Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Komedie o lidech, kteří i přes nepřízeň osudu touží po pravém a láskou naplněném životě. Osmnáctiletá nevidomá Maruška (A. Krejčíková), která žije se svým dědečkem Vlastimilem (P. Nárožný), touží potkat svého prince a prožít romantickou lásku. To, že pravá láska kvete v každém věku, poznává i Maruščin dědeček, který potkává svoji dávnou lásku Libušku (E. Balzerová). Jsou jako dva mladí zamilovaní blázni. I Maruščin kamarád Honza (P. Vančura) si už někoho našel – zamiloval se do svého mladého kantora. To ale není po chuti jeho dominantní matce a úspěšné manažerce Zdeně (S. Stašová), která si usmyslí, že to tak nenechá… Aspoň, že Honzův táta Karel (O. Vetchý), bývalý ligový fotbalista, dnes údržbář na stadionu, má pro syna pochopení. Nečekaným propletením osudů všech hlavních hrdinů vznikne spousta humorných, absurdních, zapeklitých i dojemných situací, okořeněných jemnou nadsázkou a ironií. Přesně tak, jak se to stává i v životě. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (440)

mchnk 

všechny recenze uživatele

Na jedné straně slušná režie, perfektní podchycení hereckého talentu Anety Krejčíkové a výborný humor nejstarší herecké generace. Dokonce i na mladého starého Hrušínského se dalo koukat. "Dneska je to tu jak u Kolína". No a na Balzerku (omlouvám se za to oslovení, ale v tomto případě to jinak nejde) jsem koukal jak vyoraná myš, ale velmi příjemně vyoraná. Na straně druhé naprosto tragický vedlejší casting (dementně prezentovaný zhulenec pohybující se vedle Elišky zelinářky, či postavy vedle Marka, což byl také jeden exot za druhým), přehnaně vymodelované karikatury čecháčkovství a stejně tlačená love story s naplněním a přetrháním snů za jeden víkend. Nepochopitelně promrhaný potenciál na vynikající drámo. Zhlédnutí filmu Collete se odteď bojím ještě víc. ()

hippyman 

všechny recenze uživatele

"stylově" na Valentýna (ehm) v kině na filmu s takovým názvem byv příjemně překvapen svižným rozjezdem a chroupav písek mezi zuby při každém makrozáběru na forda charouze nebo nokii, popadal jsem se místy za břicho smíchy v kontrastu s obracením očí vsloup při několika nepovedených scénách a hereckých výkonech... pro ty, co nerozumí předchozímu souvětí (a mně to zpětně taky dalo celkem práci pochopit, co jsem napsal), mám jednoduché sdělení: je to snímek plný kontrastů, zábavy, smutku a romantiky, ale bohužel i product placemenmtu, bez něhož už se bohužel asi české filmy v tomto století neobejdou, pokud se v našem státě něco významně nezmění směrem k podpoře duševní stravy občanů... sečteno, podtrženo, film si užijete, pokud trochu vypnete a necháte se bavit. a jelikož mám teď celkem absťák po kině a nemám pořádně s čím srovnávat, dám možná trochu alibistických 70% ()

