Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Krásnou Helen, která pracuje v anglickém přímořském městě jako kadeřnice, muži obletují na každém kroku. Ona však všechny nabídky ke sblížení odmítá. Na pobřeží bydlí i rodina emigrantů z bývalé Jugoslávie _ temperamentní Smokey, jež se živí zpíváním v místním baru, její čtrnáctiletý bratr Honda a invalidní dědeček. Honda, který se po matčině smrti zcela stáhl sám do sebe a přestal mluvit, tajně nahrává zvuky okolního světa. Objektem jeho zájmu se stává i Helen, kterou citlivý chlapec v skrytu duše obdivuje. Dívku však tíží podivné tajemství a její setkání s Martinem, který se po devíti letech vrací do rodného města, odstartuje tragické události, u jejichž zrodu stojí dávný zločin. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (25)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Drama s kriminální zápletkou koketující s thrillerem? Proč ne. Mrkl jsem na herecké obsazení a hned jsem věděl, že tohle chci vidět. Rachel mám rád a opět jsem se těšil i na Labinu. Bohužel problém nadešel s podivně kolísavou atmosférou. Místy se režisérovi podařilo navodit příjemnou hutnou dávku napětí prošpikovanou erotickými scénami, aby to následně doslova „zabil“ nezáživnými pasážemi. Právě tato nevyrovnanost se následně podepsala i na mém konečném hodnocení, protože popravdě jsem se u toho dost nudil. Nahota (OK), napětí (na můj vkus málo) a pokud někdo čeká nějaké pořádné finále, tak to ať si film raději ani nepouští. Ale je to celkem škoda, protože potenciál by se tu určitě našel.Slabých 50%. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Nic na tomhle filmu vlastně není. Stokrát viděné. Ale zpracování je docela fajn a taky je fajn vidět Labinu Mitevskou jinde než v Samotářích. Příběh je primitivní, ale nějakou záhadou jsem ho musel dokoukat a nakonec zjistil, že se mi to vlastně líbilo. Jen ta Rachel mne prostě nedostává, nebyla pěkná ani zamlada. Herečka dobrá, ale jinak...70% ()

Reklama

Slarque 

všechny recenze uživatele

Všichni chtějí Rachel Weisz. A od začátku je jasné, že kvůli tomu poteče krev. Přitom takovou Labinu Mitevskou zase může mít bez větších problémů kdekdo. Nepředvídatelný Michael Winterbottom tentokrát někde mezi romantikou, erotikou a kriminálním dramatem. Výsledek není špatný, ale ani moc přesvědčivý, něco mezi. ()

Bilky 

všechny recenze uživatele

Dosť nevyvážený film, plný psychologického dusna, ale scénarista akokeby nevedel čo ďalej. Film zastal na polceste a nemohla to vyvážiť ani furt nahá Vesna zo Samotárov (LABINA MITEVSKA) a už vôbec nie RACHEL WEISZ, ktorej snaha sa míňala účinkom. Chýbala je prirodzenosť a nevedel som jej uveriť ani bežné ani tie najvypätejšie scény. Napriek tomu som sa nudil len minimálne, vďaka dobre stavanej atmosfére a zaujímavej kamere. 60%. btw: Bobrík odvahy za Rachelínho bobríka :) ()

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Neúnavný lovec bobříků Michael Winterbottom nám po nezapomenutelném úlovku z roku 1996 (Kate Winslet v "Neblahém Judovi") v "Temné hře" naservíroval hned několikanásobnou ukázku ze své sbírky :-). Ale žerty stranou - vedle nepochybně atraktivních erotických kreací Rachel Weisz a Labiny Mitevské (a navíc ještě jakési bezejmenné lehké děvy) nabízí "Temná hra" poněkud nejasný, ale přesto zajímavý příběh, víc než dobrou hudbu a kameru a především dokonalou atmosféru nevlídného pobřeží, neustále bičovaného větrem a příbojem, atmosféru stejně syrovou, jako je prostředí v němž se hrdinové snímku pohybují. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (1)

  • Celosvětová premiéra proběhla 18. února 1998 na Berlínském mezinárodním filmovém festivalu. (BMW12)

Reklama

Reklama