Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Komedie o lidech, kteří i přes nepřízeň osudu touží po pravém a láskou naplněném životě. Osmnáctiletá nevidomá Maruška (A. Krejčíková), která žije se svým dědečkem Vlastimilem (P. Nárožný), touží potkat svého prince a prožít romantickou lásku. To, že pravá láska kvete v každém věku, poznává i Maruščin dědeček, který potkává svoji dávnou lásku Libušku (E. Balzerová). Jsou jako dva mladí zamilovaní blázni. I Maruščin kamarád Honza (P. Vančura) si už někoho našel – zamiloval se do svého mladého kantora. To ale není po chuti jeho dominantní matce a úspěšné manažerce Zdeně (S. Stašová), která si usmyslí, že to tak nenechá… Aspoň, že Honzův táta Karel (O. Vetchý), bývalý ligový fotbalista, dnes údržbář na stadionu, má pro syna pochopení. Nečekaným propletením osudů všech hlavních hrdinů vznikne spousta humorných, absurdních, zapeklitých i dojemných situací, okořeněných jemnou nadsázkou a ironií. Přesně tak, jak se to stává i v životě. (Česká televize)

(více)

Recenze (440)

Tosim 

všechny recenze uživatele

Láska je... (doplňte). Relativně roztomilý český film, bohužel často vystavěný na klišé s "nezbytným" PP. Ale i přes to první a po těch letech stále i nejkonzistentnější a nejrealističtější scénář Martina Horského. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Příjemně se koukalo na to, jak láska dokáže udělat různý uzlíky v životě každého z nás a nemusí se jednat o vztahovou lásku, ale i mateřesku a nebo dokonce i psí a nebo i o lásku k fotbalu, že Ondřeji ? Když si tedy odmyslím, že Ondra si udělal z dalšího filmu propagaci jednoho zoufalýho klubu z Letný, nemám příliš co vyčíst. Film umí pracovat s pozitvní náladou i romantikou, má kvalitní dialogy a velmi sympatický herecký obsazení. Petra Narožnýho s Ondřejem mám moc rád, jedne umí skvěle načasovat vtip a druhý se svým emotivním herectvím dokáže v roli jednodušího chlapíka vždy zaperlit. Nejpříjemnější překvapení pro mě byla Anetka, její herecký výkon byl opravdu velmi reálný a byla z něj cítit příprava na roli, čehož si velmi cením. Film není vysloveně postaven na jednom typu typu žánru, hezky se tam všechno prolíná, aby co nejvíc připomínal život. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Na český film vždy jen s pozitivní náladou. On Vám jí pak s radostí vrátí. Nicméně se mi už teď podruhé stalo, že film přesně nevěděl, co chce. Zda-li být zdařilou komedií se vším všudy a nebo dramatem, který má vyvolat ranec emocí. Pamatuju si Muži v naději a stejně na tom je i tento film. Herci předvedli parádní výkon, dramatický příběh se řadí mezi ty zvláštnější a komediální vsuvku perfektně předvedl Ondra Vetchý. Celkově vzato je Láska je láska velice hezký film, jen ukazuje realitu v té krušnější formě, a to přesně nevím, jestli od komedie požaduji. Respektive nevím, co film chce být dřív. Komedií a nebo dramatem? ()

