Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Komedie o lidech, kteří i přes nepřízeň osudu touží po pravém a láskou naplněném životě. Osmnáctiletá nevidomá Maruška (A. Krejčíková), která žije se svým dědečkem Vlastimilem (P. Nárožný), touží potkat svého prince a prožít romantickou lásku. To, že pravá láska kvete v každém věku, poznává i Maruščin dědeček, který potkává svoji dávnou lásku Libušku (E. Balzerová). Jsou jako dva mladí zamilovaní blázni. I Maruščin kamarád Honza (P. Vančura) si už někoho našel – zamiloval se do svého mladého kantora. To ale není po chuti jeho dominantní matce a úspěšné manažerce Zdeně (S. Stašová), která si usmyslí, že to tak nenechá… Aspoň, že Honzův táta Karel (O. Vetchý), bývalý ligový fotbalista, dnes údržbář na stadionu, má pro syna pochopení. Nečekaným propletením osudů všech hlavních hrdinů vznikne spousta humorných, absurdních, zapeklitých i dojemných situací, okořeněných jemnou nadsázkou a ironií. Přesně tak, jak se to stává i v životě. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (440)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Zápletka není příliš komplikovaná, ale díky poměrně velkému množství postav, na které se příběh soustředí, není zde pouze jedna, která by byla jasně hlavní postavou, se nám celý příběh trochu komplikuje a my vlastně postrádáme jednu dějovou linii, protože jich tu máme hned několik. Tou první je příběh slepé dívky, do které se zamiluje cikánský chlapec. Ano, nezní to krásně. Postižení a rozdíl rasy v jednom vztahu. Znamená to, že tu samozřejmě budou dojemné scény, stejně jako, kdy bude chlapec trpět předsudky. Film dělá z Čechů rasisty, ale na druhou stranu je v tomhle tématu poměrně jednostranný. Více: http://www.filmovy-denik.cz/2013/02/laska-je-laska-2012-55.html ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Rád si koncom týždňa zalistujem v lesklých týždenníkoch aby som si vychutnal zaujímavé príbehy, rozhovory, reportáže, opisy. Rituál, nespočívajúci ani tak v učení sa ako vo vychutnaní si štýlu, užití si príhod, ktoré sú vo svojej všeobecnej schéme plus mínus známe, no dobre napísané si zaslúžia i opakovaný pohľad. A keď si ho aj nezaslúžia, aspoň sa dá nad nimi krásne rozčúliť. Podobne na mňa zapôsobila ja Láska je láska, film, ktorý si titul opajcol z česko-slovenského distribučného názvu strašieho filmu Lucasa Moodyssona "Fucking Åmål". Dej je posplietaný z dojemno-smiešno-kruto-sladkobôľnych príbehov o dôchodcoch, trpiacich Parkinsonom, ktorých jediným východiskom je fajčenie marihuany, o slepých láskach, o trápeniach cigánskej menšiny a jej podiele na tom ako ju vníma väčšinové okolie, o znovuobjavení jedinej a pravej- totiž tej prvej lásky, o svedectvách, vyrovnávajúcich sa s inou sexuálnou orientáciou potomka, reportáží o nástupe dominatných, dravých žien a ich menej zarábajúcich partneroch a tak. Jednoducho všehochuť toho, čo predostierajú v dnešných časoch médiá ako to pravé orechové, čo trápi spoločnosť. To nebol realistický odraz skutočnosti, ale vyfabulovaný odraz reportáží zo zmienených lesklých magazínov. A ako ilustrácia k nim ujde. ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Přesně ten styl filmů, které se snaží neúspěšně kombinovat úspěšný zahraniční vzor s jakž takž úspěšným Vejdělkem a soudobou Poledňákovou a s českým kavárenským intelektuálským pohledem na současnou společnost. A přitom, milí tvůrci, skutečně ne, skutečně lidmi nijak nemávají multikulti problémy, ale to, že nemůžou najít práci, že výplaty jsou čím dál nižší, zatímco zboží stále dražší, že děti nemají v tomto státě jasnou budoucnost, že důchodci nemají na zaplacení nájemného a někteří páchají sebevraždy... Tohle jsou problémy, o nichž by se mělo pravdivě točit filmy, a ne ty z prstu vycucané pseudoproblémy, navíc nudně a nezáživně podané, kdy postavám nevěříme ani dobrý den. (Jinak je tu vše - slepá, gay, pseudoRom, marihuana atd., atd. - prostě vše to, o čem si kavárenská elita myslí, že hýbe světem.) ()

FilmFan24 

všechny recenze uživatele

Velká škoda, že film, který mohl být skvělým dramatem je komedií s dramatickými prvky anebo je to naopak? Každopádně ale hezký český a celkem milý film, který nabízí různé pohledy na lásku. Některé pasáže jsou papírově nalinkované, ale ve výsledku to zas až tolik nevadí. Přirozeně zahrané, pěkně nasnímané a česko div se: Product Placement nijak neotravuje... ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Láska je láska problematizuje několik aktuálních témat najednou - sexuální / rasové menšiny, vrtkavé zdraví či mezilidské vztahy - a vesměs se jí to i daří podat milým, chvílemi možná až příliš bezstarostným způsobem. Herecké obsazení bylo sympatické - každý se své role zhostil solidně (nejvíce se mi líbila postava Elišky Balzerové) - a scénář nebyl naštěstí tak triviální a hloupý, jak tomu u tuzemských filmů z posledních let bývá. Pohodový snímek, který jak pobaví, tak dojme i poučí. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (12)

  • Eliška Balzerová prošla během natáčení tzv. „huličskou osvětou“, během které jí bylo předvedeno, jak se balí a správně drží joint. Jen místo mariuhany kouřila voňavý tabák. (Fenk)
  • Několik scén se odehrává v FKK Sauna Klubu Praha, kde se ovšem ve skutečnosti prostitutky pohybují zcela nahé, tedy bez bílých županů. Ty nosí pouze návštěvníci podniku. Z důvodů, aby film zůstal mládeži přístupný, jsou tedy i herečky v těchto scénách oblečeny do županů. (mibara)

Reklama

Reklama