Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Komedie o lidech, kteří i přes nepřízeň osudu touží po pravém a láskou naplněném životě. Osmnáctiletá nevidomá Maruška (A. Krejčíková), která žije se svým dědečkem Vlastimilem (P. Nárožný), touží potkat svého prince a prožít romantickou lásku. To, že pravá láska kvete v každém věku, poznává i Maruščin dědeček, který potkává svoji dávnou lásku Libušku (E. Balzerová). Jsou jako dva mladí zamilovaní blázni. I Maruščin kamarád Honza (P. Vančura) si už někoho našel – zamiloval se do svého mladého kantora. To ale není po chuti jeho dominantní matce a úspěšné manažerce Zdeně (S. Stašová), která si usmyslí, že to tak nenechá… Aspoň, že Honzův táta Karel (O. Vetchý), bývalý ligový fotbalista, dnes údržbář na stadionu, má pro syna pochopení. Nečekaným propletením osudů všech hlavních hrdinů vznikne spousta humorných, absurdních, zapeklitých i dojemných situací, okořeněných jemnou nadsázkou a ironií. Přesně tak, jak se to stává i v životě. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (440)

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Tak je to především komedie, šmrncnutá romantikou a částečně i tím dramatem. Z hlediska humoru film boduje. Některé vtipy jsou trochu jednoduššího a prvoplánovějšího charakteru, ale to překvapivě vůbec nevadí, protože fungují téměř maximálně (snad kromě trapně vyhuleného kamaráda Libušky). Horší je to ale s vážnějším podtónem, který se vlastně ozývá až směrem ke konci a trochu k té nastolené pohodové atmosféře nesedí. Nejhorší je to s romantickou linkou, která může oblbnout snad jen zamilované náctky. Nadpřirozená postava Marka (ne, tohle opravdu není reálný muž z masa a kostí) je dost mimo a třeba u scény, kdy uprostřed líbačky popadne kytaru a začne hrát Kometu (nic proti písničce, tu mám moc rád) jsem málem začal zvracet (ale tvůrci se snažili postihnout co nejširší diváckou obec a tímhle evidentně mysleli na ty tucty romantických nanynek, které si pomyslí: "Ach jo, proč já taky nemám takovýho kluka?!"). No a s tím cikánským podtextem mě film taky dost naštval (protože pozor diváci, nebuďte rasisté, všichni přece nejsou stejní). Co se týče herců, musím na prvním místě zmínit Anetu Krejčíkovou, u které jsem nejdřív ani nevěřil, že je to ona; když si v hlavě promítnu její působení v Ulici či prostitutku z taktéž nových Poupat, napadá mě, jakým talentem tato mladá česká herečka disponuje a zbytečně jím mrhá na špatných rolích (na hraní nevidomých si ve filmech dávám velký pozor a ona mě opravdu přesvědčila). Kromě ní se mi ještě líbili zkušení herci Nárožný, Balzerová, Stašová, Vetchý a zklamali nedůvěryhodní Petr Vančura a Maciej Cymorek. A tak by mohlo jít o relativně slušnou komedii nebýt nádivky v podobě klišé a tuctových, nedůvěryhodných scén, které film sráží do průměru. ()

topi odpad!

všechny recenze uživatele

Zase další rádoby komedie vyloženě pro konzumní společnost. Díky, takové filmy už rád vynechám obloukem. Pitomej scénář, opravdu neuvěřitelné situace a mizerný humor, který na mě působí obzvláště trapně. Nevím, proč z každého, kdo kouří trávu, tvůrci dělají vymaštěný idioty, viz výkon Vetchého, který už mě začíná hodně nudit a jeho stereotipní herecké výkony mi už lezou na nervy. Samozřejmě ve filmu nesmí chybět bába (Balzerová), co si dělá pokrmy z marihuany a taky ji kouří, dále tu nesmí chybět gayové nebo nadrženej plesnivej dědek (Rudolf Hrušínský ml.), který by ošustil každou sukni. Tohle strašlivé panoptikum lidí se točí kolem slepé dívky (Krejčíková), která se zamiluje do cigána, který jí řekne, že je blonďák, pak se dozvídá pravdu, tak ho srdceryvně odkopne, ale záhy zjistí, že s ním čeká dítě, takže se vdá za gaye, aby uklidnila situaci a nakonec po narození černého dítěte se cigán vrací, tak jako v každém správném romantickém filmu. To jsou mi ale blitky, tohle jestli někoho normálního může bavit, tak to si spolu nepopovídáme. Cieslarovi filmy jsem nikdy nemusel, s vyjímkou Pramene Života. Další snímek od tohoto režiséra rozhodně vynechám. ()

