Reklama

Reklama

Recenze (4)

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Režisér začal relatívne slušnými snímkami, pokračoval nízkorozpočtovými blbinkami, jednou gorepeckou, ale ako vidím, dokáže natočiť aj poriadne found footage shity. Ako na hojdačke. Tentokrát to začalo natáčaním dokumentu o pomätenom vrahovi, čo prehuplo do UFA, záhadných symbolov, úkazov na oblohe a ďalších paranormálnych javov, ale je to vlastne len takmer dvojhodinová spŕška monológov a dialógov, kde chýba čo i len jedna hororová scéna. Takže kto chce vidieť obyčajný nestrašidelný sci-fi dokument, odporúčam mu práve tento film. Je slušne nakrútený, so zaujímavým záverom, ale pre mňa žiaľ nuda. Noroi bol lepší, o tom niet pochýb. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

NOROI je samozrejme kvalitnejšou voľbou a divák sa tu musí vybaviť značnou dávkou trpezlivosti, ale mňa to zaujalo a páčilo sa mi tiež, ako sa to nesilene prekopáva až niekam do Lovecraftovho univerza. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

To lavírování mezi různými styly tomu dost ubližuje, protože jsem až do závěrečné scény vlastně netušil, co vlastně sleduju. Japonské found footage? Sci-Fi film o mimozemšťanech? Černou komedii? Nehledě na to, že to má přehnaně dlouhý úvod a trvá, než se tam začne dít něco hororového, pokud teda pominu první scénu. On ani ten found footage styl nedokáže vytvořit podmanivou atmosféru a i když mě potěšilo, že tu má logiku, stejně tu hodinu padesát utáhl jen tak tak. Zajímavé a napínavé to ale bylo, hlavně od chvíle, kdy se našel artefakt (který je i tady na plakátu) a kdy se začal množit počet UFO na obloze. Pak je to s každou další minutou napínavější, vzhledem k tomu, co se má udát a není jisté, jestli k tomu nakonec dojde. A i když se zdá, že to skončí přesně tak, jak se dalo čekat (a k tomu všemu ještě bez jakéhokoli vysvětlení), přišel epilog a ten se mi líbil hodně. Nejen tím, že mě překvapil (i když se dá odhadnout, ale jak jsem byl zmatený z toho, co vlastně sleduji, tak jsem nad tím ani nepřemýšlel), ale také že vše skvěle vysvětlil. S tímhle ohledem tomu rád dám tři hvězdičky, vlastně i docela spokojené, ale mínusů to má bohužel pořád dost na to, abych nemohl jít vyš. Každopádně sci-fi to vůbec není, i přes to, že se tam řeší UFO. Že je to divné? No, podívejte se a uvidíte, proč... Btw, objeví se tu dokonce slavný japonský hororový režisér Kijoši Kurosawa, v roli sebe samotného. 3* ()

Reklama

Reklama