Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Komedie o lidech, kteří i přes nepřízeň osudu touží po pravém a láskou naplněném životě. Osmnáctiletá nevidomá Maruška (A. Krejčíková), která žije se svým dědečkem Vlastimilem (P. Nárožný), touží potkat svého prince a prožít romantickou lásku. To, že pravá láska kvete v každém věku, poznává i Maruščin dědeček, který potkává svoji dávnou lásku Libušku (E. Balzerová). Jsou jako dva mladí zamilovaní blázni. I Maruščin kamarád Honza (P. Vančura) si už někoho našel – zamiloval se do svého mladého kantora. To ale není po chuti jeho dominantní matce a úspěšné manažerce Zdeně (S. Stašová), která si usmyslí, že to tak nenechá… Aspoň, že Honzův táta Karel (O. Vetchý), bývalý ligový fotbalista, dnes údržbář na stadionu, má pro syna pochopení. Nečekaným propletením osudů všech hlavních hrdinů vznikne spousta humorných, absurdních, zapeklitých i dojemných situací, okořeněných jemnou nadsázkou a ironií. Přesně tak, jak se to stává i v životě. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (440)

mchnk 

všechny recenze uživatele

Na jedné straně slušná režie, perfektní podchycení hereckého talentu Anety Krejčíkové a výborný humor nejstarší herecké generace. Dokonce i na mladého starého Hrušínského se dalo koukat. "Dneska je to tu jak u Kolína". No a na Balzerku (omlouvám se za to oslovení, ale v tomto případě to jinak nejde) jsem koukal jak vyoraná myš, ale velmi příjemně vyoraná. Na straně druhé naprosto tragický vedlejší casting (dementně prezentovaný zhulenec pohybující se vedle Elišky zelinářky, či postavy vedle Marka, což byl také jeden exot za druhým), přehnaně vymodelované karikatury čecháčkovství a stejně tlačená love story s naplněním a přetrháním snů za jeden víkend. Nepochopitelně promrhaný potenciál na vynikající drámo. Zhlédnutí filmu Collete se odteď bojím ještě víc. ()

Kimon 

všechny recenze uživatele

Je to zvláštní, ale určitě po více než roce jsem na plazmové placce na ČT1 zhlédl tento film, tentokrát podruhé. Ještě se mi nikdy nestalo, že bych po druhém zhlédnutí tak radikálně měnil své hodnocení. Z původních dvou na čtyři hvězdy. Inu, stalo se. Že by to dělala má mozková chemie nebo snad mé srdce tak měkne? Nějak se mi ten Maruščin příběh rozmrazil srdce. ()

Reklama

Katullka odpad!

všechny recenze uživatele

Odpad kam se podíváš. Česká televize a trapasácký producplacementy. Projďeme se s REDkou bez stativu. Udělejme si bordel v tom, co teď vlastně hýbe českou společností. Zakončeme to Romem, co není Rom. Slepicí co je slepice. Buznou co to do zadku rád má a super čuper odporným filmem plných odporných momentů. NE! Tohle fakt NE! Cieslar by se měl vrátit k nacistickým televizním filmům a nechat vše na pokoji. Heil. ()

topi odpad!

všechny recenze uživatele

Zase další rádoby komedie vyloženě pro konzumní společnost. Díky, takové filmy už rád vynechám obloukem. Pitomej scénář, opravdu neuvěřitelné situace a mizerný humor, který na mě působí obzvláště trapně. Nevím, proč z každého, kdo kouří trávu, tvůrci dělají vymaštěný idioty, viz výkon Vetchého, který už mě začíná hodně nudit a jeho stereotipní herecké výkony mi už lezou na nervy. Samozřejmě ve filmu nesmí chybět bába (Balzerová), co si dělá pokrmy z marihuany a taky ji kouří, dále tu nesmí chybět gayové nebo nadrženej plesnivej dědek (Rudolf Hrušínský ml.), který by ošustil každou sukni. Tohle strašlivé panoptikum lidí se točí kolem slepé dívky (Krejčíková), která se zamiluje do cigána, který jí řekne, že je blonďák, pak se dozvídá pravdu, tak ho srdceryvně odkopne, ale záhy zjistí, že s ním čeká dítě, takže se vdá za gaye, aby uklidnila situaci a nakonec po narození černého dítěte se cigán vrací, tak jako v každém správném romantickém filmu. To jsou mi ale blitky, tohle jestli někoho normálního může bavit, tak to si spolu nepopovídáme. Cieslarovi filmy jsem nikdy nemusel, s vyjímkou Pramene Života. Další snímek od tohoto režiséra rozhodně vynechám. ()

Historik 

všechny recenze uživatele

Na komedii je to místy dost smutné, nebo možná hořké, ale budiž. Jelikož jsem nedávno viděl Líbáš jako ďábel, může tento film pro mne být v rámci nových českých komedií jedině pozitivním zážitkem. Ne že by to bylo dokonalé dílo, myslím, že to chtělo větší tempo, scénář sice místy předvídatelný (ale který není ?), ale herecké výkony byly vesměs dobré a několikrát jsem se doopravdy upřímně zasmál. A také fandím Milanu Cieslarovi, poněvadž jeho filmy bývají nezaslouženě kritikou haněny a diváky opomíjeny. Takže to jsou poctivé tři hvězdy, možná i tři a půl. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (12)

  • Režisér Milan Cieslar podle svých slov chtěl navázat na snímek Duše jako kaviár (2004), který je jeho srdci velmi blízký. (Olík)
  • Eliška Balzerová prošla během natáčení tzv. „huličskou osvětou“, během které jí bylo předvedeno, jak se balí a správně drží joint. Jen místo mariuhany kouřila voňavý tabák. (Fenk)
  • Ve filmu se objevují také skuteční zaměstnanci OVB. Ve scéně, kdy filmová ředitelka (Simona Stašová) telefonuje, se coby ukrajinská uklízečka ve filmu objevila zemská ředitelka společnosti. Nespokojeného klienta z úvodu filmu pak ztvárnil předseda představenstva OVB. (ČSFD)

Reklama

Reklama