Reklama

Reklama

VOD (1)

Vesmírem se řítí obří asteroid, který už za tři týdny zničí život na Zemi. Lidé se snaží dohnat vše, co během dosavadního života zameškali. Pojišťovák Dodge hodlá využít zbývající čas k tomu, aby našel svou středoškolskou lásku. Osud mu však přivede do cesty mladou ženu ze sousedního bytu. Lidstvo se ocitá v bezvýchodné situaci, vesmírem se řítí obří asteroid, který se už za tři týdny střetne se Zemí. Přesné místo dopadu asteroidu vědci z bezpečnostních důvodů tají, jisté však je, že za pár týdnů zbude z naší planety pouze spáleniště. Lidé se chaoticky přesouvají z kontinentu na kontinent, snaží se dohnat to, co během svého dosavadního života nestihli, a dělají věci, které roky odkládali. Pouze pojišťovák Dodge se nikam nežene a dál žije svůj pochmurný život. Je osamělý, po zprávě o blížící se apokalypse ho jeho žena Linda opustila s milencem, jeho matka už nežije, děti nemá a svého otce viděl naposledy před pětadvaceti lety. Přátelé se mu snaží dohodit některou ze svých známých, jemu však připadá zbytečné budovat si tři týdny před koncem světa vztah. Ve vzpomínkách se vrací ke své dávné lásce Olivii. Přestože se po rozchodu s ní oženil s Lindou, Olivia navždy zůstala v jeho srdci. Jednoho večera, dvanáct dní před očekávaným koncem světa, se na Dodgeově terase objeví plačící žena ze sousedního bytu, Penny. Je nešťastná, protože nestihla poslední letadlo a už nikdy se neuvidí se svou rodinou, a navíc se právě rozešla s přítelem. Penny usne na Dodgeově gauči, a když se probudí, doprovodí ji Dodge do jejího bytu. Mezi dveřmi předává Penny Dodgeovi hromádku dopisů, které pošťák během uplynulých let omylem vhodil do její schránky. Penny se stále chystala, že donese Dodgovi jeho poštu, nikdy to ale neudělala. Mezi hromádkou dopisů najde Dodge psaní od Olivie. Píše, že je rozvedená, má malého synka, a že nikdy nepřestane litovat toho, že se s ním rozešla. Vzápětí Dodge zjistí, že se k jejich domu blíží rabující a demolující rozlícený dav. Spěchá do sousedního bytu varovat Penny, v jejím bytě však narazí na jejího bývalého přítele Owena. Musejí rychle zmizet, město se stalo životu nebezpečným místem. Penny má poblíž domu auto a pokud dostane Dodge z města, ten zařídí, aby se ještě před koncem světa setkala se svými rodiči a bratry. Penny nechá Owena napospas rozlícenému davu a ujíždí pryč, na předměstí jí ale dojde benzin. Dodge a Penny pokračují pěšky, cestou Dodge Penny vyčte, že mu zničila život tím, že mu zadržovala dopis do Olivie. Penny se cítí provinile a navrhne Dodgeovi, aby se společně vydali Olivii hledat... (TV Prima)

(více)

Recenze (255)

