Reklama

Reklama

The Encounter

všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Uprostřed noční bouřky nachází pět cizinců útočiště v opuštěné restauraci. Arogantní podnikatel (Steve Borden), osamělá svobodná žena (Jaci Velazquez), pár na pokraji rozvodu, a mladá uprchlice. Majitel jim však slouží nejen chlebem. Tento geniální hostitel (Bruce Marchiano) zná všechna jejich tajemství a má odpovědi na všechny problémy - stačí mu věřit. Je to zázračné setkání, které všechny přítomné poznamená. (KrestanFilms)

(více)

Recenze (47)

verbal odpad!

všechny recenze uživatele

Když vám zmaterializovaný Chesus Gonzáles naservíruje v hostinci U Zprasení na rozjezd svěcené Mojito bez rumu a máty, nemůžete se jako vypatlaná, beznázorová loutka dočkat, co bude k večeři. Na jídelním lístku jsou pro hladovějící, nesvéprávné gurmány připraveny: Vývar z aureoly s celestýnskými hostiemi, Vypečené katolické dogma s bezduchou omáčkou, Křesťanský blud v trojobalu nadívaný iracionální pohádkou, Restovaný katechisticky blábol hustě posypaný zkreslenou realitou, Šťouchaný církevní výplach s demagogickým salátem a jako dezert Palačinky s manipulativní, sakrální šlehačkou. To vše naservírováno s vřelým až prdelním úsměvem samozvaného Mesiáše, co hraje rád šachy s mentálně postiženými chudáky. A pokud mu to všechno sežerete, máte jisté, že jednou můžete stát po kolena v mlze a čumět do blba, zatímco my ostatní budeme v klidu tlít s pocitem, že jsme neutopili životní radosti s obojkem na krku v omezujícím balastu černoprdelnických teroristů. Zkuste se někdy opravdu dobře podívat, co jíte, kudlanky pomatené!! Komedie roku!!! ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Tma. Cesta, jež by směle mohla aspirovat na první místo ve Zputnikově projektu Výmoly.cz. Pár aut se zmateným osazenstvem. Policejní poručík s příznačným jménem De Ville, který je vrací kvůli bouřce a záplavě zpět. Hospoda ve tmě, uprostřed ničeho, jen si tak svítící. A uvnitř... Uvnitř chlap s tím BEZKONKURENČNĚ NEJPROTIVNĚJŠÍM úsměvem na rtech, co jsem kdy viděl. Neměl jsem ho rád už předtím, než začal mluvit. A že toho teda nakecal. Mlel a mlel, až se mi v hlavě rozblikaly žárovičky, signalizující přetížení systému z návalu všeobjímajících informací. Zničehonic mne začala prostupovat dobrota a láska v takové míře, že jsem se záhy pocítil značně přesycen a musel jsem si jít ulevit na toaletu. Ve zbytku filmu mi majitel hospody vypálil svým přelaskavým pohledem do hlavy dvě díry (ano, vím, že ty díry na nose jsem měl už předtím). A těmito dvěma novými dírami naštěstí vytekl i nestrávený zbytek filmového obsahu s vysoce kladně nabitým nábojem emočna. Pro všechny, kteří se v tom snímku shlédli (a že jich tady je, nicméně mám za to, že většina byla již před Encounterem "na správné cestě", i bez pomoci GPSky) mám vzkaz od poručíka De Villa a taky od Dartha Vadera: Nebýt temné strany Síly, byla by na Zemi a ve vesmíru děsná nuda! ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tragicka nabozenska agitka ktera je uz jenom svym pojetim a obsahem naprosto nezkousnutelna pro antipanbickare jakym jsem ja komentare verbala a lilien jsou vsevystihujici a ja k nim uz opravdu nemam co bych dodal tu jednu hvezdu si u mne svým poctivym vykonem vyslouzil muj oblibeny zetkar Robert Miano ktery je vlastne buh v jiné silenosti Revelation road ale tam byl aspon Brian Bosworth tady uz neni nikdo dalsi kdo by stal za povsimnuti takze pokud nejste ortodoxni krestani tak na to nekoukejte ja rikam k certu s bohem panbickari shorte v pekle! ()