Fr 

všechny recenze uživatele

NIKDY NEVÍTE, KDY VÁS POTKÁ TO NEJVĚTŠÍ ŠTĚSTÍ.... /// ,,Přece nejseš nějakej teplouš!“.. ,,Já to tak prostě cítím.“ …Přírodě neporučíš. A jak to tak vypadá, mohlo by to bejt snad i vtipný! (né zjištění, že mladej je buzna, myslím film…) Slepá holka se zelenejma očima, Eliška dokazující, že furt patří do filmu a né do eLDéeNky (ta zřejmě ještě přežije nejednoho kardiaka!), máma která ví jak na to (Simono, umíš bejt parádně šílená!), Heduš (ta by se dala klidně vynechat, ale má hodně předností…), horňák Hrušínskej (jestli von nebude drobátko trapnej) a Ondra (kurva, tys měl bejt fotbalista!). A všichni se tak optimisticky motaj kolem lásky (zapomeň na Dánský bizarnosti), jako že i handicapovaní můžou žít jako ostatní (tož, ale kurva to už víme) a než začnou řešit píčoviny (černej otec, černý dítě), tak se mi to moc líbí. Dovolím si (odborně) tvrdit, že Milan Cieslar natočil zajímavej film, kterýmu škodí dramatická nevyváženost scénáře (pičo, ty seš odborník, Bartoško, čteš to?!). Ale jinak souhlas – konečně jinej českej film! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Dneska už u mě má před manželkou přednost i záznam finále Madarskýho poháru. 2.) Tanga nekupuju, páč je v nich zima. 3.) Zjistím, že O.Vetchý by mohl hrát ve filmu ,,O stříbrný partě z Chile“ všechny hráče (a možná i ty Brazilce!). 4.) I am sorry, i am lesbian. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ** AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Andělé, zvlášť ti černí, nejsou bezpohlavní bytosti, protože umí plodit malé Maradony. To je zásadní poučení z tohoto snímku. Já jsem se tedy skvěle bavil při maminčiných metodách léčení homosexuality svého syna či tatínkově úžasně vzdorovitém podpantofláctví, ale ta dramatičtější linie příběhu mě nechávala poměrně chladným. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Nic nedokáže zkazit den víc než další česká filmová genocida. Měla to být komedie? Mělo to být drama? Mělo to vyvolat nějaké emoce? Mělo to být pohodové? Nevím - není to nic. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Tak je to především komedie, šmrncnutá romantikou a částečně i tím dramatem. Z hlediska humoru film boduje. Některé vtipy jsou trochu jednoduššího a prvoplánovějšího charakteru, ale to překvapivě vůbec nevadí, protože fungují téměř maximálně (snad kromě trapně vyhuleného kamaráda Libušky). Horší je to ale s vážnějším podtónem, který se vlastně ozývá až směrem ke konci a trochu k té nastolené pohodové atmosféře nesedí. Nejhorší je to s romantickou linkou, která může oblbnout snad jen zamilované náctky. Nadpřirozená postava Marka (ne, tohle opravdu není reálný muž z masa a kostí) je dost mimo a třeba u scény, kdy uprostřed líbačky popadne kytaru a začne hrát Kometu (nic proti písničce, tu mám moc rád) jsem málem začal zvracet (ale tvůrci se snažili postihnout co nejširší diváckou obec a tímhle evidentně mysleli na ty tucty romantických nanynek, které si pomyslí: "Ach jo, proč já taky nemám takovýho kluka?!"). No a s tím cikánským podtextem mě film taky dost naštval (protože pozor diváci, nebuďte rasisté, všichni přece nejsou stejní). Co se týče herců, musím na prvním místě zmínit Anetu Krejčíkovou, u které jsem nejdřív ani nevěřil, že je to ona; když si v hlavě promítnu její působení v Ulici či prostitutku z taktéž nových Poupat, napadá mě, jakým talentem tato mladá česká herečka disponuje a zbytečně jím mrhá na špatných rolích (na hraní nevidomých si ve filmech dávám velký pozor a ona mě opravdu přesvědčila). Kromě ní se mi ještě líbili zkušení herci Nárožný, Balzerová, Stašová, Vetchý a zklamali nedůvěryhodní Petr Vančura a Maciej Cymorek. A tak by mohlo jít o relativně slušnou komedii nebýt nádivky v podobě klišé a tuctových, nedůvěryhodných scén, které film sráží do průměru. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Láska je láska obsahuje feeling nezávislých filmů spojený s lehkostí a přirozeností severské tvorby. Krásný a příjemný film se sympatickým obsazením i výbornými výkony. Zaujal mě zejména fešný černovlasý hoch Maciej Cymorek, skvělá Aneta Krejčíková a mí oblíbení, zkušení herečtí pardálové Ondřej Vetchý a Simona Stašová. Lehký, nevtíravý humor, s vkusným množstvím ironie i hořkosti. S filmy jako je tento začínám opět věřit v nápravu stavu české kinematografie. Bohužel vždy jen na chvíli... ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Poslouchat Milana Cieslara ve fofu bylo skoro jako o život. Jak někdo může takto klesnout? Na každý pád máme novou skvělou dvojici romkom po česku. To jsou ty Romány pro ženy / muže, Ženy v pokušení / Muži v naději, Líbáš jako bůh / ďábel, Láska je láska / Život je život... Zkrátka filmy, které člověk nepotřebuje. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Rád si koncom týždňa zalistujem v lesklých týždenníkoch aby som si vychutnal zaujímavé príbehy, rozhovory, reportáže, opisy. Rituál, nespočívajúci ani tak v učení sa ako vo vychutnaní si štýlu, užití si príhod, ktoré sú vo svojej všeobecnej schéme plus mínus známe, no dobre napísané si zaslúžia i opakovaný pohľad. A keď si ho aj nezaslúžia, aspoň sa dá nad nimi krásne rozčúliť. Podobne na mňa zapôsobila ja Láska je láska, film, ktorý si titul opajcol z česko-slovenského distribučného názvu strašieho filmu Lucasa Moodyssona "Fucking Åmål". Dej je posplietaný z dojemno-smiešno-kruto-sladkobôľnych príbehov o dôchodcoch, trpiacich Parkinsonom, ktorých jediným východiskom je fajčenie marihuany, o slepých láskach, o trápeniach cigánskej menšiny a jej podiele na tom ako ju vníma väčšinové okolie, o znovuobjavení jedinej a pravej- totiž tej prvej lásky, o svedectvách, vyrovnávajúcich sa s inou sexuálnou orientáciou potomka, reportáží o nástupe dominatných, dravých žien a ich menej zarábajúcich partneroch a tak. Jednoducho všehochuť toho, čo predostierajú v dnešných časoch médiá ako to pravé orechové, čo trápi spoločnosť. To nebol realistický odraz skutočnosti, ale vyfabulovaný odraz reportáží zo zmienených lesklých magazínov. A ako ilustrácia k nim ujde. ()