verbal 

všechny recenze uživatele

Melancholické, kýčovité fňukdrama pro osamělé čtyřicátníky s nadváhou, kterým kvůli krizi středního věku přestaly chutnat lahváče u telenovel, máčet si furt prdel v dubové kůře už je taky dvakrát nebaví, fotbal stojí poslední dobou za vyližprdel, a tak se rozhodnou urychlit zamýšlenou sebevraždu tím, že se nechají otrávit nějakou hysterickou, plochou, přehrávající krávou s krysím xichtem, co jim nudně vyžvaní díru do hlavy. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Zatím jsem se nesetkal s vysloveně špatným postapokalyptickým filmem. I když tenhle je spíš pre-apokalyptický. A vlastně ani tenhle není úplně špatnej. Třeba ten závěr, to je jedna velká...ale co velká, spíš enormní....vlna emocí, u kterých skláním klobouk dolů. Ze závěru jsem takřka ani nedejchal. Horší už byl ale ten samotný road trip. Střelená Keira a klasickej Carell bez emocí mě prostě nijak nenadchli. Respektive nadchli, ale to až v momentě, kdy se projevil závěr filmu a vše v tu ránu dávalo smysl. Do té doby jsem z tohoto road tripu odvázanej vlastně vůbec nebyl. A mrzelo mě to. Říkal jsem si, že za jiných okolností by to špatné být nemuselo. Možná, že za to může moje momentální nálada, ale spíš bych vinu házel na český dabing, který mi přišel hodně špatný. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $10miliónovTržby USA $7,078,738Tržby Celosvetovo $11,082,000Tržby za predaj Blu-ray v USA //počet predaných kusov Tržby za predaj DVD v USA //počet predaných kusov ║ v prvom rade to má strašne uvlečené tempo, nemá to ani ten správni náboj aby ste si mohli zamilovať hlavné postavy ale ako námet zaujímavé ale ani zďaleka využité /40%/ ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Uf, tak divná apokalyptická komedie, že je to až divné. Nebývale konvenční film, který je znásilněn ve jménu americky moralistního a pozitivního pohledu na svět. Ono je dobré srovnávat - v bodě, kdy se na Evropany na konci světa řítí planetka Melancholia, na Američany v tu samou chvíli padá romantický asteroid. Ale i Američané umějí konec světa ztvárnit mnohem lépe, když stavějí kryt... ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,A CO UDĚLÁŠ SE ZBYTKEM ŽIVOTY TY?“ … ,, TROCHU TOHO, TROCHU TAMTOHO....“ /// Poslední mise za záchranu lidstva selhala. Zbejvaj tři tejdny (pro statistiky – 21 dní). ŽIVOT NEMÁ ŽÁDNÝ SMYSL (teda jak pro koho…). Dodge by se mohl trápit, že umře sám (spolu se všema lidma), ale je to kreténskej suchar, dělající jen nezajímavý věci, mluví v nudnejch dialozích (monolozích) a neustále se tváří jako nudnej čurák (suchej. I když se směje). Námět o apokalypse, která upravila podmínky přitom pár minut vypadá dobře. Pak to ale upadá do nudný píčoviny s lidma, který měli bejt zřejmě milí, dialogy vtipný (? – nebo co, já fakt nevím!) a celej film mě má připravit na konec světa, kterej jsem si přál po celou jeho dobu. Že já čurák si to nenechal na 21. prosince. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Chcu se zamyslet, co bych asi tak dělal, kdybych měl umřít s tebou, s tebou, s tebou…. i s tebou. I s tebou – ty malej hajzle, neschovávej se tam v zadu! 2.) Chtěl bych se unudit k smrti. 3.) Melancholicky jsem vykopal bungr a zapomněl na romantiku. 4.) Thx za titule ,,unchained“. /// PŘÍBĚH ** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Mam z toho dost rozpacity dojmy. Zacatek je super, sice ne nejaka kulervouci komedie, ale blizi se konec sveta a vsem je vsechno ukradeny, takze se poradaj orgie, kali se, proste kazdej dela, co ho napadne. A do toho Carell se svym typickym noumovsko dobrackym vyrazem a pristupem. Takze prvni pulhodinka docela zabava. Pak se film presune do takovyho roadmovie a i kdyz vtipu ubyde (a to ani preditm to nebyla buhvijaka naloz), porad se na to docela dobre kouka, herci jsou sympataci, natoceny to je slusne. Jenze ke konci uz filmu zacne dochazet dech a zacne z toho bejt takova kycovita ubrecena romantarna, kde si hlavni dvojka vyznava nehynouci lasku a znaj se ani ne tyden, no proste ke konci uz docela otrava a clovek si ani neuzije zadny sci-fi nebo katastroficky prvky. Takze nakonec to da s odrenejma usima 3*. ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Já vůbec nevím, co si o tom filmu myslet, na jednu stranu se to tváří jako komedie, je tam mnoho absurdních situací a reakcí lidí na konec světa a na druhou je to velmi smutný příběh a to mi dost vadilo. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Je mi líto. Tohle Vaše pojistka nepokrývá. Balíček s armagedonem je zvlášť." Že já se nepojistil proti armagedonu. Po zničení světa bych byl boháč a mohl bych ..., tedy moje děti by mohly ... no to je jedno. Já totiž na pojistky stejně nevěřím, takže v případě blížící se apokalypsy bych čekal na jistotu - Bruce Willise, který umí navrtat asteroid, Eddie Murphyho, který dokáže asteroid ukecat nebo Chucka Norrise, který by asteroid kopem z otočky vyslal ke slunci. Jenže kampak se nám ti čerchmanti schovali, že se nešli utkat s asteroidem? Asi neměli čas, takže se musím přiznat, že putování Dodge s Penny pro mne mělo jisté kouzlo a až nastane další konec světa, tak budu dál chodit do práce, protože žádný šutrák nedokáže ohrozit mou pracovní morálku. ()

