Reklama

Reklama

Možná se pokouší osvobodit nevinného. A možná pouští z řetězu bestii… Známý reportér Ward Jansen spolu s kolegou černé pleti Yardleym Achemanem přijedou do Wardova rodného městečka na Floridě. Pátrají po okolnostech vraždy zdejšího šerifa, za kterou byl odsouzen surový zloděj a lovec aligátorů Hillary van Wetter. Pomáhá jim Wardův mladší bratr Jack a lehkovážná čtyřicetiletá blondýnka Charlotte, která si s uvězněným Hillarym dopisuje a je do něj na dálku zamilovaná. Ukáže se, že soudce poslal Hillaryho do vězení na základě pochybných důkazů. Jenže to, zda je primitivní surovec opravdu vinen nebo ne, se postupně ukáže jako ta méně důležitá skutečnost. Někteří hrdinové totiž pod svým upoceným zevnějškem ukrývají vlastnosti, vedle kterých je jejich rasismus tím nejméně škodlivým… (Česká televize)

(více)

Videa (6)

Trailer

Recenze (209)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Spokojnosť. Toto nie je film pre bežného diváka. Chválim účasť hollywoodskych hviezd a napríklad sexu je vo filme viac než dosť. Scény s Nicole Kidman dokážu pekne vzrušiť - napríklad tá scéna vo väzení, alebo jej krásne nôžky na palubovke auta. Retro thriller previazaný čiernym humorom, horúčavou, potom a sexom. Všetko sa točí okolo vraždy šerifa z jedného floridského malomesta. Tu je presne dôkaz toho, že aj špičkové hollywoodske obsadenie môže zachrániť inak slabší scenár filmu. Film hlavne poteší fanúšikov Nicole Kidman, tá spotená predvádza masturbáciu, orálny sex a tiež močí na Zaca Efrona a ja to vidím tak, že ho naozaj pomočila, tá scéna vyzerá dosť pravdivo. ()

Dont 

všechny recenze uživatele

Zvláštní film s několika bizarními scénkami, ale také s několika vynikajícími pasážemi a těžko předvídatelným dějem. To rozporuplné a ne zrovna vysoké hodnocení je vcelku pochopitelné. Hodně se toho asi dalo udělat jinak a lépe, ale mě nakonec převážily ty lepší stránky a film ve mně zanechal solidní celkový dojem. Krom toho se rozhodně povedly ještě dvě další věci – navození bezchybné jižanské retro atmosféry a obsazení Nicole Kidman. ()

Reklama

Wiikii 

všechny recenze uživatele

Ke konci je to spíš psycho než romantické...I přesto začátek filmu byl opravdu dobrý a mohlo z toho být něco víc, ale pak se všechno začalo vrtat, samej sex a klišé co se k začátku filmu ani nehodilo. A na to, že se film jmenuje REPORTER, tak vyšetřování toho všeho a informace o tom všem, to tam ani nebylo, nakonec šlo o puberťáka bez matky, který si toto pouto nahrazoval láskou k ještě více psychicky nevyrovnané čtyřicátnici... Aby se film alespoň trochu zaryl do paměti diváka udělal z McConaugheyho homosexuála a ještě dodali tragický konec, který spojili se znovu odsouzení jednoho vraha... Hodnocení - 40% (3*) ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Hodně divný film, od poměrně divného obsazení po celou zápletku, kterou jsem si musela přečíst na krabičce od dvdčka, jinak bych jí asi ani po půl hodině nepochopila. Hned ze začátku jsem se naprosto ztratila v ději a ve jménech, prvních 45 minut filmu ještě ušlo, pak se mi to ale začalo dost nesnesitelně táhnout a v celku se mi to opravdu moc nelíbilo. 3* ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Kritici v Cannes si zase jednou honili ega a mohli se přetrhnout v tom, kdo víc pošlape tohle jižanské upocené, něžné, smutné, nadržené, melancholické rodinné drama o lidech. Film nikam nepospíchá. Srát na kritiky, McConaughey je král, Zac Efron fajn a od Nicole bych se nechal počůrat taky :) A prosím nominaci na Oscara za kameru. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (15)

  • Režisér zamýšlel natočit film tak, aby vypadal jako z roku 1968. Charlotte Nicole Kidman pak byla režisérem definována jako "Sylvia Miles z filmu Heat (1972)". (Brousitch)
  • Natáčanie filmu prebiehalo v amerických mestách Los Angeles a New Orleans a ich okolí. (MikaelSVK)
  • Zac Efron se vyjádřil: „Hrát ve filmu s Nicole je skvělé a ocitnout se s ní v choulostivých scénách je jako splněný sen. Byl to s určitostí vrchol mé kariéry." (Sufferer)

Reklama

Reklama