Reklama

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Až na ty "nezbytné" šukající a masturbující scény podané trapným českostylem, šlo veskrze o příjemnou záležitost, velmi nenásilnou a místy i vtipnou. A to, podotýkám, se novodobé české tvorbě vyhýbám jak čert kříži, tudíž to byla náhoda se dívat. Jasně, že díky hereckým legendám jako jsou Petr Nárožný (ono to jde nějak rychle☺), Eliška Balzerová (nejstarší dealerka v republice) , Ondřej Vetchý (ten moc prostoru nedostal) a super komička Simona Stašová (scéna v porodnici aj. špeky). Ale ani mladí nijak nezklamali a nezůstali příliš daleko v závěsu. Jen tak dál Český filme, na kvalitu a návrat ke Zlatému fondu není nikdy pozdě!! ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Skvělé! Příjemný tragikomický příběh, skvělé obsazené postavy (včetně nových tváří) a především vtipnost, dělá z tohoto snímku v českých vodách vyjímečnější záležitost. Už jsem se v kině u naší (a vlastně i zahraniční ) komedie dlouho tak nezasmál jako zde. Film lehce naráží na dnešní témata a otírá se o otázku homosexuality, pěstování konopí a rasismu. Roztáčí tak kolem těchto témat příběh osudu několika lidí, který je vzájemně provázaný. Zároveň nám ukazuje podobně jako v Lásce nebeské - kolik podob láska může mít. Bylo to tak milé, že pár skřípajících drobností či lehkých trapností jsem v klidu přešel. Na druhou stranu ač jsem sám příznivcem značky Ford, promo pana Charouze bylo otravné, nevkusné a hodně brutálně předkládané. Pane Charouzi, je fajn, že jste přispěl na vznik tohoto díla, jsem si však naprosto jist, že prezentovat automobil (nota bene Ford) lze i fikaněji a trocha nenápadnosti by neuškodila. Takto z diváka skutečně děláte debila a filmu škodíte... Navíc - reklama může mít i opačný efekt.... Samozřejmě Ford Charouz nebyl jediný kdo se coby sponzor ,,nenápadně" prezentoval, ale u něj to bylo nejbrutálnější. Nebýt tohoto rušivého efektu se mi snímek líbil a nestydím se říci, že dokonce hodně. Jsem zvědav na další počin pana Cieslara. * * * * ()

yakoob 

všechny recenze uživatele

Film je postaven na přitažlivosti současných témat ve společnosti...Nejde do hloubky problémů a vážná témata bere s ironií, humorem nebo, jak už to u filmů bývá, nedává nám možnost vidět následky...Často pak máme dojem, že hulit je vlastně docela "hustý", tolerance sexuální orientace je dnes cool a otěhotnění má stejnou váhu jako dostat opar...Ano, je to komedie, ale škoda, že film nepřišel s nějakým příběhem, který by se nevezl na dnešních trendech a zajel nám lidem pod kůži...Na tento film bych určitě za pár měsíců zapomněl nebýt mého kamaráda Macia, který v této své prvotině hrál...Myslím, že se toho zhostil výborně...A to je důvod proč jsem šel na tento film do kina...Vidět jak si kamarád plní své sny...Tak trochu mu závidím...Chopil se nelehkého úkolu...Čtvtá hvězda patří jemu... ()

Galerie (35)

Zajímavosti (12)

  • Natáčelo se i ve Fakultní nemocnici v Motole. (Winster)
  • Režisér Milan Cieslar podle svých slov chtěl navázat na snímek Duše jako kaviár (2004), který je jeho srdci velmi blízký. (Olík)
  • Aneta Krejčíková se na roli nevidomé Marušky připravovala například tréninkem s vodící fenkou, která si ve snímku také zahrála, nebo dlouhými rozhovory se její majitelkou, jež se výcviku slepeckých psů věnuje. (Olík)

Reklama

Reklama