Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vo filme Collection (Zbierka) sa Arkinovi (Josh Stewart) ako jedinému podarilo uniknúť z rúk sériového vraha známeho ako The Collector (Zberateľ). Zabijakovi sa však podarí zajať nádherné dievča menom Elena (Emma Fitzpatrick). Hoci Arkin s tým nechce mať nič spoločné, nemá na výber, pretože ho z nemocnice unesú žoldnieri najatí Eleniným bohatým otcom. Tí Arkina vydierajú a donútia ho pridať sa k ich tímu, ktorého cieľom je zachrániť nevinnú dievčinu z vrahovho úkrytu v starom hoteli, ktorý je plný smrteľných pascí. (nessbeal)

(více)

Recenze (294)

Greendell 

všechny recenze uživatele

Zajímavá variace na SAW s krapet nižším rozpočtem, ale neni to zas tolik poznat. Hned od začátku se je to krvavá lázeň, takže nic vhodnýho pro chudokrevný lidi :-) +++ ten hlavní psychouš vypadá v tý kožený masce trochu jak Mašina z 8mm :-DDD ()

intro 

všechny recenze uživatele

No oproti The Collector je to už vážně hodně přehnané. Neříkám, že film je špatný, to určitě ne. Jen jsem asi čekal víc. Jatka jsou to sice dobrý, ale nějak postrádám atmosféru jedničky. The Collection jsou jen prostě jen vyvražďovačkou. Někomu to ovšem může stačit. Dávám 60% ()

1mara2 

všechny recenze uživatele

Je tam sice pár nelogičností, ale ve finále to tomu filmu ani moc neuškodilo. Nelze od toho čekat nějaký vytříbený horor. Strach zaručen, stejně jako nepříjemně lekavé momenty a litry krve. První díl jsem viděl asi 20 minut a vypnul jsem to, asi jsem na to neměl náladu a ten začátek mě nijak výrazně nezaujal. Když jsem zjistil, že je dvojka a nejdou na ní špatné reference, tak jsem to zkusil a film vcelku splnil moje očekávání. Dal bych 70%, ale za ten závěr to teda zvednu, no. BTW nesnášim scény, kde problikává nějaká žárovka ve tmě. Hnus ty vole.. ale kvalitní. ()

WolfIssen 

všechny recenze uživatele

Nebylo to vůbec špatné, jen scéna z diskotéky je příliš přehnaná, film měl být delší, mohlo být přidáno něco o tajemném vrahovi a chyběla celková propracovanost, zato nechybí napětí a dynamický spád. ()

kelto44 

všechny recenze uživatele

Na tomto pokračovaní môjho obľúbeného hororu, sa mi najviac páčila scéna na diskotéke a Josh Stewart v hlavnej úlohe. Bolo tu viac postáv, viac pascí a vrážd, posledných nejakých minút ma to aj trochu nudilo, musím si priznať, ale aj tak to je veľmi dobré pokračovanie. /70%/ ()

Hedy 

všechny recenze uživatele

Náš fetišisticko záhadný kouzelnický pastičkář který sbírá vše co se namane se opět vrací. Tentokrát se dostáváme do hotelu bolesti ve kterém můžeme najít zoologickou zahradu, drogové doupě, pokojíček pana Mengeleho a sem tam se ukáže nějaká nová místnost plná sešitého cosi které vypadá jako vystřižené z filmu Vetřelec 4. Tým několika zaostalých profesioanálních rádoby zabijáků se dostane dovnitř aby po té nejbrutálnější disko pařbě našli levnější náhražku Emmy Watson. Po té co je hrdina z hlavního dílu donucen se vrátit na místo o kterém ví absolutní hovno se rozjede neskutečný kolotoč všemožných událostí který nám ukáže velké množství momentů u kterých si budeme říkat: "Co to kurva je?". Přes celou sekvenci filmu se vám v hlavě objeví víc otázek než odpovědí. Ale koho to kurva zajímá, když si nemůžete oddechnout protože čekáte jakým srandovním způsobem zabije sběratel dalšího idiota který se přisral do nejnebezpečnějšího místa v okolí. Jediné co tam chybělo byla děsivě vyhlížející panenka na tříkolce. I přes to musím ubrat filmu jednu hvězdičku protože ke konci se nám dostane tak malé množství informací že se celé dílo zdá z větší části nelogické. Filmu tedy dávám čtyři odřezané hvězdičky z dětské kůže. ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Něco tomu chybělo. Snad nějaká akcička mezi tím bloncáním po hotelu? Ale jinak u mne spokojenost vládla, přišel jsem si na své. S tou zlomenou rukou na konci, to byl snad neúmyslný komediální prvek ne? Co s ní všechno zvládl. Ohodnotím vysoko, na osmdesát, ale hned strhávám za tu odpornou představitelku hlavní role. Někdy jsem netušil, zda to není chlap. Takhle ostříhaná ženská je pro mne naprostý hnus. *** A PŮL ()

adamix 

všechny recenze uživatele

Pôsobí to lacno a sprvu trošku aj odfláknuto ale po čase sa z toho vykľuje rovnako nekompromisný krvák, ako to bolo v prípade prvej časti. Osobne ma táto miniséria bavila viacej ako u niektorých zaslepených fanúšikov nekonečne naťahovanej série Saw. Dokonca mi nevadilo ani to, že Dunstan urobil zo sadistického Collectora takmer nepremožiteľného zabijaka. Pochybujem, že až vznikne trojka, nebude o nič lepšia ako jej predchodcovia, ale nenamietal by som. Pozitívom je aj krátka stopáž a film neobsahuje žiadne naťahovačky. Lepšie 3*. ()

