Reklama

Reklama

Kletba z temnot

  • USA The Possession (více)
Trailer 2

Kletba z temnot vypráví příběh bývalých manželů Clyda (Jeffrey Dean Morgan) a Stephanie (Kyra Sedgwick) a jejich dvou malých dcer. Jednoho dne si mladší dcera Em (Natasha Calis) koupí na bleším trhu tajemnou skříňku. Od té doby se začnou s děvčátkem dít zvláštní věci. Em je skříňkou naprosto posedlá, nosí ji všude s sebou, je nervózní a chová se agresivně. Její matka začíná mít podezření, že skříňka způsobuje u dcery psychické problémy. A po sérii znepokojivých a nevysvětlitelných událostí rodina odhalí pravou příčinu. Zjišťují, že skřínka byla vyrobena pro Dybbuka – zlého démona, který se usadí v těle člověka, který ho ze skříňky osvobodil. A jejich dcera skříňku otevřela… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (13)

Trailer 2

Recenze (474)

misterz 

všechny recenze uživatele

Na zabitie nudy tak akurát, ale žeby ma to ohúrilo sa nedá povedať. Čistý priemer a určite lepšie ako The Conjuring. Celkom nečakane by sme našli aj humorné situácie, napríklad ten židovský vyháňač, poviem vám, pomerne smiešna figúrka. Ten jeho tanec mentálne zaostalého človeka pri exorcizme nemal chybu. Sem tam zafungovali aj lakačky, ale nič svetoborného. Čo by som ale vytkol v prvom rade, tak tú vetičku, vraj je to natočené podľa skutočnej udalosti. No to je teda pekná sranda a dosť odvážne tvrdenie :) To snáď autori ani nemôžu myslieť vážne, že by niekto uveril takej blbinke a že je úplne normálne, keď niekomu vylezie z úst miniatúrny Glum z LOTRa? Jediné čo je na filme reálne tak skutočnosť, že Dybbuk sa naozaj nachádza v židovskej mytológii a tiež tá drevená skrinka, ktorá slúži ako jeho domček. Napriek tomu, natočené a odohrané to bolo fajn takže u mňa 55/100. ()

psy.cho 

všechny recenze uživatele

Horor podľa "skutočnosti", ktorý ma určite nesklamal. Síce mal dosť pomalý rozjazd, ale po polovici filmu to začalo naberať ten správny hororový nádych. Určite to bola vykrádačka viacerých hororov, a nič prevratného to nedonieslo, ale niektoré scény mali dosť mrazivú atmosféru. Možno kebyže je tam viacej takých scén a viacej lakačiek, ktoré by mi zvierali veniec, by som dal aj 5*. ()

Reklama

Faustka 

všechny recenze uživatele

„Vem si mě… vem si radši mě!“ Dobrý pokus. Jenže..! Nebudeme si nic nalhávat. Ovlivněnost Friedkinem je tady zřejmá. Bornedale… je ti doufám jasný, že originál .. nikdo… opakuji nikdo nepřekoná. A i když budeš to kyvadlo hypnotizovat až do celkového vyčerpání – Ďábel tě nevyslyší. Na tvé prosby zareaguje jen nějaký druhořadý démonek z Polska… co nerad vepřové. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Bez akéhokoľvek premýšľania - čistý priemer. The Possession neprináša do žánru amerických novodobých hororov nič nového, práve naopak, je takmer na oko podobný svojím klišovitým bratríčkom, no na druhej strane si svoju prácu odvádza vcelku poctivo, takže diváka ani príliš neurazí. Okrem "zubnej scény" a záverečnej minúte však neponúka nič, nad čím by som sa zlovestne, démocky pousmial. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Od režiséra hodně kvalitního Deliver Us from Evil bychom čekali přece jen mnohem více. Bohužel Hollywood tomuto jistě nadějnému tvůrci ukázal zač je toho loket. Do herecké sestavy mu narval až na Morgana samé nesympatické herce, jejichž postavy se navíc ve filmu chovají značně divně. Prakticky jedinou solidní hororovou scénu, ve které je cítit hodně silné napětí zabíjí její brzké ustřihnutí. Jedná se o scénu na magnetické rezonanci. Myšlenka s tajemnou skříňkou nezní špatně a myslím si že film mohl dokázat mnohem více, než se nakonec stalo. Bohužel. Druhý Vymítač Ďábla se samozřejmě nekoná. Příběh působí hodně banálně a zkratovitě. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (15)

  • Film je inšpirovaný skutočným príbehom muža, ktorý v roku 2004 ponúkal cez eBay “originál skrinky obývanej démonom, ktorá nemala byť nikdy otvorená, ale dávne varovanie zostalo nevypočuté“. (Sufferer)
  • Závěrečná exorcistická scéna se natáčela v opuštěné psychiatrické léčebně Riverview, jejíž polorozpadlé budovy - kdysi místa strachu a paranoie - dodnes stojí v městě Coquitiam v Britské Kolumbii. Léčebna byla postavená roku 1913 a zavřena o 70 let později. (MikeCool)
  • Dybbuk je v židovské mytologii zlý duch hledající lidské oběti, do nichž by mohl vstoupit a ovládnout je. (MikeCool)

Reklama

Reklama