Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nepřirozený průběh počasí udeří se smrtícím běsněním na New York City a uvolní Sharknada. Obyvatelé  a nejcennější kultovní místa tohoto města jsou v ohrožení a jen Fin (Ian Ziering) a April (Tara Reid) mohou "Velké jablko" zachránit. (oficiální text distributora)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (249)

MáŠa odpad!

všechny recenze uživatele

Bylo jasné, že to bude blbost, jen nebylo jasné, kolik v tom bude WTF scén. Minimálně na závěrečná byla WTF solidně. Jen už mě to prostě nějak moc bolelo, jak je to všechno nehorázně pitomé, takže s hodnocením zůstanu čistě v odpadu. A teď už jen jeden velký SPOILER k závěrečné scéně: Ultra borec ‪#‎Fin‬, obyčejný občan, kterého každý žere (včetně NY starosty a hasičů), se rozhodne z vrcholu Empire State Building zničit sražená tornáda tím, že v nich odpálí freonovou nádrž bleskem. Bohužel drát natažený mezi hromosvod a nádrže je moc krátký. Jako spojovník tedy musí posloužit tělo. Přijde blesk, přijde proud. S touhle návazností to tak občas bývá. Dorazí i silný výbuch. Asi hodně silný, když je Fin vyvržen do výšky, z které dokáže pak padat takovej čas. A to spolu se žraloky, kteří mají furt ohromnou chuť do něčeho kousat. Naštěstí ve vzduchu letí i motorovka. Fin ji nastartuje. Dobře udělal. Jednoho žraloka hned zneškodní tím, že skrz něj přes otevřenou hubu s tou motorovkou proletí. Bohužel následně jiný žralok do něj vrazí bokem. Finovi vypadá z rukou motorovka, takže další řízy říz už asi nebude. A přitom to byl takový pěkný ‪#‎trademark‬. Naštěstí ale vzduchem letí i nějaký řetěz. Fin ho popadne a použije ho jako opratě na jiného žraloka. Stojí na něm jak na vzdorném koni. Ten se nechce vzdát. Tohle je New York a ne Velká Pardubická! Oba padají. A najednou AU! Žralok se napíchne na špičku Empire State Building. Zkrvavený Fin sešplhá z antény ke své přítelkyni, obejmou se, ale co to?! Z nebe stále padají žraloci. A přímo na ně. Hned několik za sebou. Ale furt je kupa času prohlásit "Potřebuju zbraň" a všimnou si vedle ležícího žraloka, který má v hubě ukousnutou ruku. A to dokonce takovou ruku, na jejímž konci je pistole. Pif pif pif, počítejte někdo ty výstřely za mě! 3/4/5 dalších žraloků už dál kousat nebude. Fin sundá z ukousnuté ruky pistoli. Pak z ní sundá i prstýnek. Ruku následně se slovy: "Tohle nepotřebuji", zahodí. Pak se koukne na prstýnek a řekne "Tohle jo". Klekne si a požádá svou přítelkyni o ruku. Dole pod Empire State Building tomuto zasnoubení všichni tleskají. Následuje ohňostroj a rozsvícení oken v budově do tvaru FIN. Romantika, až z toho mám vlhké očíčko. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Po zaslouženém úspěchu prvního dílu se tvůrci vydali znovu prošlapanou cestičkou, čili bez scénáře a fungující režie, s katastrofálními efekty a spoustou nehereckých výkonů a hvězdičku jsem opět udělil za nechtěný humor, ale tentokrát i za krásnou oslavu města New Yorku a jeho obyvatel a za nejromantičtější žádost o ruku v dějinách filmu. Udivila mě neúčast Samuela L. Jacksona na tomto projektu, po Hadech v letadle mohl natočit i Žraloky v letadle, a to je přece výzva! Citát z filmu, který mluví za vše: "Mluvíme tu o spadu pěti centimetrů žraloků za hodinu." ()

Reklama

L-V 

všechny recenze uživatele

Pokud první Žralokonádo nechalo snad někoho na pochybách, tak toto pokračování rozmetá (doslova!) všechny pochyby už od samého začátku, protože Steve z Beverly Hills tu není před žraloky v bezpečí dokonce už ani v letadle... :) Takhle zábavná chujovina tu nebyla už roky! Když k tomu připočtete naprosto neuvěřitelné dialogy typu: - Proč jdete dolů? - Prší žraloci! řízlé záběry z televizní předpovědi počasí, ve které rosnička ukazuje předpokládané úhrny žraločího spadu :D, tak buď dostanete výtlem, který vás nepustí až do závěrečných titulků anebo nevydržíte ani prvních pět minut - záleží na přístupu... P.S.: Tara Reid s cirkulárkou místo ruky je absolutně nejvíc!!! :D ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Znáte ten vtip: sejde se v letadla Kelly Osbourne, prsatá blondýnka z Prciček a Steve z Beverly Hills 90210? :D No, tak musím říct, že podruhý už mi to tak veselé nepřipadalo. Ano, pár momentů je skvělých (předpověď počasí, žabák po žraločích hlavách, motorová pila, meč, kladivo... cokoli čím se dá zabít žralok...), ale už mě to tak netáhne jako jednička. Tvůrci už moc dobře vědí, na koho filmem cílí, a to mě nebaví. Nicméně zbaběle přiznávám, že se na tu slíbenou trojku taky mrknu. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Zatímco u prvního dílu jsem upřímně věřil, že veškeré nedotaženosti jsou dílem nulových režisérských schopností a odstrašujícího hereckého umu všech postav, tak v pokračování mám velmi intenzivní pocit, že se všechny filmařské chyby dějí zcela záměrně, protože je to celé neuvěřitelně do očí bijící. Zadat do kolonky žánry jako horor či thriller může jen opravdová píča, která film rozhodně neviděla. Samozřejmě se jedná o čistokrevnou komedii, protože komediálních prvků je na každém rohu požehnaně, kdežto ty hororové jaksi chybí. Já osobně se přiznám, že jsem se docela dost nasmál. Rozhodně víc než třeba v přisrané jedničce. A filmu, který je tak neuvěřitelně debilní a působí neuvěřitelně komicky snad každým okamžikem, nemohu rozhodně dát odpad ani jinak směšné hodnocení. Tento film je přestřelený úplně v každém ohledu. Dialogy jsou na samém vrcholu stupidnosti. Už dlouho jsem neviděl nic, kde by rejža zvládl vybudovat film na totální debilitě úplně všeho. Všechno je opravdu ještě horší než v jedničce a nevěřím, že něco takové dovede napsat zdravě smýšlející jedinec. Kupodivu všechno dohromady skvěle zafungovalo. Na tento díl jsem se těšil pouze sarkasticky, ale na pokračování se budu těšit už zcela upřímně, protože takhle vypadá švédský stůl plný toho nejabsurdnějšího humoru. Ke zhlédnutí doporučuji pár vychlazených zlatavých moků. V dnešních vedrech by určitě nepohrdl vůbec nikdo. ()

Galerie (103)

Zajímavosti (9)

  • Ve filmu si zahrál sám sebe americký fotbalový obránce Michael Anthony Strahan, který hrál 15 let v týmu New York Giants. (Terva)
  • Během scény v letadle se objevil v malé cameo roli Wil Wheaton. V závěrečných titulcích nebyl uveden. (KM Phoenix)
  • Natáčení probíhalo v Buffalu a New Yorku. (Terva)

Reklama

Reklama