PinokKio 

všechny recenze uživatele

Další ze smutných komedií .. smutných proto, že se celou dobu není čemu zasmát a taky proto, že je škoda toho hereckého umu, který Balzerová, Stašová či Krejčíková na plátně předvádějí. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Citová vzplanutí, první i poslední lásky, ale i zklamání, smutek a stesk, to vše obsahuje tato hořká romantická komedie z českých luhů a hájů, která přibližuje divákovi lásku z mnoha úhlů a pohledů, a není to vždy jen veselé dívání, ale láska přece není vždy tak jednoznačná, stejně jako život sám. Hledání, tápání i nalézání, to vše patří k lásce a to vše člověka formuje a činí ho silnějším. A přesně to zde lze najít, ať už se to týká milé a hodné Marušky, mladého romantika Marka, svérázného a starostlivého dědečka Vlastimila, pěstitelky marihuany Libušky, mladého homosexuála Honzy a také Honzových rodičů. Ti všichni prožili či právě prožívají všechny krásy i úskalí lásky a je jen na nich, jak se s tím vším dokáží popasovat. Přiznávám, že od tohoto filmu jsem nic moc nečekal, prostě jsem se na něj podíval a doufal jsem, že by to mohl být příjemný prvomájový filmový zážitek. A on to byl zážitek přímo královský. Já se řadím mezi romantiky, a tak jsem si film od začátku až do konce maximálně užil, několikrát mě film dokázal i rozesmát, několikrát mě naopak rozesmutněl, a právě v tom je jeho výjimečnost. Herecké výkony jsou zde perfektní a bezchybné, Anetu Krejčíkovou jsem dosud znal pouze ze seriálu Ulice, ale zde v roli slepé dívky předvedla opravdu úžasný výkon, ale stejně podali úžasné výkony i velikáni českého herectví Petr Nárožný, Eliška Balzerová, Ondřej Vetchý a Simona Stašová. Ve výsledku jsem s filmem velmi spokojený a nemám mu absolutně co vytknout, na takové filmy bych mohl koukat pořád a rád bych takto vynikající české filmy viděl častěji. Nemám nad čím váhat, je to za pět hvězd. ()

