Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Komedie o lidech, kteří i přes nepřízeň osudu touží po pravém a láskou naplněném životě. Osmnáctiletá nevidomá Maruška (A. Krejčíková), která žije se svým dědečkem Vlastimilem (P. Nárožný), touží potkat svého prince a prožít romantickou lásku. To, že pravá láska kvete v každém věku, poznává i Maruščin dědeček, který potkává svoji dávnou lásku Libušku (E. Balzerová). Jsou jako dva mladí zamilovaní blázni. I Maruščin kamarád Honza (P. Vančura) si už někoho našel – zamiloval se do svého mladého kantora. To ale není po chuti jeho dominantní matce a úspěšné manažerce Zdeně (S. Stašová), která si usmyslí, že to tak nenechá… Aspoň, že Honzův táta Karel (O. Vetchý), bývalý ligový fotbalista, dnes údržbář na stadionu, má pro syna pochopení. Nečekaným propletením osudů všech hlavních hrdinů vznikne spousta humorných, absurdních, zapeklitých i dojemných situací, okořeněných jemnou nadsázkou a ironií. Přesně tak, jak se to stává i v životě. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (440)

honajz 

všechny recenze uživatele

Přesně ten styl filmů, které se snaží neúspěšně kombinovat úspěšný zahraniční vzor s jakž takž úspěšným Vejdělkem a soudobou Poledňákovou a s českým kavárenským intelektuálským pohledem na současnou společnost. A přitom, milí tvůrci, skutečně ne, skutečně lidmi nijak nemávají multikulti problémy, ale to, že nemůžou najít práci, že výplaty jsou čím dál nižší, zatímco zboží stále dražší, že děti nemají v tomto státě jasnou budoucnost, že důchodci nemají na zaplacení nájemného a někteří páchají sebevraždy... Tohle jsou problémy, o nichž by se mělo pravdivě točit filmy, a ne ty z prstu vycucané pseudoproblémy, navíc nudně a nezáživně podané, kdy postavám nevěříme ani dobrý den. (Jinak je tu vše - slepá, gay, pseudoRom, marihuana atd., atd. - prostě vše to, o čem si kavárenská elita myslí, že hýbe světem.) ()

Katullka odpad!

všechny recenze uživatele

Odpad kam se podíváš. Česká televize a trapasácký producplacementy. Projďeme se s REDkou bez stativu. Udělejme si bordel v tom, co teď vlastně hýbe českou společností. Zakončeme to Romem, co není Rom. Slepicí co je slepice. Buznou co to do zadku rád má a super čuper odporným filmem plných odporných momentů. NE! Tohle fakt NE! Cieslar by se měl vrátit k nacistickým televizním filmům a nechat vše na pokoji. Heil. ()

Reklama

freddy 

všechny recenze uživatele

Citová vzplanutí, první i poslední lásky, ale i zklamání, smutek a stesk, to vše obsahuje tato hořká romantická komedie z českých luhů a hájů, která přibližuje divákovi lásku z mnoha úhlů a pohledů, a není to vždy jen veselé dívání, ale láska přece není vždy tak jednoznačná, stejně jako život sám. Hledání, tápání i nalézání, to vše patří k lásce a to vše člověka formuje a činí ho silnějším. A přesně to zde lze najít, ať už se to týká milé a hodné Marušky, mladého romantika Marka, svérázného a starostlivého dědečka Vlastimila, pěstitelky marihuany Libušky, mladého homosexuála Honzy a také Honzových rodičů. Ti všichni prožili či právě prožívají všechny krásy i úskalí lásky a je jen na nich, jak se s tím vším dokáží popasovat. Přiznávám, že od tohoto filmu jsem nic moc nečekal, prostě jsem se na něj podíval a doufal jsem, že by to mohl být příjemný prvomájový filmový zážitek. A on to byl zážitek přímo královský. Já se řadím mezi romantiky, a tak jsem si film od začátku až do konce maximálně užil, několikrát mě film dokázal i rozesmát, několikrát mě naopak rozesmutněl, a právě v tom je jeho výjimečnost. Herecké výkony jsou zde perfektní a bezchybné, Anetu Krejčíkovou jsem dosud znal pouze ze seriálu Ulice, ale zde v roli slepé dívky předvedla opravdu úžasný výkon, ale stejně podali úžasné výkony i velikáni českého herectví Petr Nárožný, Eliška Balzerová, Ondřej Vetchý a Simona Stašová. Ve výsledku jsem s filmem velmi spokojený a nemám mu absolutně co vytknout, na takové filmy bych mohl koukat pořád a rád bych takto vynikající české filmy viděl častěji. Nemám nad čím váhat, je to za pět hvězd. ()

Marthos 

všechny recenze uživatele

Film, který zcela vyhovuje současnému stereotypnímu divákovi, prahnoucímu po povrchní zábavě a (ne)umění. Cieslar nejspíš sám neví, čím chce příběh být, zda veselým, romantickým nebo vážným a tak raději střídá všechny tři polohy. Pro jistotu. Slepá dívka (Krejčíková), její homosexuální kamarád (Vančura), romský nápadník (Cymorek), dědeček (Nárožný) s dávnou láskou (Balzerová), která se mezitím stala nejstarší dealerkou marihuany v Čechách, uzurpátorská manažerka (Stašová) a její stoický manžel, milující fotbal (Vetchý). Jedna karikatura vedle druhé. Kam se poděla ta realita, vážení? ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

Tak zde se mi potvrdilo, že bych neměla házet všechny české filmy do jednoho pytle. Jasně vím, že existují světlé výjimky, které zachraňují většinu těch špatných filmů(a že jich není málo), ale zdá se mi jako by se rok od roku česká kinematografie měnila trochu k lepšímu. Snad se mi to teda nezdá jenom proto, že ve většině z nich hraje buď Simona Stašová či Ondřej Vetchý a nebo jiný geniální herec, ale proto, že se i scénáře lepší. Rozhodně stojí tento film za shlédnutí a jak tu padlo v jiných komentářích, že do kina by byla škoda jít tak to si nemyslím. Moc hezký a vtipný příběh - matka plná předsudků se snaží převychovat syna - gaye , babička, která hulí a to že ve velkém a dokonce dealuje, slepá holka co žije hudbou a touží po normálním životě či již zmiňovaný zamilovaný gay. Krásnej příběh opravdu! "Správně vidíme jen srdcem. Co je důležité je očím neviditelné." - Exupéry ()

Galerie (35)

Zajímavosti (12)

  • Režisér Milan Cieslar podle svých slov chtěl navázat na snímek Duše jako kaviár (2004), který je jeho srdci velmi blízký. (Olík)
  • Eliška Balzerová prošla během natáčení tzv. „huličskou osvětou“, během které jí bylo předvedeno, jak se balí a správně drží joint. Jen místo mariuhany kouřila voňavý tabák. (Fenk)
  • Natáčelo se i ve Fakultní nemocnici v Motole. (Winster)

Reklama

Reklama