Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Komedie o lidech, kteří i přes nepřízeň osudu touží po pravém a láskou naplněném životě. Osmnáctiletá nevidomá Maruška (A. Krejčíková), která žije se svým dědečkem Vlastimilem (P. Nárožný), touží potkat svého prince a prožít romantickou lásku. To, že pravá láska kvete v každém věku, poznává i Maruščin dědeček, který potkává svoji dávnou lásku Libušku (E. Balzerová). Jsou jako dva mladí zamilovaní blázni. I Maruščin kamarád Honza (P. Vančura) si už někoho našel – zamiloval se do svého mladého kantora. To ale není po chuti jeho dominantní matce a úspěšné manažerce Zdeně (S. Stašová), která si usmyslí, že to tak nenechá… Aspoň, že Honzův táta Karel (O. Vetchý), bývalý ligový fotbalista, dnes údržbář na stadionu, má pro syna pochopení. Nečekaným propletením osudů všech hlavních hrdinů vznikne spousta humorných, absurdních, zapeklitých i dojemných situací, okořeněných jemnou nadsázkou a ironií. Přesně tak, jak se to stává i v životě. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (440)

kajas 

všechny recenze uživatele

Z tohoto snímku jsem měla opravdu rozporuplné pocity. Nemůžu říct, že by mě urážel, ale zároveň mě ani příliš nepobavil (a tu marihuanovou linku bych vystřihla úplně). Podivovala jsem se nad nelogičnostmi (dědeček střeží slepou vnučku jako oko v hlavě, ale následně ji pustí na několik dní s klukem, kterého v životě neviděl, hmm), některé scény ale byly milé (třeba nákup kalhotek). Vyzdvihnout zaslouží výkon pana Nárožného, Ondry Vetchého a hlavně šikovné Anety, které jsem nevidomou slečnu věřila na sto procent. Zajímavý film, v rukou jiných tvůrců ale mohl dopadnout lépe. ()

Thomassi 

všechny recenze uživatele

Až nečekaně příjemná záležitost. Večer jsem si sedl, projel televizního průvodce a nechal tam tento film, že si ho nechám jen tak do pozadí. Ale už ze začátku mě upoutal do sedačky a já ne a ne odtrhnout oči, až jsem nakonec vydržel celých těch sto minut. Českých filmů, těch dobrých, není nikdy dost. Laska je láska staví z drtivé většiny na hereckých výkonech. A ty jsou brilantní. Navíc jsem se smál, až jsem měl křeče v břichu. A to je hlavní úděl komedií. Příběhově sice předvidatelné, ale když tam každou chvíli někdo plácně nějakou tu hlášku, film hned upoutal moji pozornost. Jedná se o počin, který pobaví a já jsem rád, že jsem mu dal šanci. ()

Reklama

Alementina 

všechny recenze uživatele

To, že jsem to dokoukala je plus. Ale jinak to obecně potvrzuje můj názor, že já nejsem stavěná na český filmy. Většina dialogů a scén mi přijde jak ze špatného seriálu našich televizních stanic a k těm já mám silnou averzi a vlastně možná i předsudky. Tohle prostě není můj šálek čaje, nejvtipnější scény měl Vetchý se synem, který by mohl hrát dvojníka princovi Williamovi :) A jinak samozřejmě díky sponzorům Charousovi a OVB za přidání na trapnosti snímku. ()

hygienik 

všechny recenze uživatele

Bola to dobrá komédia? Veľmi nie! Bol to viac než len ďalší tuctový tuzemský kúsok? Rozhodne nie! Tak prečo 4 hviezdy? 1. Konečne viem kto je Aneta Krejčíková a je fakt pekná - chercher la femme. 2. Život je často priemerný aj banálny, a keďže film je o živote, často je nevyhnutne tiež priemerný. Tak mu tú priemernosť nemožno vyčítať. Proste to bolo o tom, že krása je subjektívna, láska neistá a šťastie prchavé. Len ten happy end tam byť nemusel, to robí film nevierohodným. ()

=woody= 

všechny recenze uživatele

Dobrý podvečer, dovolte mi krátkou obhajobu tří hvězd, což považuji za průměr. V tomto případě je to hezký, takový lepší průměr. Ale nic víc. Milan Cieslar vyskočil ze škatulky televizního rejži a poprvé se pustil do lítého boje s romantickou komedií. A když nepočítáme pohádky a povídku s Donutilem, je to jeho první komedie vůbec. Nevyšla úplně zle, je však nutné si uvědomit, že množství jednotlivých "lásek" zde netvoří mozaiku příběhů, ale jen křoví ústřednímu páru. Děj filmu (i humor) je prvoplánový, jednoduchý, předvídatelný. Škoda. Přesto zvažuji přilepit ještě čtvrtou hvězdu - a to za dokonalou Anetu Krejčíkovou!! Neuvěřitelný talent. Mějte se neuvěřitelně - filmově :-) Woo. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (12)

  • Debutující Maciej Cymorek, který ztvárnil postavu romského chlapce Marka, je spolužákem zpěvačky Ewy Farné. (Olík)
  • Aneta Krejčíková se na roli nevidomé Marušky připravovala například tréninkem s vodící fenkou, která si ve snímku také zahrála, nebo dlouhými rozhovory se její majitelkou, jež se výcviku slepeckých psů věnuje. (Olík)

Reklama

Reklama