Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vo filme Collection (Zbierka) sa Arkinovi (Josh Stewart) ako jedinému podarilo uniknúť z rúk sériového vraha známeho ako The Collector (Zberateľ). Zabijakovi sa však podarí zajať nádherné dievča menom Elena (Emma Fitzpatrick). Hoci Arkin s tým nechce mať nič spoločné, nemá na výber, pretože ho z nemocnice unesú žoldnieri najatí Eleniným bohatým otcom. Tí Arkina vydierajú a donútia ho pridať sa k ich tímu, ktorého cieľom je zachrániť nevinnú dievčinu z vrahovho úkrytu v starom hoteli, ktorý je plný smrteľných pascí. (nessbeal)

(více)

Recenze (294)

maddy 

všechny recenze uživatele

Collection posúva hranicu únosnosti hlúposti zase o level vyššie. Prvý diel s názvom Collector ma svojho času príjemne prekvapil – neoplýval síce originalitou, len sa viezol na koncepte ala Saw, ale dokázal priniesť pár sviežich nápadov (v rámci možností), tempo bolo viac ako svižné, akcia fungovala na výbornú, a v rámci žánru dokázal nadmieru pobaviť ... a preto som možno subjektívne prihol aj hviezdičku navyše (4*). Na Collection som sa preto tešil, avšak vytriezvenie prišlo takmer po započatí prvých sekúnd. Ak platí pravidlo, že sequel musí byť 100x krvavejší, 100x väčší, 100x akčnejší (a 100x hlúpejší), tak Collection splňuje každé toto kritérium aj 2x. Z nenápadného decentného (čo sa týka pascí a ich uveriteľnosti) thrilleru/hororu sa totiž stala paródia seba samého. Pasce, v ktorých by skapal aj Cliffhanger sú maximálne „over-the-top“ (už len úvodný „mlynček na mäso“ počas diskotéky), a keby sa v závere ukázalo, že nás „collector“ je vlastne mimozemšťan a budova, v ktorej sa dej odohráva jeho vesmírna loď, na ktorej si takto skúša rôzne pokusy na ľuďoch, tak by som to filmu v rámci jeho prestrelenosti aj zožral. Do toho som zabudol zmieniť, že tak ďaleko od pravdy to zase nemusí byť (v prípadnom treťom pokračovaní), keďže už teraz náš „collector“ testuje ľudí a vyrába z nich akýchsi „zombie“ (wtf?). Postavy sú samozrejme, tak hlúpe, že štyria ozbrojení policajti v súboji proti jednému mu nedokážu uštedriť ani len škrabanec. Trocha digitálnej krvi dnes nikoho neohromí, takže Collection ostáva len úsmevne prehnané béčko s televíznym lookom hodiacim sa akurát „direct-to-video“. Pri ktorom sa mi navyše aj veľmi skromných 75 minút tiahlo ako večnosť. A to som do toho vkladal nádeje, no očividne bol Collector pre režiséra len ojedinele silná chvíľka, ktorá sa už určite nebude opakovať, to som si po tomto amatérskom počine takmer istý. CELKOVO: 2* (aj to len s prižmúrenými očami) ()

Paxxx.cz 

všechny recenze uživatele

Pokračování, které dle mého očekávání kvalit prvního dílu nedosahuje, přesto je určeno právě pro ty co mají rádi horory a hlavně pro fanoušky prvního dílu. Collection převyšuje Collectora snad jen v zakončení, které mě docela pobavilo...6/10. ()