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 6.8/10] | me: Komedie / Drama / Romantický / Road movie :)) Áno,... je to taká všehochuť, najmenej je tam však tej komédie ... Musím priznať, že sám som po pozretí traileru očakával komédiu ala Steve Carell, ale nestalo sa ... čo na mňa zo začiatku pôsobilo dosť negatívne aj vzhľadom na dej a tempo, ktoré je nebezpečne pomalé. Ale postupom času to začalo naberať svojský tvar a film získal istý charakter. No a vďaka tomu som nemal na konci pocit, že som premrhal 101 minút môjho života (čo sa tak zo začiatku jednoznačne javilo), ale na druhej strane nemôžem ani povedať, že by ma ta nevýraznosť a istá miera apatie, ktorá sa nesie celým filmom nadmieru nadchla. Je to taká kľudná melancholická záležitosť, ktorá sa síce stráca v absencii nosnej myšlienky, ale veľmi milým nekomerčným spôsobom dokáže miestami zaujať pozornosť a vďaka tomu to má niečo do seba. [2 a pol *] I promise not to steal anything if you promise not to rape me. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Konec světa po optimisticku. Veselý hlas v rádiu vám na začátku oznámí, že záchrana lidstva se nekoná, že raketoplán co v ARMAGEDONU vezl Bruce navrtat ten zlý šutr, vybuchl. Tak začíná cesta hlavní postavy, která potkává další postavy, a ty reagují na konec světa po svém. Někdy je to vtipné, někdy hodně vážné, někdy naprosto tupé. Romantické finále je hlavně díky Keiře hodně povedené. Tenhle film, ale sedne málokomu. S přehledem míjí všechny cílové skupiny. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Čekala jsem, že Keira Knightley bude Carellovi zdatně sekundovat, ale ona si tak nějak ukradla celý film pro sebe. Její role ujeté dívky potrpící si na vinylové desky byla daleko výraznější než Carellův tichý a opuštěný Dodge (který je mimochodem typově stejný jako jeho postava v Crazy stupid love). A to jsem se původně celkem obávala, protože mi Keira do tohoto žánru moc nesedí :) Chemie mezi oběma herci fungovala, atmosféra byla originální a na téma konce světa dost příjemná, ale nebýt optimistické Penny, tak bych dala nejspíš jen 3*. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Aneb co bylo v typicky americky pozitivní verzi poté, když Bruce Willis a jeho parta mizerně navrtali šutr řítící se na Zemi. Nebýt ústředního dua, civilně a opět velmi dobře hrajícího Steva Carella a tradičně výbornou Keirou Knightley (i když těch křečovitých grimas bylo i na mě už trochu moc), asi by divák o tenhle kousek moc nestál. Ti, kteří dlouho prahnuli po komediální romanci s nádechem dramatu se silnými hereckými výkony, budou spokojení jen z části. Příběhy, které spoléhají na jednoduchou rovnici ona a on, poznají se, zamilují, trošku pohádají, aby si na závěr znovu padli do náručí, už prostě moc netáhnou. Potenciál romantické komedie s apokalyptickým přesahem Seeking a Friend for the End of the World tak určitě měla, lehce jí ale ujíždí vlak. První půle je milá, vtipná, přitažlivá, hořkosladká. Jenže postupem času přibývají scény (samozřejmě celou dobu přistupujeme na americký přeslazený optimismus), které jsme mohli postrádat, situace, které ději příliš nepomáhají, nikam ho neposouvají. Lehkost jde stranou, náboj schází, slz a pravd o životě bohužel přibývá. Přesto si to na ty příjemné tři hvězdy tak nějak sedlo!! ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Na tento film jsem se těšil, hlavně kvůli námětu a Keiře. A musím napsat, že jsem spokojený. Pravda, tohle není komedie v tom pravém slova smyslu a myslím, že mnoho lidí tento film hodnotí podle toho, že nejede podle očekávaných konvencí. Snímek totiž přeskakuje z žánru do žánru kdy se mu zachce a skoro byste mohli říct, že se hledá. Stejně jako dva hlavní představitelé, kterým zbývá pár posledních dnů života, které si chtějí… užít? Co byste dělali vy, kdyby nastával konec světa? To je otázka, kterou film pokládá, nicméně pod touhle otázkou se skrývá ještě jedna a pro mnoho lidí docela nepříjemná otázka - kdybyste měli zítra umřít, šli byste s čistým štítem? S pocitem, že jste udělali vše proto, abyste byli šťastní a dobří lidé? Nebo byste se zhroutili a uvědomili si, že jste vlastně promrhali svůj život? Ať tak či tak, představa to není příjemná a myslím, že právě proto je tento film hodnocen tak rozporuplně, jak tady, tak na IMDb. Já mám jen menší výtky, které doufám zmizí, když si jej pustím znova. Zatím zde nechám 80 % hlavně proto, že je to snímek upřímný. A tím myslím, že se mi líbil konec a zároveň se mi nelíbil. Ti, co film viděli, určitě ví. ()

