Reklama

Reklama

Obchod pro sebevrahy

  • Francie Le Magasin des suicides (více)
Trailer 2

Představte si město, kde se žije tak smutně, že lidé ztratili veškerou chuť k životu. Představte si město, kde prosperuje jediný obchod - ten, který prodává jedy, provazy a další sebevražedné pomůcky. Majiteli tohoto obchodu se právě narodilo dítě, které je ztělesněním životního optimismu. Rozklad rodinné živnosti pomalu začíná... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (80)

Kervorkian 

všechny recenze uživatele

Nepáčilo sa mi to od začiatku až po koniec. Priznávam, chyba je vo mne, keďže som čakal skôr niečo depresívnejšie a hlavne nie z časti muzikál. Áno, stačilo si prečítať žáner pri názve filmu, ale tak nejak som dúfal, že keď už to bude komédia, tak aspoň humor bude ironický a nie vtieravý, čo mi vadilo. Animácia ma nezaujala, texty v piesňach boli na dosť chabej úrovni a žiadna z postáv mi neprišla extra sympatická, že by som sa s ňou vedel stotožniť. Keby mám obchod pre samovrahov, tak v ňom predávam DVD Obchod so samovrahmi, pretože keby som v kine sám, tak ju asi spácham :) ()

sheldonka. 

všechny recenze uživatele

Jsem tak trochu zklamaná. I když ani nevím proč, nečekala jsem od toho bůhvíco, ale přesto .. Písničky byly zbytečně dlouhé a na mě jich tam bylo docela hodně, ale to je asi tím, že muzikály zrovna dvakrát nevyhledávám. Jinak myšlenka je moc dobrá a zpracování taktéž, ale to bohužel nestačí. V hlavě mi ale utkvěla jedna věta pronesená v písničce, kterou asi jen tak nezapomenu : "Život je jako plátek sra*ky natřený máslem z obou stran!" ()

Reklama

salalala 

všechny recenze uživatele

V rámci možností originální animák, který má svůj styl a toho se drží celou nedlouhou stopáž. Moc se mi líbil humor, na který tvůrci vsadili a skvěle vyvážili hranici mezi černým a tím "běžným" humorem. Postavičky byly sympatické a neměl jsem s nimi žádný problém. Hudební čísla mi přišla tak akorát a ač muzikály rád nemám, tak tady mi to nějak extra nevadilo. Pohřební a morbidní tématika se mi taky hodně líbila, tudíž jsem se dost bavil. Je tak velká škoda, že když je ten film určený dospělým, nesnaží se o nic víc a malinko nepřitvrdí. Všechny zvraty dáme dohromady v podstatě v průběhu první čtvrthodiny, což opravdu mrzí, protože pak už nás nic nepřekvapí. Možná, že chvílemi se film začne nepříjemně opakovat, ale to se dá přežít. Celkově vzato příjemné překvapení, které ale mohlo být lepší a hlavně kontroverznější. Takhle je to hodně smířlivé. 70% ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Neuspeli ste vo svojom živote? - Uspejte vo svojej smrti! Blízka budúcnosť, kde je v "móde" páchať samovraždy. Ľudia by asi neboli luďmi, keby z tohoto nechceli profitovať. A tak je tu pre nich obchod - obchod pre samovrahov. Každý zákazník odchádza spokojný a už nikdy sa nechodí stažovať. Prvotný nápad nie je zlý, chýba tu však akási nadstavba, ktorá by ťahala príbeh. Pretože ten zakrpatieva veľmi rýchlo. Animácia nie je síce tip-top, ale dá sa na ňu zvyknúť. Humor je všadeprítomný, ale nič, čo by vytáčalo kútiky úst - skôr ide o dvojzmysly, sem-tam paródia. Výtáčalo ma množstvo, ale fakt množstvo pesničiek, ktoré boli navyše vždy o tom istom. Naopak, prekvapila erotická scéna, ktorá však bola len takou malou vsuvkou. Hodnotenie: 60% ()

easaque 

všechny recenze uživatele

u tohoto filmu znám i knižní předlohu, tak můžu srovnávat. Výtvarná stránka je zajímavá a netradiční a zpestřují ji animace působící prostorovým dojmem. Ale k čemu by to bylo bez dobrého příběhu, že? Knížka se mi docela líbila pro svůj černý humor a sarkasmus a bohužel se do filmu dokázala přenést jen základní kostra a moc jsem se u něj nebavil. Nejen že se postavy chovali nevěrohodně k předloženému způsobu života, ale navíc to shodili předěláním na muzikál, a to já nemusím. Filmu musím ukázat "palec dolů" a víc než hvězdičku nakonec nedám. [ PŘÍBĚH: 1 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: X (3*MAX) ] ()

Galerie (64)

Zajímavosti (1)

  • Film byl natočen podle světového bestselleru "Potřeby pro sebevrahy" Jeana Teulého. (Mamba)

Reklama

Reklama