TomX2 

všechny recenze uživatele

Stále tu je množstvo naozaj originálnych nápadov a zaujímavých momentov, ale chýba tomu ten správny drive. Zatiaľ čo klasický The Collector pracoval dobre jak s gore, tak aj atmosférou, The Collection sa už nesie len v splatterovom duchu. A to je podľa mňa škoda. ()

esopesokeso 

všechny recenze uživatele

Atmosféra filmu bola dobrá s celkom fajn hudbou.Záver sa mi páčil najviac.Je to ináč dobrý nápad na zamyslenie. Predstavte si, že ktosi by vás hodil do krabice, zamkol a uniesol.Potom by vám dovnútra strieknul uspávacieho plynu a v bezvedomí si vás pripútal a splňoval si svoje sadistické chúťky.Rezal, hrýzol, škrabal... púšťal do vás chrobáky...predstavte si, že sa vám podarí uniknúť a vy si ho potom kdesi odchytíte....Ja by som na takého nachystal sikovky a jeho gule by spoznali stredovek. :D ...predstavujem si, že Arkinovi sa to v hlave pomätie a vznikne trojka- on v hlavnej úlohe. ()

iolaos 

všechny recenze uživatele

....flick krčící se ve spodním regálu temných subsubžánrovek. Collector 2 aka the collection je přehršel roztomilých rozmarů doc. insectologa mejdanujícím ve starém trouchnivějícím hotelu s bandou vyfetlých vyznavačů hnusné muziky "trance". Třeba s propracovaností vražd si nic nezadá ani s oldskoolery např. (střelím) Soaviho sajzu.... Ikdyž "fulciho" arachno tentokrát do očního bělma nekousalo, není mi známo o efektivnějším bé-torturepornu druhé dekády třetího tisíciletí, který by řemeslností předstihl tento nenápadný majstrštyk. Říkejte si co chcete, já zvolávám Yes! a nakládám plnou i přes to, že malinkaté mínus vidím v nedotáhnuté drtičově facemask. Pro mě libový horror s příjemnou stopáží ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

V případě snímku „The Collector“ se mi líbila myšlenka, že se jedná o film, kde nejde o nic jiného než o tu krev, o ty efekty. U snímku „The Collection“ už jsem čekal přece jenom trochu víc, nějaký ten příběh, který se bude rozvíjet. Závěr nechává opět otevřená vrátka a já jsem zvědaví, jestli se do nich tvůrci ještě pustí. Předpokládám, že nikoli, ale ono je možné všechno. ()

stration 

všechny recenze uživatele

Přímočará žánrovka, která si nehraje na nic jinýho, než čím je. Perfektní úvod na diskošce a pak už to jede. Gore funguje moc dobře, hudba je řízná, stopáž milostivá a konec uspokojí. Inu, Voříšku, jdeme na pružníky! ()

AlistairMir 

všechny recenze uživatele

Tak zase jednou bomba. Přímo na solar. Když se objevilo pokračování Collectora tetelil jsem se blahem. První díl mě dostal natolik že jsem mu dal 5* . Druhý díl mě dostal taky...DO KOLEN (následek úderu na solar) tak tedy : Na začátku kde máme "vytuněnou" dízu jsem už tušil že tohle nebude jaksi úplně ončo a zase jsem měl pravdu.Korunu tomu nasadil přeživší z jedničky jelikož být zavřenej v kufru a poslepu si na ruku vyřezat mapu a podle ní pak určit kam mě to tehdy milej Collík dovezl kolikrát jsme kam zatočili, spočítat průměrnou rychlost vozidla a dovést tým likvidátorů přímo ke dveřím bodu B...no Einstein musel mít syna jinak nevím...pak nás čeká opuštěný hotel plný pastí a labilních jedinců všude jsou kusy těl potoky krve Collík jednoho likvidátora po druhém likviduje a to vše za přítomnosti vaší totální ignorace...dobrá hudba, kamera, atmosféra, napětí...to vše chybí a já byl rozhodnut dát jednu hvězdičku aby Collík neřekl že jsem na něj zlej...posledních 20 minut se stal zázrak seslaný z hororového nebe... film začal funguvat najednou to bylo ončo a já se bavil...rejža se asi probral z kocoviny a díky mocnému finiši, borci z jedničky a panu Chůvě kterej mi celkem sedl nakonec dávám tři ale na jedničku to nemá dle mého ani omylem vážení ()