MMR 

všechny recenze uživatele

Poté, co jsem si rektálně vsunul čípek, jsem se rozhodl pustit si tuto novou českou komedii, kterou již mám delší dobu v merku. A mé pocity jsou dosti smíšené, chvílemi mě to bavilo, chvílemi ne. I když postupem času spíše ano, a tak se tedy přikláním k lepšímu hodnocení. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Námět je to rozhodně hezký a ze začátku to opravdu vypadá, že by u nás přeci jenom mohla vzniknout příjemná romantická žánrovka. Jenomže s přibývajícími minutami to začne být scénáristky čím dál hloupější, scénáristicky nechtěně směšný a dramaturgicky nezvládnutý patvar, na jaký jsme v našich končinách ostatně zvyklí. Celé to tak drží alespoň trošičku nad vodou slušné obsazení v čele s talentovanou Anetou Krejčíkovou a vtipným Ondřejem Vetchým, jenž stojí za dvěma aspoň trochu vtipnými scénami filmu. Jinak zde žádný humor či kvalitní romanťárnu opravdu nenajdete. ()

liborek_ 

všechny recenze uživatele

Děkujeme panu Charouzovi za to, že umožnil vznik tohoto slepence stereotypů, trapností a kýče. Děkujeme jemu i dalším partnerům tohoto PROJEKTU. Snad to nikdo nebude považovat za spoiler, ale líto mi bylo hlavně Vetchého, který se jako jeden z mála za celý film nedočkal onoho...STYKU..., jak TO nazvala Maruška před svým dědečkem. Styk totiž byl klíčovým uzlem, který tvořil tuto skládanku, zvanou Cieslarem odvážně "film". Takže ještě jednou: Skládanka ze stereotypů, trapností a kýče. Vtipné je, že film, který se tváří jako apel proti rasismu, je sám rasistický... Půlhvězdička navíc za Švihadlo, které popošvihlo závěrečné titulky a zavelelo k odchodu z biografu... (1 a půl *) ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Pro mě je to po delší době opravdu velice zdařilá česká romantická komedie, která i svými prvky dramatu patřičně vtáhne diváka do příběhu. Z hereckých výkonů potěšil jak Ondřej Vetchý, tak Petr Nárožný, pobavil i Rudolf Hrušínský a zaujala jak Simona Stašová (tradičně skvělá), tak Aneta Krejčíková, jíž se role opravdu povedla. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Vcelku zajimavý film, ve kterém má dějovou linii bohužel spousta postav, takže se zpočátku divák diví, jak spolu všichni souvisejí. Ubral bych některé postavy, které byly opravdu zbytečné a soustředil bych se pouze tak na dvě. ()

paascha 

všechny recenze uživatele

Celkem jsem se bavil - nejvíce ve scénách s Vetchým a Stašovou, ale kdyby tam z cigoše nedělali anděla, bylo by to za 4 ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

No vida, a pak že v našich končinách nejde natočit vkusná tragikomedie s myšlenkou. Se scénářem problém nemám, to spíš na kameramanův styl ´postav stativ doprostřed místnosti a nehýbej s ním´ jsem si musel chvíli zvykat, a střihačovi podle mě také nějakou dobu trvalo, než se dostal do formy. Toť ovšem jen můj osobní náhled, je docela možné, že tomu vůbec nerozumím a jen si tu hraji na chytrolína. Čemu ale rozumím zcela určitě; citlivě vybrané hudbě skvěle podtrhující smutně humornou atmosféru příběhu, a podařenému castingu, ze kterého vzešly následující, pro mě nejpodstatnější skutečnosti. 1) Mladé a neznámé tváře nepůsobí trapně, naopak - jejich část příběhu je nejpoutavější. 2) Tváře známé a komerčně profláknuté tu nepůsobí jako kýčovité ozdoby na vánočním stromku, nýbrž jako prskavky, které se po delší odmlce opět podařilo někomu rozzářit. Příjemným překvapením kromě filmu samotného bylo i to, že sál se naplnil lidmi, po kterých jsem tentokrát neměl nutkání házet sedačky, a kteří sečkali na svých místech až do konce závěrečných titulků. ()

Reklama

Reklama