Reklama

Reklama

Řbitov zviřátek

  • USA Pet Sematary (více)
Trailer 6

Doktor Louis Creed (Jason Clarke) se s manželkou a dvěma dětmi přestěhoval z velkoměsta na venkov, do velkého domu na kraji lesa. V něm se ukrývá hřbitov domácích mazlíčků, na kterém místní děti odnepaměti pohřbívají svá zvířata, ať už uhynula přirozeně, nebo se stala obětí rušné silnice protínající městečko. Zatímco lékař Louis se ke smrti staví pragmaticky jako k definitivnímu konci, jeho žena Rachel (Amy Seimetz) má po hrůzostrašných zážitcích z dětství s tématem smrti obrovské problémy a hlavně chce před „vědomím konečnosti“ chránit své děti. Když soused, Jud Crandall (John Lithgow), najde ležet u cesty mrtvého Churche, kocoura jejich dcery Ellie, rodiče najednou nevědí, co dceři říct. Je to právě Jud, kdo Louisovi prozradí, že když kocoura co nejdřív pohřbí na zvířecím hřbitově, nebudou jí muset říkat vůbec nic. Kocour se vrátí. Ale trochu jiný. Divočejší. Nebezpečnější. (CinemArt)

(více)

Videa (10)

Trailer 6

Recenze (564)

tron 

všechny recenze uživatele

„Na svete sú miesta, ktoré racionálny rozum nikdy nepochopí.“ Na toto som sa strašne tešil (kniha je Kingova topka a to už je vážne čo povedať), ale bohužiaľ. Rád by som povedal, že je to lepšie, ako verzia z r. 1989. Ale ono je to nakoniec vlastne na podobnej úrovni. Staré spracovanie obsahuje veci, ktoré neobsahuje nové, ale zas v novom sú veci, ktoré neboli v starom (Wendigo). Atmosféra mi pripadala v oboch prípadoch rovnako temná a ponurá a scenár príjemne dospelý, drsný a krvavý. Verzia z r. 2019 je na tom určite lepšie po stránke hercov, ktorí mi v nej pripadali neporovnateľne sympatickejší. „Remake“ má dosť zmien oproti knižnej predlohe, ale sú to skôr také tie zmeny „natruc“, ktoré majú za úlohu len zaskočiť fanúšikov knihy, no inak v zásade dej iným, novým smerom neposúvajú (výmena detí, šľachy na nohách). Na mieste tvorcov by som bol každopádne relatívne spokojný: snímka s triezvym rozpočtom 21 miliónov celosvetovo trhla 112. ()

Psychor 

všechny recenze uživatele

Jakožto zdejší hororový expert, a pochopitelně i náruživý čtenář hororové literatury, jsem byl nesmírně zvědav, jak se s adaptací knižní předlohy popasuje scénárista Jeff Buhler. Kingovo dějově jednoduché a navýsost předvídatelné Pet Sematary příliš prostoru pro příběhové piruety nenabízí, a tak by se jeho filmová adaptace měla opírat zejména o prvotřídní režii. V opačném případě skončí velmi rychle pohřbena na hororovém hřbitově, kde před třiceti lety nalezla místo posledního odpočinku i Mary Lambert se svým po hříchu amatérským zpracováním Kingovy předlohy. Byl to však právě Buhlerův zdařilý scénáristický manévr, jenž záměnou sourozenecké dvojice vnesl do nové verze Pet Sematary tolik potřebné oživení a vyšší míru věrohodnosti. Chvála směřuje na sympatické postavy, ke kterým si divák okamžitě najde cestu; kvalitní herecké výkony, zvláště v podání Jeté Laurence a Jasona Clarka; a rovněž příjemně mrazivou atmosféru, jež bude snesitelnou i pro mainstreamové diváky. Za hlavní kámen úrazu naopak považuji naprosto zfušované lekačky, které se zcela míjí účinkem. Snímek Pet Sematary však patří k tomu nejlepšímu, co letošní hororový rok doposud nabídl, a já mu tak uděluji přívětivé čtyří slabší hvězdy. ()