Philcze 

všechny recenze uživatele

Samo o sobě fajn, ale kouzlo klaustrofobní jedničky je po dvou minutách pryč a Dunstan nedotáhl atmosféru opuštěného hotelu tak daleko, aby to znechutilo podobně jako minule. V rámci žánru nicméně stále nadstandard. 65% ()

AffectedFace 

všechny recenze uživatele

ČSFD Hodnocení 27.7 2016 | 64% | Za mě jeden z nejlepších slasher hororů roku 2012 jednoznačně... Jak jsem již psal, jednička byl skvělý rozjezd a dvojka tomu dodala kumšt už ze začátku v tom klubu... ()

Eldrick 

všechny recenze uživatele

Dunstan překonal jedničku komplexnější colleckcí a hlavně finále je satisfakcí jako sviňě. Přesně takhle jsem si nějak představoval, aby pokračování vypadalo. ()

Kangax 

všechny recenze uživatele

Nikdy by som si nepomyslel že dám toľko bodov novému hororu, navyše zameranému skôr na akciu a na samoúčelnú brutalitu... Tak prečo tak činím? Tento film má totiž hneď niekoľko sympatických predností oproti podobným žánrovým kúskom. V prom rade sa mi páčilo ako rýchlo ide na vec, žiadne zbytočné kecy v prvej polhodine ako býva u podobných hororov zvykom, takže som bol ušetrený od dementných mládežníckych problémov, aj keď úplne na začiatku to tak nevyzeralo. Naštastie účastníkov diskotéky veľmi rýchlo totálne zmasakroval maskovaný vrah a hneď sa mohlo ísť na vec. Hádanky a pasce boli celkom logické, postavy si počínali uveriťelne. Navyše hlavný hrdina je celkom sympatický a dá sa mu fandiť. Veľký to rozdiel oproti už vyšumelému popcornovému sendviču Saw, kde už ani nikto nevie kto je kto a aké má motivácie. Kratšia minutáž než je bežne zvykom filmu tiež sekne, prakticky tak neexistujú hluché miesta a akcia je napínavá a uveriteľná. "Relatívna nezničiteľnosť" zabijaka je už od čias slasheru tradíciou, tu som sa nečudoval. Veľmi u mňa zabodoval vydarený záver a v neposlednom rade názov opusteného hotela, kde si "Zberateľ hmyzu" urobil svoje sídlo... Hotel Argento..:) ()

Moena 

všechny recenze uživatele

První čtvrthodinka je luxusní exploitation nářez. Pak už je to jen nuda. Drahý pan sběratel mě vyloženě rozčílil nejdřív tím, že tu nejhezčí buchtu oddělá hned na začátku a odnese si v kufru vyzáblého babochlapce. Pak následuje kolotoč logických nesmyslů pro urychlení děje (navigace pomocí jizev, otevření kufru...). No nicméně s nástupem "komanda" se taky žádná akce nekoná. Všichni se vesele prochází po hotelu a vedlejší postavy skáčou do připraveným pastí líp, než kdyby jim někdo dal mapu. Párkrát se všichni potkají, pak si zase každý jde svou cestou, někdo umře... atd. Vrah je jen podivný necharismatický voayer a kdyby neměl tak pěkně vyzdobené hnízdečko a nepředvedl právě ony úvodní jatka skončím na dvou hvězdičkách. Takhle je to nulová akce, slabý napětí a průměrný gore. Škoda... ()

Pirabin 

všechny recenze uživatele

To čekání na DVDRip se docela vyplatilo. Mě se to líbílo. Většina věcí co mě štvala byla technického rázu, blbý střih atd. !SPOILER ALERT! A to kliché s Lucellovem se mi líbilo, hlavně protože jsem si říkal "A proč nepoužijou ty psy...Á vida, použijou je" !KONEC SPOILERU! Jinak mi vadil ten rytmus, furt se prakticky něco dělo, nedali si pět minut na konverzaci a to mi chybí ta absence dialogů a backstory postav mi to trochu zkazilo. +hrozně studiový chvílema ()