Hedka 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý nápad. Réžia i herecké výkony skôr komorné, ale v podstate prijateľné. Čo je však neprijateľné a hrozné, to sú slovenské titulky plné hrubých gramatických chýb!!! Oceňujem snahu prekladateľa, ale prosím - zopakovať základné pravidlá spisovnej slovenčiny! Rušilo ma to... ()

Mariin 

všechny recenze uživatele

Další z protestantských filmů (česky "Setkání"), jehož poselství je přijatelné pro křesťany bez rozdílu konfese. Konverzační příběh, který se takřka celý odehrává v malé restauraci. Hostitel je Ježíš, s ním rozmlouvá pět různých lidí. Objeví se tu také Ďábel, který se snaží strhnout člověka na svou stranu. Umělecky jen mírně nadprůměrný evangelikální film, jehož hodnota je hlavně v obsahu. Herecky se mi líbila Jaci Velasquez i černošský pár; v přetěžké roli Ježíše byl jen poslabší Bruce Marchiano. Filmu lze dát za poselství, které obsahuje, i čtyři hvězdičky. Příznačné je, že k dnešnímu dni (21.11.2015) je hodnocení poměrně vysoké (74% - více než např. Umučení Krista, které je umělecky mnohanásobně výše), ačkoli se tu střídají maximální výkyvy, od odpadu až po plných pět. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Jeden kresťanský film a ateisti idú z kože vyskočiť a odpadujú jedna radosť. Pritom, ako mnohí priznávajú, ani si ho nepozreli do konca. Film je iste tendenčný a ani to nijako neskrýva. Snaží sa ale poskytnúť určitý pohľad na kresťanskú filozofiu z dnešného pohľadu, pre lepšie pochopenie v očiach človeka 21. storočia. Okrem oprávnenej kritiky cirkvi však nie je nič, čo je na kresťanstve ako myšlienke zlé. Nie je nutné preto nezmyselne snímok posielať do koša. Nie je silný formou, je lacný, ale je silný obsahom. ()

KrestanFilms 

všechny recenze uživatele

Perfektní snímek vhodný i k evangelizaci. Odpovídá totiž i na mnohá "PROČ?!" Paradoxně má otázka, ač tam byla položena, zůstala bez odpovědi...TIPseznam dalších křesťanských filmů. ()

lillien odpad!

všechny recenze uživatele

Jde patrně o první film, u kterého neváhám udělit odpad, aniž bych ho dokoukala celý. Skončila jsem těsně za půlkou a dál už to opravdu i při nejlepší vůli nešlo, protože jsem cítila vyloženě fyzické utrpení z těch jedovatých plynů, který tato neskutečně pitomá a ještě ke všemu ukrutně debilně zpracovaná náboženská agitka vylučuje. A to jsem byla svolná nebýt předpojatá a v případě, že by to bylo alespoň vtipně nebo poutavě natočené, i nějakou tu hvězdu udělit. Těsně po rozjezdu tato sarinová návnada plynule přešla do stylu venezuelské telenovely a byť by se námět mohl zdát zajímavý, toto byl první hřebíček do rakve. Pak už následoval jen blud za bludem, manipulativní žvásty jeden za druhým, kořeněné tradičními výmysly černoprdelníků o tom, že bůh vám připravil úžasný věčný život, kde se s ním jásavě můžete procházet ve zlatých ulicích, ale jen za předpokladu, že..! A následuje výčet toho, co musíte, co nesmíte, podmínky a tresty za hříchy. Běžte už do prdele, vy kurvy nenažraný, který si nárokujete Boha a přitom vymýváte ty ubožáky, co jsou buď postižení demencí, nebo oslabeni strachem, nutíte je ke slepé poslušnosti především pro blaho a rozkvět vašich církví a jejich představitelů, nikoli pro skutečné blaho jejich. A neváháte použít všech dostupných prostředků. Věřící vám ubývají, protože svíčkové báby chcípají a mladé maso sice stíháte vymývat, ale chcete jich víc a strašení ohněm pekelným už nepůsobí tak masově, jako dřív..Tak natočíte podbízivou krávovinu ze současnosti o tom, jak Ježíš, váš kamarád, vezme na sebe podobu sympatického výčepního, aby se nám na to lépe koukalo, když stará videa o umučení svatého Šebestiána už tolik netáhnou..Kdyby v tom bylo alespoň trochu rafinovanosti, stačilo použít pár psychologických fint a nechalo by se to alespoň dokoukat, ale bohužel, tohle skutečně aspiruje na jednu z nejtrapněji zpracovaných vymýváren, která může fungovat jako nedělní poobědový kulturní zážitek pro Jedličkův ústav, ale přesně tím to i končí. ()