DonBraso 

všechny recenze uživatele

Nevěřim svým očím,že tohle natočil stejný režisér co jedničku,ale doopravdy šedý zákal nemám a je tomu pravda pravdoucí až to smrdí přes masku.Jestli jsem neviděl dlouho nejhorší pokračování,tak tady jsem ho našel důkladně.To byl panečku lektvar,že by hopsinkova šťáva ze mě udělala Tyrannosaura.Jak už jsem si zvyknul začátky jsou dobré a jako v jedničce mě tady bavil (10minut) a to hlavně díky discotéce,kdy celá scéna s tím krásným nástrojem měla šmak a nápad,kdy průtok kamerou do nitra byl hotový SAW střih.Od této chvíle skončil film pro mě,trpěl jsem při sledování a čekal tedy horor(ano tento film není vůbec Horor!)místo toho dostal akční béčkový výřez jak o soli z Polska,kdy čím dementněji a chutně ,tím lépe.Flashbacky jsou tam nevim na co,když tady je úplně nový díl,tak si vyložíme bednu a čekáme co v ní asi tak bude.Jedna ta tupá kráva co tam řvala 10 sekund byl neskutečný oddech na odseknutí hlavy,jinak momenty jak z disneyovky.Jako nechat si nalomit po xkrát ruku dokáže jenom Arkin,všichni tupí a člověk čekal na konci,že vyskočí tam Vlasta Plamínek a jeho ššštěně,místo toho efektivní oheň a voda,která prostě náhodně v muzeu bývá vždycky,někdy i více než soch :D Atmosféra z jedničky žádná a já doopravdy jsou trochu mírumilovný a od odpadu to nemá daleko,jenom kroutím hlavou,že tento film si dokáže diváky tak udržet a dát tomu i pět hvězd tu z řad přítomných,ale někomu stačí málo ke štěstí. ()

Cechyno4 

všechny recenze uživatele

Zatímco v prvním díle se sběratel soustředil na úzkou skupinu lidí a byl lovcem, teď se stává vytouženou kořistí. A tak se do jeho pastí chytá jeden člověk za druhým. Zatímco tedy jednička budila skvělý dojem atmosférou. Noc, dům plný pastí, napětí a bouřka. Děj soutředěný na 1 - 2 osoby. Dvojka nabízí pravý opak. Spoustu herců, větší prostory a ztrátu atmosféry. V tomto ohledu mi tahle série připomíná první a druhý díl Saw. I když atmosféra je pryč, musím uznat, že velmi dobře fungovali lekačky. A začátek(na diskotéce) byl perfektní. V domě bylo také pár skvělých pastí a např. scéna kdy holku uzavře taková zvláštní skříň plná ostří byla skvělá. Dvojka je oproti jedničce akčnější, dokonce režisér nevynechal závěrečnou scénu jeden na jednoho. Což mi přijde vhodné tak akorát do akčních filmů. Konec byl poté samozřejmě předvídatelný. I když se mi první díl líbil o dost víc, dvojka špatným hororem není. Jen před shlédnutím nesmíte mít velké nároky. Dávam nadprůměrné tři hvězdy. ()

pivomamrad 

všechny recenze uživatele

Film se opravdu s nikym a nicim nesere. Na moje pomery to bylo zbytecne az moc akcni. Jednicka The Collector se mne libila o dost vic. Tady je to naprosto bez atmosfery, za to o 1000% vice mrtvol, krve, akce, uříznutých končetin, ale i debilnosti (coz je nekdy na skodu). U me slabsi 3/5, ale na jedno shlidnuti dobry... ()

g3rtrud 

všechny recenze uživatele

Prvý diel bol lepší, toto je už viac-menej typický lacný vyvražďovák. Vizuál to má dobrý, ale to je asi tak všetko. ()

Murdoc01 

všechny recenze uživatele

Mohl bych si u Marcuse prosím objednat jednoho sběratele na každou diskotéku?Druhej den by facebook zkrachoval, na ulicích by zase svítilo sluníčko a já bych v metru při cestě na praxi nemusel poslouchat ty kretény.Konec mě teda zabolel Marcusi, ale když jináč nedáš, nedáš a já chci kolekce, samý kolekce a vánoční nemám na mysli. ()

Lucretat 

všechny recenze uživatele

První díl se mi celkem dost líbil, proto jsem se na pokračování těšil. Doufal jsem, že se dozvím proč vrah dělá co dělá a snad jsem i měl za to, že se dočkáme nové slasherové ikony. No, dopadlo to bohužel dost bídně. Příběh je v podstatě nulový, o vrahovi se nedozvíte vůbec nic, takže vás vlastně nezajímá. Do toho ploché charaktery, jejichž IQ se pohybuje kolem 100 (ale v součtu) a scénář nestál už vůbec za nic. Nedoporučuju. ()

Facerr 

všechny recenze uživatele

Dlouho mě nic tolik nenastartovalo, jako tohle. Masakr, kterej se hned tak nevidí a kterej je trochu silnější kafe, než předešlý Collector. Žádný prázdný chvilky. Pořád to šlape a to od prvního - opravdu na horor slušně rozjíždějícího začátku až po grandiózní finále. Slabý povahy bych asi varoval, že z toho nebudou, při neustálém odskakování si na záchod, moc mít, ale jinak všem filmovým morbidochtivcům vřele doporučuju. ()

elanista1 

všechny recenze uživatele

Takze seria Saw ma svojho horuceho konkurenta a nemyslim si, ze len do poctu. Zo Zbierky sa moze stat celkom zaujimava exploseria, ked sa druha cast dokaze kvalitou rovnat originalu, to je len dobra sprava. Velmi lahka minutaz nedovoli nudit a hned sa ide na vec, opat podobny scenar, pasce, krv, nasilie a super zazitok. Pekne len tak dalej, nech je trojka. ()

Reklama

Reklama