Reklama

Reklama

Sexuální rekonstrukce

  • Česko Podoba věcí (více)
Trailer
USA / Francie / Velká Británie, 2003, 96 min

Rachel Weiszovou můžete znát z filmů jako Sestřička Betty, Mumie, nebo Jak na věc. Paul Rudd si zahrál hlavní roli v Pravidlech moštárny. Oba se teď osudově setkali ve filmu režiséra Neila LaButea s příznačným názvem SEXUÁLNÍ REKONSTRUKCE. Studentka umělecké školy Evelyn hledá vhodný objekt pro své zásadní umělecké dílo, kterým chce zakončit svá studia. Tím objektem má být průměrně vyhlížející muž. Přesně tak vypadá Adam, student, kterého Evelyn potká, jak si přivydělává v muzeu jako hlídač v uniformě. Adam se okamžitě do Evelyn zamiluje a jeden ze způsobů, jak být Evelyn nablízku, je přistoupit na její návrh. Adam se stává objektem šokujícího uměleckého pokusu, který má z něho učinit dokonalého muže. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (164)

ditrue 

všechny recenze uživatele

Nepamatuji si ze bych nekdy citil takovou zlost vuci hlavni postave jako tady. Byt ja na miste Paula Rudda v relanem zivote tak bych ji asi zabil :o) Tenhle film ma pointu o jake se muze vetsine filmu jen zdat a s troskou vice propracovanosti a mene zbytecnymi rozhovory a konstrukcemi by to bylo za plne, takhle "jen" 4* ()

Axis 

všechny recenze uživatele

Paul Rudd si zahrál v prvním hororu své herecké kariéry. Jo ženský číča dokáže utáhnout proti proudu čtyři lodě. V případě Rachel Weisz i tu pátou. 8+/10, nebýt špatně zvolených herců do vedlejších rolí a jisté unylosti v mezi fázi děje šel bych i výš. PS: Závěr bych asi nedokázal rozdejchat a obdivoval jsem hlavního hrdinu jak dokázal provést úkrok stranou. ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

Hodne, ale fakt hodne precenovany film rezisera Neila La Buteho, za ktoreho najlepsi snimok povazujem Mezi nami muzi, lenze od natocenia toho filmu uplynulo uz vyse 20 rokov, ze jo. Ono ako jo, Paul Rudd je sympatak aj ona bola vyborna a krasna, len svet, v ktorom tato filmova dvojka zije je neuprosny a drsny - ludovo povedane, film komplet zhorel, a nebolo vtedy este ani na vyplaty hercov. Taky je zivot, napokon najlepsim prepadakom je u mna stale kultovy Obcan Kane, k ostatnym filmom som tvrdy. Ten ich vztah o nicom, len kopa vatovo planych plkov, Paul Rudd zasa nie je herecky James Stewart ze jo, a vela sa neda cakat od neho. Toto mozu nadhodnotit len vystudovane filmove teoretiky - elitari, divaci laici odidu s picoidnymi pocitmi. 20 % ()

Jaroslaf 

všechny recenze uživatele

Neskutečně nudný, unylý a předvídatelný film, který zachraňuje pouze konec. Herci jsou nepřesvědčiví, mezi Paulem a mou oblíbenou Rachel to ANI TROCHU nejiskří, kamera je otravně statická, celé je to přespříliš ukecané a v žádném případě by to tu nemělo být v červených číslech. Tomu filmu prostě chybí jakákoliv svižnost, dynamika, styl. Rachel, tady to ani Tvůj půvab nezachránil :( ()

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Hodně zajímavý film, ale můj šálek čaje to není. Rachel Weisz zaslouží plné absolutorium za svůj výkon naprosto chladné ženy, která velmi umně manipuluje a přeměňuje Adama k obrazu svému. Celý film je trošku nuda, proto to průměrné hodnocení. Kdybych však mohl hodnotit posledních 20 minut, tak by to bylo za pět *. Ten závěr prostě vysvětlil, proč to byla taková nuda a proč to bylo tak užvaněné. Dobrý film, ale více ho již netřeba. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (5)

  • Celosvětová premiéra proběhla 18. ledna 2003 na filmovém festivalu Sundance v Utahu (USA). (BMW12)
  • Natáčelo se od 15. února do března 2002 v Los Angeles (Kalifornie, USA). (BMW12)
  • Paul Rudd kvôli filmu schudol o približne 11 kilogramov. (U_S_O)

Reklama

Reklama