yakoob 

všechny recenze uživatele

Poslední dobou vidím stále zajímavější filmy, kterým dávám plný počet hvězd...Když se kouknete na tento, tak hned ze začátku na vás dýchne TV zpracování...Pak to ale nabralo takovou, jak to říct, LOST-seriálovou atmosféru...Krásný příklad dokonalé dramaturgie...Zírám, co všechno jde vymyslet v oneroom prostředí...A příběh? Pokud se vám osoba Ježíše Krista nidky nevryla do paměti, nebo ji nemůžete snést či snad nechápete, co to vlastně na tom Ježíšovi ti křesťané vidí, tak tento film vám zaručeně dá, na dnešní dobu, srozumitelnou odpověď, proč je Ježíš tak důležitý nejen pro křesťany, ale i pro každého člověka... ()

Lukrecie 

všechny recenze uživatele

Pár nejdůležitějších myšlenek filmu: "Lidé něco chtějí, ale co potřebují je něco úplně jiného." "Život je víc než peníze." "Musíš odpustit. Pokud neodpustíš, tvůj hněv a hořkost otráví všechny tvé vztahy." "Pokud chceš milovat, musíš opustit nenávist. Nedovol hněvu, aby tě obral o veškerou radost." "Paměť je zvláštní věc. Může zůstávat dokonale skrytá celé roky, dokonce desetiletí a potom může náhle vyvstat díky obrazu, známé písni, vůni nebo dokonce chuti." Ze začátku hodně prvoplánové a trošku neautentické. Film nebude pro každého, ale jde hodně do hloubky a k pravdě, to je mu ctí. Spíš jde o to, kdo je to schopen přijmout a kdo ne.... Proto také rozptyl hodnocení tomu odpovídá. ()

stuntmanMIKE odpad!

všechny recenze uživatele

musim sa tymto nabozenskym srackam vyhybat velmi velkym oblukom.... vypnute po 45 minutach, zmazane a naformatovane aby po tomto paskvile nezostala ani znamka... ()

otík 

všechny recenze uživatele

Je smutné, když film, který je jasně snad od páté minuty určený jen a výhradně věřícím, protože nevěřící samozřejmě nemůže a ani nechce chápat myšlenku filmu, někteří hodnotící nejenže napadají, ale navíc jejich diváky uráží sprostými výlevy svého nevymáchaného jazyka. Ale to nic, tak to už v životě věřících ať už v cokoli bývá. Pro jednoho jste blázni, pro druhé snílky, pro třetí partnery v zajímavém dialogu s úctou k názoru obou stran. Co se týká filmu, je filmařsky zpracovaný amatérsky, o tom není pochyb. Ale co se týká myšlenek a úvah nad vírou, nabízí divákovi zajímavý pohled na to, jak by asi mohl vypadat jeden den se zpřítomněným Ježíšem. Mám vystudovanou teologii a nemohu říct, že by mi něco z filmu vadilo. Scénář zřejmě psal vzdělaný člověk a nabídl divákovi slušné teologické dilema - budeš věřit člověku, který tvrdí, že je Ježíš nebo ne? ()

