Reklama

Reklama

Tricia sedm let marně vyhlíží svého pohřešovaného manžela Daniela. Když podepíše konečnou zprávu o jeho úmrtí, znenadání se objeví před domem živý, ale dost pohublý a ve zbídačeném stavu. Ještě tentýž večer si pro něj "temnota" přichází. Tricia to psychicky nezvládá a vydává se ho hledat ke špinavému tunelu pod dálnicí, kde ho naposledy spatřily se sestrou Callie. Obě se však beze stopy ztrácí a detektiv Mallory nachází pouze novinové výstřižky o tunelu, ve kterém už od začátku 19. století mizí lidé. (Rodriguez)

(více)

Recenze (144)

bourec 

všechny recenze uživatele

Ponurá,skoro meditační hudba,ve vzduchu pořád visí něco zlověstnýho.Člověk čeká nějakej zásadní rozjezd,ale víte co?Hovno,totální hovno.Prakticky nazačátku i nakonci má film stejný tempo,navíc děsný herci.Někdy i filmy,kde musí fungovat naše představivost,a není to zásadní vidět,jsou povedený.Tohle je ale píčovina jako prase.20%. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

To byla strašná sračka.Mezi jednou hvězdou a odpadem.Ale ať nežeru tak dám jednu,protože nějaká ta scéna se tam povedla,ale jinak bylo všechno špatně.Hudba,otřesní nesympatičtí herci a herečky a hlavně scénář.Začátek ještě ušel,ale pak se to táhlo jak tejden před výplatou.Hnus okamžitě to mažu a už to nechci nikdy vidět. ()

Reklama

AlistairMir 

všechny recenze uživatele

Tricia má peška - před 7 lety jí zmizel manžel. Teď když má být prohlášen za mrtvolku přijíždí jako morální podpora její ségra Callie (v obličeji milá ale ten zadek). Hmm...Když už se rejža rozhodne, že Callie bude osoba co každý den běhá tak by neměl do role obsadit ženu co má zadek jak valach. Možná si říkáte co to řeším, ale mně to opravdu celej film vrtalo hlavou jak může mít takové kladélko když sportuje. Tím dávám ale celkem jasně najevo že mě film moc nezaujal když jsem místo toho kam všichni mizí řešil ten obrovskej zadek. Asi ho měla po ségře, ale ta jako těhule na něj měla právo. No nic jdeme dál. Pokud máte dobrou představivost tak zavřete očka a představujte si co hrozného by tak mohlo ty lidi do toho tunelu unášet. Proč si to máte představovat? Protože je to tak moc děsivé COSI , že to radši neukážou (ale měl by to být brouk či co). PS : Opravdu nic nemám proti lidem při těle ale ten brouk se prostě musel strhnout když je táhnul do toho tunelu...Jen tak na okraj... ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Pokud máte rádi nízkorozpočtovou, nezávislou americkou hororovou tvorbu, tak vřele doporučuju, Absentia je velmi dobrý kousek. Film stojí na dvou sympatických hrdinkách, zajímavě se vyvíjejícím příběhu a atmosféře, která je sem tam opravdu hustá. Lekal jsem se, bál jsem se. Mike Flanagan odvedl velmi dobrou režijní práci (ani náhodou to není natočené amatérsky, jak jsem se tu dočetl :-O) a na jeho případné další žánrové filmy se budu těšit. ()

danielosbourne 

všechny recenze uživatele

Po filmu Oculus jsem se prostě musel podívat na další tvorbu od Flanagana a musím říct, že i přes to nevalné hodnocení zde, já jsem byl celkem potěšen. Na to že jde o nízkorozpočtový film je to opravdu slušné. První polovina sice trochu vázne, ale druhá stojí za to. Možná bych dal i plný počet, ale chybí mi hodně odpovědí na otázky, takže nechávám trochu rezervu a dávám slabší nadprůměr. Každopádně pokud bude Flanagan pokračovat v takovýchto filmech a bude v něm přinášet výčet obětí, jak tomu bylo v Oculus, tak i v Absentii, tak já se na to rád podívám. Nezlobil bych se ani, kdyby udělal remake Absentii a trochu domyslel zápletku a odpověděl na otázky typu: proč, jak a kde. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (6)

  • Natáčelo se v Glendale v Kalifornii. (Cheeker)
  • Mike Flanagan napsal první verzi scenáře během dvou sezení. (Cheeker)
  • Na webu kickstarter.com sponzorovalo film více než 300 lidí. Tvůrci filmu chtěli získat během třicetidenní lhůty 15 000 amerických dolarů, nakonec se darovaná částka vyšplhala na 25 000 dolarů. (Cheeker)

Související novinky

Mike Flanagan – nová tvář amerického hororu?

Mike Flanagan – nová tvář amerického hororu?

01.06.2014

Po odchodu Jamese Wana z hororové scény mnoho fanoušků čeká, kde a kdy se objeví další výrazný tvůrce spjatý s tímto žánrem. Ale dost možná tu již jeden je, jen zatím není tolik na očích. Mike… (více)

Reklama

Reklama