest smrti je nevinný a rozhodli sa to aj dokázať ma totiž skoro vôbec nedokázal zaujať a vtiahnuť. Plejáda známych hercov, ktorí viac-menej robia čo môžu, no akosi to nie je nič platné, film sa vlečie a pôsobil na mňa iba ako taký výlet do kinematografie 90. rokov; pripomínajúc kríženca "A Time to Kill" a "Just Cause" (prípadne ľubovoľných podobných filmov), ktorý malo ozvláštniť pár perverzných momentov a spomínaná špinavosť. Nebyť záveru, ktorý sa vďaka Cusackovi aspoň trochu rozbehol, hodnotil by som ešte nižšie. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Tyhle jižanské úchylárny mám obzvlášť ráda. Nevěřila jsem sice, že Nicole nepřestřelila, ale když už šílená estetika amerického jihu na konci 60. let, tak už tedy s řádně věrohodnou hrdinkou. Tolik plastových kravin a neprodyšných textilií na sobě v životě neměla a celý ansámbl se v životě nikdy tolik nepotil jako tady. Úchylné, úchylné, úchylné, zábavné, a velmi dobré. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Jako o nechutném bych se o Reportérovi nevyjádřil, spíše jako o provokativním a nepředvídatelném. Většina diváků film zavrhla nejspíš v okamžiku, když viděla své oblíbené herce v naprosto nečekaných a nezáviděníhodných situacích, jinak si to nízké hodnocení nedovedu vysvětlit. Jižanská atmosféra plná horkých nocí a tajemných bažin z toho čiší na sto honů a scénář je svou naprostou nepředvídatelností velmi zábavný. S postavami se nemazlí a herci si na nich očividně zgustli, obzvlášť John Cusack v roli psychopata předvedl jeden ze svých nejlepších výkonů. Nicole Kidman a Matthew McConaughey jsou záruky kvality a Zac Efron nadějným příslibem do budoucna. Nebýt uspěchaného a tak nějak vyměklého závěru (spoiler - čekal jsem, že na něj skočí ze stromu a zláme mu vaz, nebo tak něco), uvažoval bych i o maximu, takto dávám zcela zasloužených 80%. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Rozhodně lepší, než Danielsův minulý film. Byť jsou tu podobné znaky (filmem se táhne spíše depresivní tón, špinavost z něj cítíte prakticky po celý snímek) tak film se mi rozhodně líbil (byť u tohoto filmu napsat "líbil" je zvláštní, ale budiž) víc, jednak kvůli parádnímu castingu (Nicole a Matthew fajn, ale je to snad poprvé, co jsem viděl Efrona hrát a upřímně, po celý film jsem si nevzpomněl, že to je on, kdo hrál v jedné nejmenované uzpívané filmové sérii) a příběhu, který mě opravdu zajímal. Něco k tomu k dokonalosti stále chybí, ale myslím si, že pokud Lee Daniels půjde touto cestou, tak za nějaký čas si pro toho Oscara za režii dojde. Uvidíme… 80 %. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Matthew McConaughey se začíná pěkně vybarvovat, což je pro diváka jenom dobře. Vlk z Wall Street, Obhájce nebo Klub poslední naděje, to jsou ty důvody, proč už ho nemusíme brát jen jako pohledného tajtrdlíka, který při každé příležitosti shazuje triko a producíruje se nahoře bez. Že je nesmírně zajímavý herec, dokazuje i tady. I když se bohužel objevuje v látce, která je tak trochu divným paskvilem. Dusno, bažiny, špinavost, slizký John Cusack, na lidi močící Nicole Kidman, zvláštní žánrový rozptyl. A tak nějak rychle zapomenutelná práce. ()

Rogue 

všechny recenze uživatele

I think straight hair gives me class. Jedna z nejpulpovějších věcí za poslední roky, upocenější než Body Heat, buranské přesně tak, jak mám ráda (za aligátoří farmu velký dík), upatlané a špinavé. Nevyčnívající (a skvělé) herecké výkony bez větších problémů přenášejí film mezi žánry (nežánrovost mi v tomto případě přijde jako velké plus mimochodem) a detaily (především ty zbytečné) zase nad průměr (kontrast Yardleym, vězeňská masturbace, medůzy, dopisová úchylka, gayové, neufňukané finále). Kamera je boží. - What do you remember about that summer 1969? - It was hot. It was real hot. Kdo zabil šerifa nikoho nezajímá. Stejně jako intelektuálové z Cannes. (A rottentomatoes se koukám taky vezou na vlně slepé brakové nenávisti.) Nadrženost roku. ()

Reklama

Reklama