Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vo filme Collection (Zbierka) sa Arkinovi (Josh Stewart) ako jedinému podarilo uniknúť z rúk sériového vraha známeho ako The Collector (Zberateľ). Zabijakovi sa však podarí zajať nádherné dievča menom Elena (Emma Fitzpatrick). Hoci Arkin s tým nechce mať nič spoločné, nemá na výber, pretože ho z nemocnice unesú žoldnieri najatí Eleniným bohatým otcom. Tí Arkina vydierajú a donútia ho pridať sa k ich tímu, ktorého cieľom je zachrániť nevinnú dievčinu z vrahovho úkrytu v starom hoteli, ktorý je plný smrteľných pascí. (nessbeal)

(více)

Recenze (294)

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Sběratel se nám ve dvojce představí trochu více a nutno říci, že to není žádný troškař, jeho "sbírka" je opravdu rozsáhlá a... unikátní. Opět nás čeká ponurý dům plný pastí pastiček, ale už je to o něčem jiném. Ale nebojte, krve bude dost ;-). Starý známý přeživší Arkin (skvělý Josh Stewart) už je dostatečně poučený, ale přesto, jak už se to pechvogelům jako on stává, musí znovu vybírat horké kaštany z ohně za druhé... Bude už chytřejší? Uvidíme. Rozhodně mu nechybí odvaha a i to srdce na pravém místě mu zůstalo. Jako další adeptka na rozšíření maniakovy sbírky je mladá Elena (Emma Fitzpatrick), která se na začátku domnívá, že nejhorší, co se jí může stát, je nachytat svého přítele s jinou. Nu, na změnu názoru není nikdy pozdě. A taky nás čeká krásné ponaučení, co se stává práskačům... prostě o dva tři chlupy lepší než jednička, téměř na plný počet, řekla bych. Jedinou výhradu mám k pavoučkům... pavoučky ne, prosím. Bez pavoučků se obejdu docela dobře... ()

lillien 

všechny recenze uživatele

Jestli váháte, zda se na tuto sbírku mrknout, nabízím jednoduchý recept. Pokud se vám líbilo Saw, určitě to dejte. Sbírka je dynamičtější, bez hluchých míst, akorát oproti Saw mi trochu chybělo nějaké vodítko, jak pochopit vraha. Takže jednu hvězdu uberu, neboť se ráda rýpu v myšlenkách pomatených sadistů a zde mi ta kurva ani xicht neukázala..Přitom v té mumiovské masce se musel šíleně pařit! Ale chápu, potřebovali nás nalákat na trojku. No tak jo, dostali jste mě:) ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Bál jsem se kvalitativního sešupu (jak už to tak u těch dvojek bývá), ale kdepak, je to pořád stejnej nářez, navíc, i když na předchozí díl vyloženě navazuje, dějově se jedná o úplně jinej film (dobře, ne zas tak úplně, ale je to prostě jiný :-), jaký to rozdíl s bratrancem SAW... A Josh Stewart je můj novej hero (asi si ho dám na avatara :-), libově zahraná role. Dalšímu dílu, pokud by si udržel laťku, bych se ale vůůbec nebránil, tenhle Sběratel je prostě fajný a za to mu pošlu tématickou písničku od Nine Inch Nails (škoda, že tu nezazněla) :-) ()