Reklama

Kothy 

všechny recenze uživatele

Docela zajímavý horor podle Kingovy předlohy, a to přesto, že se jeho adaptace ne vždy povedou. Zápletka je poměrně jednoduchá. V lese, u kterého žije jedna rodina, je kouzelný hřbitov, kde mohou obživnout mrtví mazlíčci. To si taky Luis vyzkouší na svém kocourovi. Poté mu ale zemře dcera a co ho nenapadne? Zbytek si asi dokážete domyslet sami. Místy je to dost drsné a brutální, hlavně konec... "Můžeme být zase rodina." ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"Pet Sematary" je druhou filmovou adaptáciou rovnomenného Kingovho románu a musím povedať, že ak bola kniha plná skutočne nepríjemných momentov a veľkého pocitu zla, tak to bude práve toto dielo. Musím povedať, že bol som zvedavý ako sa to tvorcom podarí dať dokopy a mám pocit, že odviedli skutočne kus poriadnej roboty. Sú tu určité aspekty, ktoré mi trochu vadia, no k tomu sa dostaneme. Pozrime sa na pozitíva filmu. V prvom rade podľa mňa skvele zachytil celkovú atmosféru. Je málo hororov posledných rokov, z ktorých dokážeme precítiť poriadne atmosféru a dostať sa do nich. A cítiť všetko to zlo okolo nás. No tu sa to podarilo skvele. Myslím si, že dokonca to dokážu aj niektoré monológy. Keď zaznejú nejaké výčitky, tak sú to skutočne poriadne temné momentky. A fungujú dobre. Jeté Laurence je vynikajúca. Som veľký fanúšik jej staršej sestry Oony a keď som to pozeral, mal som pocit, že mi ju pripomínala. Teraz keď som si to doma poriadne čekol, je mi jasné prečo. A podáva skutočne skvelý výkon. Bolo to fakt veľmi silné. A potom je tu ešte John Lithgow. Skvelá voľba na túto postavu a myslím si, že aj najlepšie spracovaný charakter podľa knihy. Pri ňom som nemal jediný problém. A ešte je tu Church. A hoci na mňa v knihe pôsobil trošku strašidelne, tak myslím si, že v tejto adaptácii ho urobili skutočne desivého. Na mňa určite pôsobil silne svojou prítomnosťou. Teraz poďme na tie negatíva. Skákačky sú staré. Je síce pravda, že v tomto filme sú využité celkom dobre, no niekedy ma to vie otravovať už aj keď je to správne použité a neklame to. A na môj vkus ich tu bolo občas moc. Jason Clarke nie je miestami veľmi presvedčivý a čakal som od neho asi trošku viac. Nepodáva to vyslovene zle, no mohol skúsiť s tým čo mu scenár ponúkol pracovať trošku viac. Kamera je občas sktuočne divná a miestami sú tu strihy, ktoré mi prišli trošku neprirodzené. Je mi jasné, že so zvieratami nemôžeme docieliť to čo s ľuďmi, no potom to miestami pôsobí trošku divne. A potom sú tuu aj nejaké zmeny oproti knihe. Aj čo sa týka konca, aj čo sa týka jednej pasáže v strede. A keby to bolo viac podľa knihy, bolo by to podľa mňa zaujímavejšie. Nemôžem povedať, že by koniec filmu nebol skvelý. Dokonca je podľa mňa ešte temnejší a desivejší. No akosi som mal pocit, že v koniec v knihe bol viac otvorený a bol tam lepší priestor na to niečo predviesť. Minimálne ostal viac v pamäti. Ako celok film funguje. Je strašidelný, je dobre spracovaný a rozhodne má čo ponúknuť. Aj ako adaptácia aj ako film sám o sebe. Ak máte radi strašidelné horory... myslím tie ozaj strašidelné, toto by vás mohlo potešiť. Čeknite si to a uvidíte sami. Hodnotenie: B ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Tak trošku zklamání. Do kina jsem šel pár hodin po znovudokoukání prvního filmu. Nakonec jsem odcházel se spíše průměrnými pocitama. No věci co pochválím je rozhodně Jason Clarke který je lepší než Midkif. Ale z herců to je asi tak všechno. Ostatní herci za moc nestojí. Hlavně Seimetz a její pokus o to být "creepy" u mě fakt nevyšel. Miko Huges je 10x lepší a měl jsem z něho mnohem více strach. Atmosféra ve filmu moc není když nepočítám hřbitov samotný tak tu prakticky neexistuje. Kočka? Kočka byla fajn byla to dobrá svině. U čeho jsem si drbal hlavu byla autonehoda. Při oné srážce jsem si říkal "ona není ani trochu od krve? WTF"¨. Tahle část i když byla efektiní mě spíše rozesmála. No a Zelda? Ta mohla být nejlepší na celým filmu....MOHLA! Je tu tak silně nevyužitá, a při tom náběh na její backstory byl hodně dobrý. Hřbitov zvířátek je pro mě lehké zklamání po recenzích jsem čekal něco více. Ale i tak jsem se celkem bezbroplémově bavil. Jo a BTW závěrečný cover od Ramones je parádní a zůstal jsem v kině do konce titulků jen kvůli písničce:-) ()

Galerie (46)

Zajímavosti (25)

  • Sám King byl knihou tak zhnusen, že ji nikdy nechtěl vydat, avšak při jednom méně plodném období, kdy na něj vydavatel vyvíjel tlak, se rozhodl, že knihu přeci jen nakonec vydá. (Chipsonator)
  • Vo filme Ellie (Jeté Laurence) odmieta mať kocúra Churcha naďalej vo svojej izbe, pretože ju poškriabal, keď ho česala. V knižnej predlohe je dôvod iný – Church jej smrdel. (beso74)
  • Když Stephen King začínal psát svou knihu, která se stala předlohou filmu, vycházel částečně z reality. Bydlel tehdy se svou rodinou ve městě Orono v pronajatém domku u rušné cesty, kde jednoho dne jejich kočku Smucky přejelo auto. V nedalekém lese pak objevil místní hřbitov pro domácí mazlíčky, kde byla pochovávána i zvířata usmrcená vozidly na místních silnicích. (raininface)

Související novinky

Paramount zkracuje exkluzivní okno v kinech

Paramount zkracuje exkluzivní okno v kinech

26.02.2021

Společnost ViacomCBS, pod níž spadá mimo jiné taky studio Paramount a nová streamovací služba Paramount+, oznámila tento týden zásadní zprávu. Vedle představení mnoha nových seriálů a projektů, jež… (více)

Nej filmy roku a PF 2019!

Nej filmy roku a PF 2019!

31.12.2018

Film, od kterého jsme kvůli komplikacím při natáčení (výměna režiséra) raději nic velkého nečekali. Bohemian Rhapsody. Dnes suverénně nejoblíbenější a masami nejlépe hodnocený filmový šlágr roku.… (více)

Reklama

Reklama