fantassia 

všechny recenze uživatele

Tak takhle opravdu ne. Je to sice hezký pokus vylíčit nějaké věci typicky evangelickým způsobem,ale přemýšlejícímu divákovi okamžitě dojde, že tam něco není v pořádku. Tenhhle film může být tak leda pro děti jako pohádka, ale potom později tomu už nevěří, svým způsobem je to medvědí služba. Reformované církve zdůrazňují, že konečnou autoritou je pro ně evangelium a pak to takhle dopadá, Písmo si může každý vysvětlit jinak a pak tito autoři slibují jakési nedohledné nebe nad námi a to je pro inteligentního člověka nepřijatelné. Prezentují světu nějaké své představy o Bohu, které jsou naopak odrazující. Jsou různé mentality, lidé říkají, že smrt je přirozená, no to je jiné téma, ale v naší mentalitě je toho mrtvého rychle zabalit , pohřbít a pak už o tom nemluvit, jiné kultury zase s nebožtíkem provádějí různé obřady a cítí smrt ještě jako smrt, ale to je mysterium nedá se vysvětlit ani banalizovat. Biologicky se buňky, které se obnovovaly přestanou obnovovat, medicína jen konstatuje smrt, ani filozofie to nedokáže vysvětlit, platonská filozofie řekne člověk patří do světa idejí nechá tady tělo vznese se na nebesa, ale to už dneska nikdo nevezme. Neomarxisté se tím zabývali ale se smrtí si nevěděli rady, Složenicyn si tuhle otázku položil v Soustroví Gulag, kde všechny lidi v táborech týrají a vedle toho popsal oddělení rakoviny, kde se o ně starají, ale umírají všichni at se o ně někdo hezky stará nebo s utrpením. Odpověď může být jen theologická. Starý Zákon nedává vysvětlení žádné, všichni jdou do šeolu.V Izajášovi 5:14 se píše, že šeol je ‚prostorný a bezmezně rozevřel ústa‘.Všichni tam jdou, ale je tam příslib, to je typické pro starý zákon, že není nic definitivní, duše spravedlivých jsou v rukou Božích, to je příslib starozákonní, je to přechod.V katolické nauce se ten přechod jmenuje očistec,který patří k smrti, protože je to přechod k něčemu novému. Na některých obrazech očistce je vidět jak se tam ty duše škvaří, ale ani tomu už dneska nikdo nevěří, hlavní námitka proti tomu je představivost, všechny věci se vysvětlují symbolicky a tragedie dnešního člověka, je brát symboly doslovně a to není možné. Tridentský koncil říká, že duše spravedlivého dostává v okamžiku smrti ještě trest, který ho očišťuje od jeho hříchů a nedostatků a modlitby věřících mohou přispět duším, které jsou v tomto stavu očišťování. Tedy tam se nemluví o místě, ale o stavu. Smrt je tedy transitus, přechod, ten přechod je bolestný, ale očistný. Očistec viděli všichni svatí, kteří měli mystické zážitky. Co se týká otázky pekla, je to předně mysterium, jsou o něm zmínky ve všech mytologiích i náboženstvích, v evangeliu je hlavní zmínka u Matouše v 25. kapitole 41 "Potom řekne těm po levici...." Michelangelo v Sixtinské kapli znázornil peklo na obraze posledního soudu, které je velmi výrazné, je poměrně taky jen částečné a samozřejmě symbolické