Hild 

všechny recenze uživatele

Moc milá pohodovka, která je vlastně strašně smutná, ale zároveň mi po celou dobu nezmizel úsměv z tváře. Každý dialog byl jakýmsi pohlazením a film úžasně plynul. Je možná lehce naivní, jenže ta naivita je krásná, film zobrazuje hodnoty jako je rodina, láska a přátelství. Člověk se celý život za něčím honí, něčím, co je ve skutečnosti úplně bezvýznamné a až pozdě si uvědomí, jak daleko je od rodiny a od lidí, které má nejvíce rád, zkrátka od toho, na čem opravdu záleží. Keira Knightley a Steve Carell vytvořili moc pěknou dvojici, nikdy by mě nenapadlo, že jim to bude spolu tak sedět. A i když co do romantiky nebyly závěrečné minuty úplně podle mého gusta, tak tady zkrátka ten malý zádrhel musím odpustit. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Sympatický indie pohled na konec světa, kterým vám překvapivě dodá hodně pozitivní energie. Film sice trochu sráží až příliš velká epizodnost a občasné režisérské výkyvy. Jinak ale dostaneme výborný pohled do života dvou sympatických postav, které se našli vyloženě za minutu dvanáct....nebo vlastně možná už po ní. Mezi Carellem a Knightley to navíc skvěle funguje a Steva mám ve vážných rolích čím dál radši. Konec světa už nikdy nebude tak fajn, jako po závěru tohodle filmu. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Tak takovýhle konec světa jsem vážně ještě neviděl. 1000x reálnější než všechny zombie post-apokalypsy, katastrofické armageddony a akční filmy ze soudného dne dohromady. Chytrý scénář plný důvtiplně vypointovaných fórků mi udělal nesmírnou radost, viz hned úvodní manželčin úprk ze sedadla spolujezdce. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Ešte pred tým, než som to začal sledovať, som si bol istý, že viem do čoho idem. S. Carell a ďalšie dve menšie postavy, ktoré hrajú často v bláznivých komédiách, ma presvedčili, že idem sledovať komédiu. Niekde však nastal problém, pretože ja som sa nebavil...V tomto mixe žánrov sa režisérka evidentne stratila. Od bláznivej komédie to má ďaleko a keď režisérka po divákovi chce, aby sa o postavy bál (nočné rabovanie a útek), tak to rovnako nefunguje. Ako love story by to ešte šlo, ale z výsledku som bol zmätený. Celý film sa nesie viac menej v pozitívnej atmosfére a bol som si istý, že všetko dobre dopadne. V závere ma to však prekvapilo, nechcel som veriť, že k tomu došlo. Mám rád drámy i tragické závery, ale toto akosi nevyšlo. Komédia? Dráma? Sci-fi? Love story? Všetko a nič...Slabé tri hviezdy. 50%. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Feel good verzia Melancholie alebo Perfect Sense. Celý ten koncept a prvá cca. tretina mi prišli úplne super.Bohužiaľ film potom stratí cestu a blúdi v slepých uličkách aby sa našiel až v závere. Škoda už len kvôli hercom, pretože Keira a Carell sú tradične výborní. ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

První půle je perfektní. Lehká, vtipná, okouzlující. Příjemná seznamka s příjemnými postavami, odlehčený humor, tragikomický tón a několik hořkosladkých momentek (pes Sorry, stopnutý řidič) - to vše dlouho ponechává naději, že uvidíme jednu z nejpříjemnějších romantických komedií z US produkce za poslední léta. Pak bohužel lehkost odezní a ačkoliv je film díky Keiře i Carellovi stále snesitelný, začne být té sladkobolnosti, slziček a řečiček o pokaženém životě moc. Poslední sekundy před titulkami utečou naštěstí i přes svou plačtivost důstojně. Možná proto, že (SPOILER) k žádnému velkému happy end zvratu nedojde. ()

Reklama

Reklama