GrungeChild 

všechny recenze uživatele

Pán, který nezkazí žádnou akci, je opět na scéně, a nyní ještě zběsilejší! Je pravdou, že do oduševnělého, inteligentního psycho-thrilleru to má dost daleko, ale vynalézavost tvůrců ohledně možností, jak poničit lidské tělo, se prostě ocenit musí. Obzvláště ta příjemná tancovačka v úvodu, ta mi úplně četla myšlenky. Kolikrát jsem takhle seděl na podobné „události“, a snil o tom, že by nějaká rozjetá radlice od kombajnu trochu pročistila atmosféru... No, ať už v tom hledáte cokoli, nudu zde určitě nenajdete. 4* ()

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Tvůrci si o něco větší rozpočet užili a servírují nám slušnou podívanou, ještě pořád napínavou a opět s dobrými herci. Co oproti předchůdci ubylo ze stísněné atmosféry, nahrazují malebné mordy a prostředí - snaha trumfnout jistou klubovou párty v Hellraiserovi 3 zahřeje u srdce. Právě takovýhle megalomanský pokrok Sběratele od nenáročného návštěvníka na promotéra sofistikovaných disko akcí pro mladé a provozovatele umělecké galerie v hotelu Argento trochu odvádí pozornost od napětí, stejně je to ale zábavná jízda a děkujme v dnešní době za takhle nápaditého režiséra. ()

Caminzind 

všechny recenze uživatele

Marcusi Dunstanovi se povedla pozoruhodná věc. Nejenže z nulového scénáře vykouzlil poměrně napínavou a atmosférickou podívanou, ale navzdory očekávání se vyvaroval explicitní samoúčelné krutosti, jak ji známe z Hostelu, Martyrs a jiných estetických pochutin. Film je to hodně brutální, ale ani zdaleka ne tak nechutný a odpudivý, jak by se na první pohled mohlo zdát. Nejsme svědky mimořádných sadistických muk, řevu a agónie, trhání nehtů, jazyků či penisů. Jenom tuctová akce v sympatickém prostředí plném mrtvol a (často až příliš) rafinovaných nástrah. A k tomu ty jeho oči.... Ty oči! ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

pro mě nudná a místy zybtečně rozvleklá vykrádačka Saw,která mi nepřinesla vůbec nic.Původně jsem měl v plánu shlédnout i jedničku,ale po tomhle zážitku si to asi odpustím.Celé to sice poměrně dobře vypadá a úvodní scéna na diskotéce je opravdu povedená,ale to je tak vše.Hlavní "Sběratel" navíc nesahá Jigswaovi ani po kolena...40% ()

peiton 

všechny recenze uživatele

1 proti všetkým-všetci proti jednému alias pasti-pasti-pastičky.Ale toto snád nemôžete myslieť vážne!Už opäť?Zbytočné a silené dielko,ktoré nám ukázalo a pripomenulo len to,čo fanúšikovia dobrého hororu notoricky poznajú zo sérii hororov SAW.Dalšia vec ,,do zbierky" pozriem a mažem!S tak sofistikovaným a tak rafinovaným vrahom som sa ešte nestretla.Ak by mal masku modrej farby,uverila by som vo veľký comeback Fantomasa.Unikne pred čímkoľvek,pred kýmkoľvek a nech ich je koľkokoľvek.Nedá mi neopomenúť skoro záverečnú scénku v horiacej nedobytnej pevnosti,kedy to nádherné dievča menom Elena (vid.obsah) rozbije vitríny naplnené vodou a tým svojmu vysloboditeľovi zachráni život.To bolo najmenej čo mohla urobiť.V skutku pôsobivé.Len čo je pravda.Apropo,nech mal chlapík masku na tváry z akéhokoľvek dôvodu,trebárs aj z dôvodu naháňajúcej hrôzu,mohol sa kľudne prezentovať aj v škraboške.Pre inšpiráciu a pre budúcnosť-ak taká bude milí pán Záhadný,ber si príklad zo svojho kolegu zo snímky Home Sweet Home.To je ona - desivá maska! ()

Reklama

Reklama