Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Komedie o lidech, kteří i přes nepřízeň osudu touží po pravém a láskou naplněném životě. Osmnáctiletá nevidomá Maruška (A. Krejčíková), která žije se svým dědečkem Vlastimilem (P. Nárožný), touží potkat svého prince a prožít romantickou lásku. To, že pravá láska kvete v každém věku, poznává i Maruščin dědeček, který potkává svoji dávnou lásku Libušku (E. Balzerová). Jsou jako dva mladí zamilovaní blázni. I Maruščin kamarád Honza (P. Vančura) si už někoho našel – zamiloval se do svého mladého kantora. To ale není po chuti jeho dominantní matce a úspěšné manažerce Zdeně (S. Stašová), která si usmyslí, že to tak nenechá… Aspoň, že Honzův táta Karel (O. Vetchý), bývalý ligový fotbalista, dnes údržbář na stadionu, má pro syna pochopení. Nečekaným propletením osudů všech hlavních hrdinů vznikne spousta humorných, absurdních, zapeklitých i dojemných situací, okořeněných jemnou nadsázkou a ironií. Přesně tak, jak se to stává i v životě. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (440)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Na český film vždy jen s pozitivní náladou. On Vám jí pak s radostí vrátí. Nicméně se mi už teď podruhé stalo, že film přesně nevěděl, co chce. Zda-li být zdařilou komedií se vším všudy a nebo dramatem, který má vyvolat ranec emocí. Pamatuju si Muži v naději a stejně na tom je i tento film. Herci předvedli parádní výkon, dramatický příběh se řadí mezi ty zvláštnější a komediální vsuvku perfektně předvedl Ondra Vetchý. Celkově vzato je Láska je láska velice hezký film, jen ukazuje realitu v té krušnější formě, a to přesně nevím, jestli od komedie požaduji. Respektive nevím, co film chce být dřív. Komedií a nebo dramatem? ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Andělé, zvlášť ti černí, nejsou bezpohlavní bytosti, protože umí plodit malé Maradony. To je zásadní poučení z tohoto snímku. Já jsem se tedy skvěle bavil při maminčiných metodách léčení homosexuality svého syna či tatínkově úžasně vzdorovitém podpantofláctví, ale ta dramatičtější linie příběhu mě nechávala poměrně chladným. ()

Reklama

yakoob 

všechny recenze uživatele

Film je postaven na přitažlivosti současných témat ve společnosti...Nejde do hloubky problémů a vážná témata bere s ironií, humorem nebo, jak už to u filmů bývá, nedává nám možnost vidět následky...Často pak máme dojem, že hulit je vlastně docela "hustý", tolerance sexuální orientace je dnes cool a otěhotnění má stejnou váhu jako dostat opar...Ano, je to komedie, ale škoda, že film nepřišel s nějakým příběhem, který by se nevezl na dnešních trendech a zajel nám lidem pod kůži...Na tento film bych určitě za pár měsíců zapomněl nebýt mého kamaráda Macia, který v této své prvotině hrál...Myslím, že se toho zhostil výborně...A to je důvod proč jsem šel na tento film do kina...Vidět jak si kamarád plní své sny...Tak trochu mu závidím...Chopil se nelehkého úkolu...Čtvtá hvězda patří jemu... ()

FilmFan24 

všechny recenze uživatele

Velká škoda, že film, který mohl být skvělým dramatem je komedií s dramatickými prvky anebo je to naopak? Každopádně ale hezký český a celkem milý film, který nabízí různé pohledy na lásku. Některé pasáže jsou papírově nalinkované, ale ve výsledku to zas až tolik nevadí. Přirozeně zahrané, pěkně nasnímané a česko div se: Product Placement nijak neotravuje... ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Proč? Já se ptám, proč nelze natočit komedii bez dramatu...i když musím přiznat, že autorům tohoto filmu se rozhodně lépe povedla rovina dramatická, některé scény na mě notně zapůsobily. Co ale nechápu, je příběh s Eliškou Balzerovou. Jestli to měl být pokus o zrcadlení doby, nebo to mělo být to nejvtipnější na filmu, nevím. Každopádně výstupy její a jejího kamaráda - doktora, mi připadaly spíše trapné. Skvělý je jako obvykle Ondřej Vetchý a Simona Stašová, jejich duo skvěle šlapalo! Rozladil mě nechutný PP, potěšilo mě, jak hezky příběhy zaklaply do sebe, naštval mě konec (?). ()

Galerie (35)

Zajímavosti (12)

  • Ve filmu se objevují také skuteční zaměstnanci OVB. Ve scéně, kdy filmová ředitelka (Simona Stašová) telefonuje, se coby ukrajinská uklízečka ve filmu objevila zemská ředitelka společnosti. Nespokojeného klienta z úvodu filmu pak ztvárnil předseda představenstva OVB. (ČSFD)
  • Několik scén se odehrává v FKK Sauna Klubu Praha, kde se ovšem ve skutečnosti prostitutky pohybují zcela nahé, tedy bez bílých županů. Ty nosí pouze návštěvníci podniku. Z důvodů, aby film zůstal mládeži přístupný, jsou tedy i herečky v těchto scénách oblečeny do županů. (mibara)

Reklama

Reklama