Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Komedie o lidech, kteří i přes nepřízeň osudu touží po pravém a láskou naplněném životě. Osmnáctiletá nevidomá Maruška (A. Krejčíková), která žije se svým dědečkem Vlastimilem (P. Nárožný), touží potkat svého prince a prožít romantickou lásku. To, že pravá láska kvete v každém věku, poznává i Maruščin dědeček, který potkává svoji dávnou lásku Libušku (E. Balzerová). Jsou jako dva mladí zamilovaní blázni. I Maruščin kamarád Honza (P. Vančura) si už někoho našel – zamiloval se do svého mladého kantora. To ale není po chuti jeho dominantní matce a úspěšné manažerce Zdeně (S. Stašová), která si usmyslí, že to tak nenechá… Aspoň, že Honzův táta Karel (O. Vetchý), bývalý ligový fotbalista, dnes údržbář na stadionu, má pro syna pochopení. Nečekaným propletením osudů všech hlavních hrdinů vznikne spousta humorných, absurdních, zapeklitých i dojemných situací, okořeněných jemnou nadsázkou a ironií. Přesně tak, jak se to stává i v životě. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (440)

Pepinec 

všechny recenze uživatele

No vida, a pak že v našich končinách nejde natočit vkusná tragikomedie s myšlenkou. Se scénářem problém nemám, to spíš na kameramanův styl ´postav stativ doprostřed místnosti a nehýbej s ním´ jsem si musel chvíli zvykat, a střihačovi podle mě také nějakou dobu trvalo, než se dostal do formy. Toť ovšem jen můj osobní náhled, je docela možné, že tomu vůbec nerozumím a jen si tu hraji na chytrolína. Čemu ale rozumím zcela určitě; citlivě vybrané hudbě skvěle podtrhující smutně humornou atmosféru příběhu, a podařenému castingu, ze kterého vzešly následující, pro mě nejpodstatnější skutečnosti. 1) Mladé a neznámé tváře nepůsobí trapně, naopak - jejich část příběhu je nejpoutavější. 2) Tváře známé a komerčně profláknuté tu nepůsobí jako kýčovité ozdoby na vánočním stromku, nýbrž jako prskavky, které se po delší odmlce opět podařilo někomu rozzářit. Příjemným překvapením kromě filmu samotného bylo i to, že sál se naplnil lidmi, po kterých jsem tentokrát neměl nutkání házet sedačky, a kteří sečkali na svých místech až do konce závěrečných titulků. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Zápletka není příliš komplikovaná, ale díky poměrně velkému množství postav, na které se příběh soustředí, není zde pouze jedna, která by byla jasně hlavní postavou, se nám celý příběh trochu komplikuje a my vlastně postrádáme jednu dějovou linii, protože jich tu máme hned několik. Tou první je příběh slepé dívky, do které se zamiluje cikánský chlapec. Ano, nezní to krásně. Postižení a rozdíl rasy v jednom vztahu. Znamená to, že tu samozřejmě budou dojemné scény, stejně jako, kdy bude chlapec trpět předsudky. Film dělá z Čechů rasisty, ale na druhou stranu je v tomhle tématu poměrně jednostranný. Více: http://www.filmovy-denik.cz/2013/02/laska-je-laska-2012-55.html ()

Reklama

dopitak 

všechny recenze uživatele

Překvapení roku. Žádná pecka, ale od propadáku je to ještě o nutný kus dál. Nejvíc překvapuje Aneta Krejčíková, jejíž proměna od striptérky z Poupat je nevídaná. Jenom možná škoda, že se tvůrcům "nepovedlo" angažovat do role cikána skutečného Roma, Maciej Cymorek je jen plakátový Rom(eo). Film drží nad vodou kumšt Petra Nárožného, naopak Balzerová pro mě představovala zklamání (což je předurčeno těmi drogami). Vetchý a jeho další debílek, Stašová opět jako domina. Vyhodit Hrušinského, který si Ulicí zkazil kariéru! ()

gilmore_girl 

všechny recenze uživatele

Aaaa, cervena knihovna. Nastesti jsem byla na tu limonadu zrovna spravne naladena, takze me to naramne bavilo. Zdarily pokus namontovat k lovestory i otazky slepoty, homosexuality, narodnostnich mensin, pristehovalectvi, obavanych chorob a uzivani omamnych latek. Navic s notnou davkou vtipu. Vsichni herci byli vytecni, hlavne ma milovana Stasova, ktera utvorila s Vetchym nezapomenutelnou dvojici. I mladi to zvladli slusne, ackoli vydavat Macieje za Cikana bylo trochu moc a zpev by mel jeste pilovat. Vsechno dobre dopadlo a kodrcani se do Modranskeho biografu ani trochu nelituju. ()

Handle 

všechny recenze uživatele

Film o předsudcích vůči ostatním v komediálním pojetí. V podstatě se této tragikomedii dá plno věcí vytknout, ale přesto se mi jeví vtipně a sympaticky, asi díky tomu nadhledu. Sice je dost možné, že se jedná o komerční film s klišé vtipy (...a product placement už se stává asi povinností každého českého filmu, ale co no...), ale je to "jen" komedie a svůj účel splnila, protože jsem se opravdu zasmál... Sice je fakt, že kdyby to režíroval někdo jiný, mohlo by to dopadnout asi o něco lépe. Postavám jsem né vždy věřil, někdy to působilo už dost nereálně (za což podle mě herci nemohli, protože většina z nich hrála skvěle - hlavně Simona Stašová) a se závěrem by se dalo pohrát taky lépe, ale čert to vem... :) Na čisté 4* to asi není, ale díky opravdu pěkné myšlence, je přesto dám. Celkový dojem je výborný a rozhodně to řadím mezi nadprůměrné české komedie. Sice nic nového, ale zábavných oddychovek není nikdy dost... :) PS. Po přečtení pár ext. recenzí se fakt nestačím divit. Rozhodně netvrdím, že v nich není kus pravdy, ale takhle do hloubky přemýšlet o komedii by mě ve snu nenapadlo... :) Sedět v kině a říkat si proč tahle postava dělá tohle, když v normálním životě by to neudělala? No nevím, ale s kritikem do kina bych fakt někdy chtěl jít... :) ()

Galerie (35)

Zajímavosti (12)

  • Po televizní premiéře snímku byla Aneta Krejčíková v jednom rozhovoru dotázána, zda se dívala. Přiznala, že ano, ale jelikož je velmi sebekritická, výsledek je příliš nepotěšil. (Olík)
  • Několik scén se odehrává v FKK Sauna Klubu Praha, kde se ovšem ve skutečnosti prostitutky pohybují zcela nahé, tedy bez bílých županů. Ty nosí pouze návštěvníci podniku. Z důvodů, aby film zůstal mládeži přístupný, jsou tedy i herečky v těchto scénách oblečeny do županů. (mibara)

Reklama

Reklama