Reklama

Reklama

Možná se pokouší osvobodit nevinného. A možná pouští z řetězu bestii… Známý reportér Ward Jansen spolu s kolegou černé pleti Yardleym Achemanem přijedou do Wardova rodného městečka na Floridě. Pátrají po okolnostech vraždy zdejšího šerifa, za kterou byl odsouzen surový zloděj a lovec aligátorů Hillary van Wetter. Pomáhá jim Wardův mladší bratr Jack a lehkovážná čtyřicetiletá blondýnka Charlotte, která si s uvězněným Hillarym dopisuje a je do něj na dálku zamilovaná. Ukáže se, že soudce poslal Hillaryho do vězení na základě pochybných důkazů. Jenže to, zda je primitivní surovec opravdu vinen nebo ne, se postupně ukáže jako ta méně důležitá skutečnost. Někteří hrdinové totiž pod svým upoceným zevnějškem ukrývají vlastnosti, vedle kterých je jejich rasismus tím nejméně škodlivým… (Česká televize)

(více)

Videa (6)

Trailer

Recenze (209)

mm13 

všechny recenze uživatele

Rob Roy vymenoval všetky podstatné prívlastky. Najviac zaujal nie len stále väčší frajer McConaughey (ktorý týmto u mňa definitívne vypadol z ktg. neznesiteľných a presunul sa do skupiny mimoriadne zaujímavých hereckých typov), ale hlavne postava, ktorú tu tak perfektne zahral. Narozdiel od Friedkinovho Killer Joea tu mal čo a musel hrať, ak to nechcelo pôsobiť samoúčelne. A nezaváhal ani na sekundu. Až do úplného konca, ktorý som od istého momentu vytušil. Nie pre vlastný dôvtip, ale že to bola postava tak dobre napísaná a bezchybne stvárnená. Také nejde neoceniť. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Problém je rovnako v scenári ktorý nevie čo je podstatné, ako v osobe režiséra ktorému chýba súdnosť. Zaprvé; Scenár zhruba polovicu stopáže rozoberá asi milión rôznych vecí, neposúvajúcich dej dopredu (vzťah so slúžkou, homosexualita, rasizmus, svatba...) a Cusackovi ako najzaújimavejšej postave filmu, tak necháva nejakých úbohých pätnásť minút aby sa prejavil, prípadne dokázal prekvapovať. Vlastne celé to malo byť napísané úplne inak. Zadruhé; Režisér viditeľne esteticky necíti a starnúcu Nicole Kidman aranžuje do takých póz, že by to dvadsiatka ledva uhrala; nehovoriac o Efronovi, ktorému každý záber v ktorom mohol byť bez trička, režisér využil nato, aby bez toho trička naozaj bol (hovorí sa tomu Twilight Syndrome). Tieto veci mi vadili a kazili dojem, pretože téma to nie je márna a zaslúžila si iné spracovanie. Také, ktoré by sa sústredilo na ňu, a nie na vzťahy všetkých vedľajších postáv - také, ktoré by malo súvislý príbeh a vedelo čo je preňho dôležité. Na druhú stranu; pár scén bolo skvelých, pár pekne úchylných, Macy Gray hrala prefektne a McConaughey-ho delí tak jedna rola od toho, aby sa stal neoficiálnym králom vidláckeho thrilleru. Možno to bude Mud... 65% ()

Reklama

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Síce špinavá, ale dosť nudná adaptácia slávnej novely "The Paperboy" od Peta Dextera, ktorá by možno pre mňa bola tiež nudná, ale neviem – nečítal som a po filme určite ani nebudem. Príbeh novinára a jeho mladšieho brata, ktorí nadobudli dojem, že človek odsúdený na trest smrti je nevinný a rozhodli sa to aj dokázať ma totiž skoro vôbec nedokázal zaujať a vtiahnuť. Plejáda známych hercov, ktorí viac-menej robia čo môžu, no akosi to nie je nič platné, film sa vlečie a pôsobil na mňa iba ako taký výlet do kinematografie 90. rokov; pripomínajúc kríženca "A Time to Kill" a "Just Cause" (prípadne ľubovoľných podobných filmov), ktorý malo ozvláštniť pár perverzných momentov a spomínaná špinavosť. Nebyť záveru, ktorý sa vďaka Cusackovi aspoň trochu rozbehol, hodnotil by som ešte nižšie. ()

Foma 

všechny recenze uživatele

Ucházející retro krimi s psychedelickým přelivem a vynikající kamerou (jak mě někdy tyhle trhavý kamery vaděj, tak tady vůbec). Nízký hodnocení nechápu, co má bejt dobrej film, když ani tohle ne? Neříkám, že to mění dějiny filmu nebo že to je Antonioni, ale na to, co chodí z Ameriky, to je docela dobře nekomerční pořádný kino. A herci jsou až neuvěřitelně civilní (po americku), Kidman je opravdovou jižanskou šťabajznou, Cusack je taky dobrej magor, jenom McConaughey možná maličko přehrává, ale jen málo. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

"Z koľko percent je tento príbeh pravdivý?"...."Zo 100..." Po tejto vete v úvode som čakal niečo úžasného, príbeh , ktorý sa len tak nevidí. Tesne pred záverom som začínal bilancovať, čo tak originálneho som vlastne videl. Údajne nevinného, úchylného vraha, ktorého prepustia na slobodu? Nadržanú N. kidman, ktorá až v krajine močiarov zistí, že šľapla vedľa? M. McConaughey, ktorý je teplý a rád to s černochmi? Najväčším prekvapením je J. Cusack roli vraha, o ktorého prepustenie N. Kidman neúprosne bojuje. Keby tušila, koza...Že z filmu neostal čistý blábol, môžu ďakovať iba jemu. Záver bol na filme najlepším, tá atmosféra opusteného miesta v lesoch bola dobrá, mohlo sa z toho vytrieskať viac. Nekompromisné riešenie mačetou oceňujem, tu nebolo miesto pre hrdinov, ale to plávanie vo vode plnej krokodílov si mohli odpustiť. Nevydržal by tam ani 30 sekúnd...60%. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (15)

  • Režisér zamýšlel natočit film tak, aby vypadal jako z roku 1968. Charlotte Nicole Kidman pak byla režisérem definována jako "Sylvia Miles z filmu Heat (1972)". (Brousitch)

Reklama

Reklama