anderson 

všechny recenze uživatele

Pokračovanie môjho obľúbeného filmu bolo také, aké pokračovania obvykle bývajú. Krvavejšie, výpravnejšie, prehnanejšie a aj - dajme tomu - happyend sa koná. Ale opäť to svižne odsýpa a najmä, nenudí. (30.12.2016) ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Toto pokračování jsem si pustil hned po skončení The Collector (2009) a očekával jsem alespoň stejně slušnou podívanou – což se v rámci možností i stalo. Oba kousky jsou plus mínus na stejné úrovni, jen první díl měl dle mého přece jenom o trošku lepší atmosféru a nádech tajemna. Dvojka už se spíše soustředila na akční stránku a více brutality. Na to si samozřejmě nemůžu stěžovat, protože právě to se mi na tom líbilo asi nejvíc. Marcus Dunstan mě masakrem na diskotéce pěkně namlsal a tuto pasáž považuji za vůbec nejlepší z celého filmu. Při opětovném setkání s hrdinou prvního dílu málem ukápla i slza, ale Arkin se kýženého odpočinku a pořádného vylízání se ze svých zranění prostě nedočkal. Byl násilně vržen zpět do brutálního světa zvráceného vraha a vášnivého Sběratele a konečně budeme moci tu „krásu“ vidět na vlastní oči. No holku byste na to asi nesbalili, ale jinak měl chlapec v masce celkem slušně zvrácenou představivost. Navíc ani tentokrát nebude chybět slušná porce důmyslných pastí, hromada bolestivých výkřiků, gore scén a agresivní hafani. Každý si tu prostě najde to své, jen trošku zamrzelo, že se z toho vytratila ona komornost prvního dílu. 50% ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Po nejakej dobe tu opäť máme poriadne šťavnatú porciu akčno-hororovej zábavy Síce možno trochu neoriginálnu a SAWovitú, zato však poriadne nadupanú a ani na chvíľu nenudiacu. Toto je jeden z mála prípadov, kedy pokračovanie predčilo originál (aj keď The Collector bol tiež veľmi solídny). ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Nemůžu jsi stěžovat úspěšné pokračování aspoň v mých očích bylo to užasne všechny pasti a vše jak do sebe zapadlo a konec nemile překvapivý. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Ta čtvrtá je s hodně sedřenýma ušima... s Collectorem uříznutýma ušima. Děj byl dost blbý, postavy se chovaly hrozně hloupě, ale udělané to bylo hezky a s blížícím se koncem je film lepší a lepší. Na začátku zabodoval diskotékový kombajn na lidi, pak nějaký čas úřaduje scénáristova bezradnost a hloupost, ale v druhé půli se to docela slušně rozjede. Josh Stewart opět zazářil, líbí se mi téměř homosexuálně (chovám sympatie k lidem s utrpením vrytým do tváře, ovšem snášejících ho statečně, ne k ufňukánkům). Upozornění pro diváky: "Před upotřebením vypnout mozek a nepřemýšlet!" Doufám, že bude trojka. Zajímavost - Josh Stewart má na pravém rameni vytetováno motto skotského clanu Stewartů: VIRESCIT VULNERE VIRTUS (Mužnost sílí utrpením). Skvělé heslo a skvěle k tomuhle filmu sedne. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Pokračování lepší prvního dílu, což se zase tak moc často nestává. Jestliže se v Collectorovi s nějakou zápletkou moc nepárali, tak tady to platí dvojnásob. Zkrátka je tu barák se schovanou holkou a komando, co jí má vysvobodit a taky si užít spoustu atrakcí či potkat zajímavý lidi. Nekompromisní krvavá jízda, u který jsem se šklebil blahem. 90% ()

Genero 

všechny recenze uživatele

Jsem přinejmenším nadšený, že zase po dlouhé době někdo natočil něžný, komorní příběh o osamělém, přecitlivělém chlapci, který jen tak pro radost v opuštěném hotelu rozřezává, sešívá, kuchá a vůbec provádí všelijaké zábavné kejkle s těly různých mrtvých lidí. Sběratel z jedničky nám tentokrát doširoka otevřel své srdce a umožnil nám nahlédnout pod pokličku své neutuchající vášně. Počet mrtvol uspokojivě stoupl a k jejich napočítání by nestačily ani prsty všech obyvatel chánovské garsonky. Film pěkně odsýpá a ta hodinka a půl uteče stejně rychle jako hemoglobin z přeťaté krční tepny. ()

PROROK14 

všechny recenze uživatele

Kedže sa mi prvá časť strašne páčila, tak som si toto nemohol nechať ujsť. Ale dostalo sa mi len úbohých pascí ala Saw bez štipky napätia. Jediný ozaj svetlý moment bol záver s akváriami. 50% ()

Litsarch 

všechny recenze uživatele

Já to věděl že ten parchant neukázal všechno ze svého umění v předchozím dílu! Motejlista jeden! Z hotelu si udělá nedobytnou pevnost a pokud se někdo z jeho sbírky rozhodne z něho utéci, je to víceméně to poslední, co udělal. Z ostatních si udělá zdrogovanou stráž a v klidu si píská, když novým přírůstkům ukazuje svůj um. A pokud chce někoho do sbírky, tak probít si cestu přes desítky lidí mu nedělá problém. Má ale pech, že ten přeživší hajzl si tenkrát vyřezával do haksny pomůcku k tomu, aby jeho krásný hotýlek mohl později najít. I když, pro něj je to vlastně jen další hra. :) Zkušenosti a nápady, co Dunstan nasbíral při scenářích SAWu, a už se mu nevešlo do Sběratele, naplno ukazuje v jeho Sbírce. Marcus musí být šílenec, protože nikdo jiný by tak perfektní gore slasher festival napsat a natočit nemohl. To co dokázal ve Sbírce "nacpat" do 75min filmu je skoro až neuvěřitelné. Tolik skvělých nápadů a děj, který šlape jako na drátkách od prvních minut až do poslední vteřiny, je až dechberoucí a přichystal mi něco, s čím jsem nepočítal. Sběratel je parádní postava, který narozdíl od Jigsawa na změnu lidí sere a ty co se mu nehodí do sbírky nemilosrdně morduje. Pastičkama je SAWu podobný, ale to je tak jediné v čem je mu podobný. Nedává lidem šanci přežít, nechce je napravovat. Má je jen jako hračky do sbírky a ke své zábavě. The Collection je vizuálně až dokonalý gore horor, s potoky krve, všelijakými nástrahami, s místy nádherným interiérem starého hotelu a v neposlední řadě skvělou hlavní postavou, ze které jde strach a respekt. Některé scény byly prostě skvělé a snímek zaručuje fanouškům tohoto žánru hororů přesně to, co na něm mají rádi + bonbónek navíc. Pro ostatní to ale vždy bude jen prvoplánová, nudná, brutální hloupost bez ničeho. ()