vyjadřující postoj člověka, který vidí, že je zlo a musí se potrestat, ale starší vyobrazení ukazují spíše na to původní starozákonní, šeol a všichni jsou tam dole a Kristus jim podává ruku, obraz vyjadřující, že není ani jeden, kdo by si zasloužil tam nebýt, s výjimkou těch, kteří přijmou Kristovu ruku a kdo ji nepřijme, tam je jen červená skvrna, to neví nikdo, to je tajemství, mysterium. To je jiný obraz, který vyjadřuje jediné, kdo přijme tu ruku a kdo ne, kolik jich je tam, nevíme.Vyjadřuje, že lidský život nemá smysl, pokud tě Kristus z něho nevytáhne. No tak když se necháme spasit a Pán nás z toho pekla vytáhne tak kam to přijdeme do nebe? To je zase obrazné, evangelium má výraz věčný život. Tady jsou zase různé představy, že je to strašně dlouhý čas, filozofové si to zase představovali tak, že čas je tam, kde je pohyb, kde není pohyb, tam je věčnost. Je to tedy věčnost, ale je to ještě život? U primitivních národů je ta představa cyklická, bůh Chronos. Bible starozákonní nemluví hned o věčnosti, ale o čase, který každý dostal, aby něco vykonal,člověk dostal svůj čas, Země dostala svůj čas, proroci dostali svůj čas, Izrael dostal svůj čas a je tam psáno, že všechny časy jsou v rukách Božích a v Novém Zákoně, Kristus dostal čas, On, který je věčný, vstoupil do lidského času na 33 let, co se s tím časem stalo? Ten Jeho čas se stal věčným. Jeho narození je věčné, Jeho život je věčný, nic se neztratilo. Všechno, co je s Ním se vrátí a co ne, to jde kamsi do šeolu, i ta chvilka na pouti, to setkání s přítelem, s lidmi, se kterými jsme žili, věčný návrat všeho dobrého a věčný zánik všeho zlého.Olivier Clément píše věčnost není čas, věčnost není místo, věčnost je život a život je setkání. To je zase jen symbolické.Pak vidíme morálku laickou, kolik lidí se už obětovalo za stát a za mír a za všechno, kolik vojáků zemřelo a přitom jsou ty státy stále bestiální a je to horší a horší a co už bylo obětí, vidíme, že v tomhle světě není spravedlnost a všechna náboženství stojí na tom, že nakonec bude spravedlnost a přece lidi do toho posmrtného života nespěchají s výjimkou světců, proč? No tohle je můj život na co mám chtít nějaký jiný život, tady ten domek mi stačí, na co nějaký palác na nebesích kdesi :-D Lepší? Co je lepší? Žijeme v slzavém údolí, ale já ještě plaču dobře, nechte mě tady v klidu tlít. Všechna náboženství člověk přijímá jako něco z nouze. Kdo se obětuje, stokrát víc dostane, no to říkají budhisté taky a mohamedání taky a křesťanství tady nemá nic nového, je to všechno stejné, jen s jedním rozdílem, Kristus nevstoupil na nebesa, ale vrátil se zpátky a vstal z mrtvých, neslibuje nebe někde kdesi nad oblaky, ale vrátí ti lidský život proměněný,ne nějaký jiný někde jinde, ale ten tvůj vlastní, který žiješ, tedy jediná podstatná nauka, která odlišuje křesťanství od jiných, je nauka o vzkříšení. Tak to předkládá Pavel 1 Kor 15,19 () (méně) (více)