Reklama

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Skvělé! Příjemný tragikomický příběh, skvělé obsazené postavy (včetně nových tváří) a především vtipnost, dělá z tohoto snímku v českých vodách vyjímečnější záležitost. Už jsem se v kině u naší (a vlastně i zahraniční ) komedie dlouho tak nezasmál jako zde. Film lehce naráží na dnešní témata a otírá se o otázku homosexuality, pěstování konopí a rasismu. Roztáčí tak kolem těchto témat příběh osudu několika lidí, který je vzájemně provázaný. Zároveň nám ukazuje podobně jako v Lásce nebeské - kolik podob láska může mít. Bylo to tak milé, že pár skřípajících drobností či lehkých trapností jsem v klidu přešel. Na druhou stranu ač jsem sám příznivcem značky Ford, promo pana Charouze bylo otravné, nevkusné a hodně brutálně předkládané. Pane Charouzi, je fajn, že jste přispěl na vznik tohoto díla, jsem si však naprosto jist, že prezentovat automobil (nota bene Ford) lze i fikaněji a trocha nenápadnosti by neuškodila. Takto z diváka skutečně děláte debila a filmu škodíte... Navíc - reklama může mít i opačný efekt.... Samozřejmě Ford Charouz nebyl jediný kdo se coby sponzor ,,nenápadně" prezentoval, ale u něj to bylo nejbrutálnější. Nebýt tohoto rušivého efektu se mi snímek líbil a nestydím se říci, že dokonce hodně. Jsem zvědav na další počin pana Cieslara. * * * * ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Rád si koncom týždňa zalistujem v lesklých týždenníkoch aby som si vychutnal zaujímavé príbehy, rozhovory, reportáže, opisy. Rituál, nespočívajúci ani tak v učení sa ako vo vychutnaní si štýlu, užití si príhod, ktoré sú vo svojej všeobecnej schéme plus mínus známe, no dobre napísané si zaslúžia i opakovaný pohľad. A keď si ho aj nezaslúžia, aspoň sa dá nad nimi krásne rozčúliť. Podobne na mňa zapôsobila ja Láska je láska, film, ktorý si titul opajcol z česko-slovenského distribučného názvu strašieho filmu Lucasa Moodyssona "Fucking Åmål". Dej je posplietaný z dojemno-smiešno-kruto-sladkobôľnych príbehov o dôchodcoch, trpiacich Parkinsonom, ktorých jediným východiskom je fajčenie marihuany, o slepých láskach, o trápeniach cigánskej menšiny a jej podiele na tom ako ju vníma väčšinové okolie, o znovuobjavení jedinej a pravej- totiž tej prvej lásky, o svedectvách, vyrovnávajúcich sa s inou sexuálnou orientáciou potomka, reportáží o nástupe dominatných, dravých žien a ich menej zarábajúcich partneroch a tak. Jednoducho všehochuť toho, čo predostierajú v dnešných časoch médiá ako to pravé orechové, čo trápi spoločnosť. To nebol realistický odraz skutočnosti, ale vyfabulovaný odraz reportáží zo zmienených lesklých magazínov. A ako ilustrácia k nim ujde. ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

Tak zde se mi potvrdilo, že bych neměla házet všechny české filmy do jednoho pytle. Jasně vím, že existují světlé výjimky, které zachraňují většinu těch špatných filmů(a že jich není málo), ale zdá se mi jako by se rok od roku česká kinematografie měnila trochu k lepšímu. Snad se mi to teda nezdá jenom proto, že ve většině z nich hraje buď Simona Stašová či Ondřej Vetchý a nebo jiný geniální herec, ale proto, že se i scénáře lepší. Rozhodně stojí tento film za shlédnutí a jak tu padlo v jiných komentářích, že do kina by byla škoda jít tak to si nemyslím. Moc hezký a vtipný příběh - matka plná předsudků se snaží převychovat syna - gaye , babička, která hulí a to že ve velkém a dokonce dealuje, slepá holka co žije hudbou a touží po normálním životě či již zmiňovaný zamilovaný gay. Krásnej příběh opravdu! "Správně vidíme jen srdcem. Co je důležité je očím neviditelné." - Exupéry ()

Galerie (35)

Zajímavosti (12)

  • Eliška Balzerová prošla během natáčení tzv. „huličskou osvětou“, během které jí bylo předvedeno, jak se balí a správně drží joint. Jen místo mariuhany kouřila voňavý tabák. (Fenk)
  • Režisér Milan Cieslar podle svých slov chtěl navázat na snímek Duše jako kaviár (2004), který je jeho srdci velmi blízký. (Olík)
  • Natáčelo se i ve Fakultní nemocnici v Motole. (Winster)

Reklama

Reklama