Reklama

Reklama

Pearl Jam Twenty

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Dokument o skupině Pearl Jam zachycuje roky, které vedly ke vzniku kapely, roky šílenství, které nastalo brzy po dosažení hvězdné slávy a následnému stažení ze světel showbyznisu. Film byl sestříhán z více než 1200 hodin málo známých záznamů kapely. Je to definitivní portrét Pearl Jam: částečně koncert, částečně intimní pohled do zákulisí a také svědectví o síle hudby a nepoddajných umělcích. (Vzorin)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (68)

Carth 

všechny recenze uživatele

Po Back and Forth od Foo Fighters další nový dokument jedné z mých nejoblíbenějších skupin. A opět úžasný. Nic moc nového jsem se sice nedozvěděl, ale jako průřez historií kapely výborné. Zaprášená Grammy, živák Better Man, závěrečný Alive... paráda. Jen škoda, že jsem (zatím) neměl možnost tohle vidět v kině. Edit 15.1.2012 - A v létě naživo! :-)) ()

bartias 

všechny recenze uživatele

Cameron Crowe dorazil do Seattlu na přelomu 80. a 90. let jako mladý hudební novinář, takže měl všechno dění okolo fenoménu zvaný grunge pěkně z první ruky. Na dokumentu natočeném ke dvacetiletému výročí kapely Pearl Jam to je znát. Skvělé archivní záběry střídají zajímavé rozhovory a svoje si užijí nejen nekritičtí fandové kapely. 9/10 ()

Reklama

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

No on je to dokument, který se bude líbit zcela jistě pouze skalním fanouškům. A většinou se na něj podívají právě pouze skalní fanoušci. Proto je hodnocení tak vysoké. Může se ovšem stát, že se na dokument koukne někdo, komu se tvorba této skupiny totálně nelíbí. Skoro by se dalo říct, že ji za ty 2 hodiny začne třeba nenávidět. Takový případ jsem zrovna já. Při sledování jsem trpěl. Totálně mě osudy členů skupiny nezajímaly. Stejně tak mě nezajímal celý dokument. Takže těch zdejších dosavadních 89 % je číslo kurevsky zkreslené. Takže pokud vás tahle hudba, nebo konkrétně celá skupina nebere, tak se na dokument raději vyserte, nebo budete naštvaní a posléze budete odpadovat stejně jako já. P.S.Po mém hodnocení pokles na 88 %, což je velmi záslužný čin. ()

Nassau 

všechny recenze uživatele

Jako mnohaletý fanoušek této seattlovské bandy nemůžu být objektivní, ale i tak si myslím, že Cameron Crowe natočil něco výjimečného. Zřejmě i díky tomu, že se kolem kapely pohyboval v podstatě celý její život (viz. kniha PJ Twenty), a byl tak vlastně předurčen k tomu, aby se snímku zhostil právě on. Dokument tak poskytuje všem fanouškům unikátní pohled nejen do historie kapely jako takové, ale i do osobních životů jednotlivých členů (s ohledem na to, s jakou pečlivostí si muzikanti střeží své soukromí jde o unikátní počin). Nelze tak než poděkovat. Lepší dárek fanoušci ani očekávat nemohli. Společně s výtečnou knihou parádní završení dvacetileté historie. Jen doufejme, že budoucnost bude minimálně alespoň z poloviny tak pestrá. (100%) ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Pokud bych měl hodnotit hudbu a vlastně i celkově kapelu Pearl Jam, nikdy bych nemohl přemýšlet o nižším, než maximálním hodnocení. Tato kapela je svá, originální, progresivní a nemusí se stydět za žádnou deskum kterou kdy natočili a Eddieho považuju za jednoho z nejlepších rockových zpěváků vůbec. Tento dokument mě ale nějak neodrovnal. Osobně bych si dokázal představit systematičtější přístup k popisu historie kapely. Cameron Crowe to vzal hodně stručně a spousta událostí je zde jen povrchně zmíněna, jakoby předpokládal, že historii kapely každý důvěrně zná. A právě některé události by zasluhovaly větší pozornost. Čistě hudebně se ale jedná o lahůdku. Nadchly mě obzvlášť záznamy starých koncertů, to jsou exploze energie, vidět je tenkrát na vlastní oči, to muselo být něco. Jinak si letos splním jeden ze životních hudebních snů, protože je konečně uvidím livě. ()

Zajímavosti (6)

  • Crowe je v blízkom priateľskom vzťahu s Pearl Jam od čias keď Eddie Vedder, Jeff Ament a Stone Gossard hosťovali v jeho filme Singles (1992). (eurika)
  • V rozhovore pre Rolling Stone Cameron Crowe prezradil, že na dokumente začal pracovať už od Vianoc 2008. (eurika)
  • Soundtrack tvorí kolekcia 2 CD s 29 skladbami, ktoré Cameron Crowe sám vybral a k všetkým napísal dôvod výberu a ich historický význam. (eurika)

Reklama

Reklama