jedna_vrana 

všechny recenze uživatele

Policajný poručík sa predstavuje ako De Will. V reštaurácii príchodzí dostanú vysvetlenie: „Áno, on sa snaží celú dobu držať ľudí odo mňa ďaleko. Je to osobná záležitosť.“ Zaujímavo spracované, dúfam, že neurazilo neveriacich, mňa to oslovilo. ()

Avathar odpad!

všechny recenze uživatele

„SME V DOBRÝCH RUKÁCH!“ My ass! Odpad jak omšové víno! Áno, nápad je to zaujímavý – niekoľko cudzincov (z ktorých každý má nejaký ten problém) sa stretne v malej reštaurácii a výčapný nie je nikto iný ako sám Ježiš Kristus osobne. Úlet? No, myslím že z toho mohla vzniknúť prinajmenšom zaujímavá alegória, film plný myšlienok a podnetov k uvažovaniu. A aký je výsledok? Hnusná, sektárska propagandistická sračka. Ako sorry, ale márne pátram po filme, ktorý ma dokázal tak nasrať ako tento. Odhliadnuc od príšerných hercov a spôsobu natočenia – ideologicky sa jedná o tak odporný brainwashing, že mi skoro privodil mrtvicu. Ježiš je tu len odporná, nesympatická figúra, z ktorej sa sype jedna dogmatická poučka za druhou. Pod pláštikom akejsi rádoby múdrosti vyslovuje veci ako z príručiek Strážnej veže. S dementným úsmevom na perách priznáva že vraždil ženy a deti, pretože to proste zapadalo do jeho „plánu.“ Manipuluje s ostatnými. Snaží sa im vsugerovať, že im necháva slobodnú vôľu, pritom jasne hovorí vety typu: „Nemôžete si vziať priateľa, ktorého roky milujete, pretože on vo mňa neverí. A len tak medzi nami, čo je viac: moja láska alebo jeho?“ či „Len ak vo mňa uveríte, budete spasení. Dám vám všetko, len ma požiadajte. Musíte otvoriť svoje srdce, inak vás čaká utrpenie naveky vekov.“ Zastrašuje. Vyžíva sa v utrpení iných. Cielene v ľuďoch potláča ich vlastnú individualitu, mení ich na stádo tupých ovcí bez názoru, bez vlastného pohľadu na život, bez toho čo ich robí ľuďmi. Ľudský život pre neho nič neznamená, pretože je to „len príprava na ten skutočný život po smrti.“ Nedáva ľuďom možnosť ovládať ho, prijať zodpovednosť za samých seba. Buď on, alebo zatratenie. Buď čierna alebo biela. Nič medzi tým. Bodka. Vysloví že pod každým hriechom sa ukrýva silná pýcha, pritom ňou sám disponuje až až. Neexistuje tu žiadna myšlienka, len súhrn naučených gýčovitých fráz, neexistuje tu možnosť polemiky ani nesúhlasu. V tomto filme je Ježiš Kristus narcistický, fašistický a manipulatívny sociopat, ktorý sa neštíti aj tých najodpornejších praktík, len aby ho ľudia nasledovali. Ak teda Ježiško naozaj existuje a toto je jeho reálny predobraz tak pánboh... ehm, teda Satan s nami. Fundamentalistickí katolíci však budú isto spokojní až-až, určite si zasoplia niekoľko kartónov vreckoviek____Čím to, že zo všetkých postáv mi pripadal najsympatickejší práve ten najväčší „hriešnik?“ Asi preto, že mal argumenty, vlastný názor a aspoň štipku zdravého rozumu, oproti tým ostatným dementom. A preto že nakoniec zvolil menšie zlo a odišiel radšej so Satanom. Takže ospravedlňte ma... idem si na cestu do pekla zabaliť čisté trenky a vziať niečo pekné na čítanie. ()

lucascus 

všechny recenze uživatele

Upřímně - jsem potěšený, že jsem mohl konečně vidět poměrně zdařilý film s křesťanskou tématikou. Po všech těch kýčovitých žvástech typu "Vzepřít se obrům" atd., je to příjemné osvězení. Tedy film, který bych se nestyděl pustit ani tomu nejzatvrzelejšímu ateistovi. Samozřejmě, k dokonalosti pořád ještě mnoho schází (především herci s výjimkou Ježíše byli dosti průměrní), ovšem scénář mi připadal kvalitní, prostředí opuštěného baru originální, film odpovídá na často vyřčené otázky. Mínusem jsou pak někdy až příliš vyumělkované dialogy, někdy dokonce nedávající smysl (třeba rozhovor dívek na toaletě: Zatímco jedna rozhořčeně říká druhé, že klidně může odejít ven, ale ona zde zůstane, druhá se nikdy nevyslovila, že by chtěla odejít. Spíše naopak - chtěla zde zůstat.). Celou dobu jsem se děsil nějakého hnusného nereálného happyendu na americký způsob, ten se sice částečně konal, ale dalo se to strávit. A jedná malá tragédie se přesto konala, což odporuje americkým filmům, díkybohu za ni! Film hned vypadá důvěryhodněji. Teď je přemýšlím, zda kouknout i na druhý díl, ale asi si nebudu kazit chuť... ()

Tejkina 

všechny recenze uživatele

Strašně krásný film a upřímně nechápu proč si to ateisté vůbec pouští je jasné, že dají odpad.... Není to film pro ně, vždyť si stačí přečíst obsah... ()

Scevola 

všechny recenze uživatele

Ocenujem ze film sa snazi vysvetlit Jezisovo ucenie na konkretnych zivotnych pribehoch. Co mi trosku prekaza je miestami trochu agitacny ton. 7/10 ()

rexino 

všechny recenze uživatele

Fantastický film :) Naozaj obdivujem ak niekto dokáže s jednou miestnosťou urobiť geniálny film :) Vyzdvihol by som výkon "Ježiša" . Fakt fantastický film s kresťanskou tematikou :) ()

Reklama

Reklama