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Slabší, než jednička. Má to však zajímavej námět a potěšila dobrá akce, zejména final fight s nožema. Jinak to nemá moc co nabídnout, na můj vkus takové nenápadité a nucené, o proti jedničce. ()

ambron 

všechny recenze uživatele

Musím priznať, že Collector sa mi páčil o niečo viac, predovšetkým depresívnejšou atmosférou, aj keď tu číhalo viac pascí na viac obetí. Napriek tomu je Collection celkom podarený filmík, putovanie panoptikom bizarného hotela bolo napínavé so slušnou dávkou brutality. ()

Hoyt 

všechny recenze uživatele

Velmi slušné pokračování, řekl bych že i o kousek lepší. Není to už tolik depresivní jako Collector ale nadruhou stranu to má spád od začátku do konce. Klidně bych si tady přál aby byl film tak o 20-30 minut delší a to se moc často nestává. Po příchodu do opuštěného hotelu začíná peklo v podobě zlověstných pastí, setkání s náhodnými trýzněnými postavami a všelijakých jiných úchylek jednoho z nejbrutálnějších filmových monster poslední doby. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Akčné pokračovanie sadistického príbehu o maníkovy, ktorý len tak pre zábavu robí z ľudí krvavé umelecké diela. Už to nieje o atmosfére a krvi, už to je o akcii a krvi. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Málo kedy to poviem,ale dvojka prebehla jednotku o dve triedy(v tomto prípade o hviezdy). Tá scénka na diskotéke,fakt svelo krvavá až tak že neviem či by som po tomto filme mal dobrý pocit byt na nejakej s diskoték.Parádna krvava gore jazda po ktorej by som aj ja niekomu zapichol vidle do krku.Veľmi domyselné boli aj pasce v starom hoteli a nasadenie žoldnierov bolo naozaj veľmi dobre spracované.A tento krát to pristalo aj J.Stewartovi,ktorí bol živší ako v The Collector. ()

Kryton 

všechny recenze uživatele

Pokračování filmu Collector z roku 2009 jde v klasické klišoidní šlépěji druhých dílů. Je to přímočařejší, umírá více lidí, teče více krve a postav je také více. Jenže více je někdy méně. Nebudu tu plkat, protože tohle si nebere nic z prvního dílu. Vlastně jen postavu zabijáka a zlodějíčka. Krev stříká ze všech děr a koutů. Lidi umírají jak na běžícím páse a člověk si nestíhá ani k nějaké postavě přirůst. Vlastně vám bude jedno - kdo umře a kdo ne. Jde to tak rychle, že za hodinu je vše hotovo. Otázek plno a odpovědí málo. Atmosférická jednička x tupá krvavá dvojka. Tuctovka, kterou zvrací Hollywood každý rok po litrech. Hodnocení OST: Oproti jedničce hudba místy ruší a někdy nebuduje atmosféru. 5/10 ()

jarkolar 

všechny recenze uživatele

Sbírka se v mnohém liší od prvního dílu, což naznačuje už úvod, který je možná trochu přehnaný, ale mě se rozhodně líbil. Přibylo akce a krve, trochu na úkor atmosféry a věrohodnosti, ale mně to prostě sedlo a dobře jsem se bavil. Já byl určitě rád za velkou změnu oproti jedničce, protože ikdyž mě první díl hodně bavil, koukat na to samé jen s obměněnou sestavou obětí a pastí už by tak zábavné nebylo. Jak už zmínilo hodně uživatelů ve svých komentářích přede mnou, velkým plusem byl také konec, který jsem ale po prvním díle tak trochu očekával. ()

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

Velice povedené pokračování (a nejspíše i završení) tohoto dvoudílného hororu. Opět zde samozřejmě nechybí ani vychytané pastičky. PS: Případné pozvání na párty ve sklepě asi raději odmítnu. ()

Reklama

Reklama