Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Komedie o lidech, kteří i přes nepřízeň osudu touží po pravém a láskou naplněném životě. Osmnáctiletá nevidomá Maruška (A. Krejčíková), která žije se svým dědečkem Vlastimilem (P. Nárožný), touží potkat svého prince a prožít romantickou lásku. To, že pravá láska kvete v každém věku, poznává i Maruščin dědeček, který potkává svoji dávnou lásku Libušku (E. Balzerová). Jsou jako dva mladí zamilovaní blázni. I Maruščin kamarád Honza (P. Vančura) si už někoho našel – zamiloval se do svého mladého kantora. To ale není po chuti jeho dominantní matce a úspěšné manažerce Zdeně (S. Stašová), která si usmyslí, že to tak nenechá… Aspoň, že Honzův táta Karel (O. Vetchý), bývalý ligový fotbalista, dnes údržbář na stadionu, má pro syna pochopení. Nečekaným propletením osudů všech hlavních hrdinů vznikne spousta humorných, absurdních, zapeklitých i dojemných situací, okořeněných jemnou nadsázkou a ironií. Přesně tak, jak se to stává i v životě. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (440)

ivishka 

všechny recenze uživatele

Tak zde se mi potvrdilo, že bych neměla házet všechny české filmy do jednoho pytle. Jasně vím, že existují světlé výjimky, které zachraňují většinu těch špatných filmů(a že jich není málo), ale zdá se mi jako by se rok od roku česká kinematografie měnila trochu k lepšímu. Snad se mi to teda nezdá jenom proto, že ve většině z nich hraje buď Simona Stašová či Ondřej Vetchý a nebo jiný geniální herec, ale proto, že se i scénáře lepší. Rozhodně stojí tento film za shlédnutí a jak tu padlo v jiných komentářích, že do kina by byla škoda jít tak to si nemyslím. Moc hezký a vtipný příběh - matka plná předsudků se snaží převychovat syna - gaye , babička, která hulí a to že ve velkém a dokonce dealuje, slepá holka co žije hudbou a touží po normálním životě či již zmiňovaný zamilovaný gay. Krásnej příběh opravdu! "Správně vidíme jen srdcem. Co je důležité je očím neviditelné." - Exupéry ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Skvělé! Příjemný tragikomický příběh, skvělé obsazené postavy (včetně nových tváří) a především vtipnost, dělá z tohoto snímku v českých vodách vyjímečnější záležitost. Už jsem se v kině u naší (a vlastně i zahraniční ) komedie dlouho tak nezasmál jako zde. Film lehce naráží na dnešní témata a otírá se o otázku homosexuality, pěstování konopí a rasismu. Roztáčí tak kolem těchto témat příběh osudu několika lidí, který je vzájemně provázaný. Zároveň nám ukazuje podobně jako v Lásce nebeské - kolik podob láska může mít. Bylo to tak milé, že pár skřípajících drobností či lehkých trapností jsem v klidu přešel. Na druhou stranu ač jsem sám příznivcem značky Ford, promo pana Charouze bylo otravné, nevkusné a hodně brutálně předkládané. Pane Charouzi, je fajn, že jste přispěl na vznik tohoto díla, jsem si však naprosto jist, že prezentovat automobil (nota bene Ford) lze i fikaněji a trocha nenápadnosti by neuškodila. Takto z diváka skutečně děláte debila a filmu škodíte... Navíc - reklama může mít i opačný efekt.... Samozřejmě Ford Charouz nebyl jediný kdo se coby sponzor ,,nenápadně" prezentoval, ale u něj to bylo nejbrutálnější. Nebýt tohoto rušivého efektu se mi snímek líbil a nestydím se říci, že dokonce hodně. Jsem zvědav na další počin pana Cieslara. * * * * ()

Reklama

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Láska slepců bývá slepá, seznala i dívka lepá. Vysnila si cherubína, přišel cigoš, čí to vina? Vltava zde pramení... Bez gumy? Zlé znamení! Dědu z toho trefil šlak, fuj rasista, dobře tak. Gay se k svatbě uvolil, čímž nám hepáč zachránil." Tím jsem o filmu vše podstatné vykecal, veršovanými spoilery :-), a teď se můžu věnovat své oblíbené kratochvíli - vymýšlení alternativního konce filmu. O deset let později: Rodinný domek. Maruška s Honzou jsou stále manželé a mají již tři děti. Po Markově cikáněti si ještě pořídili vlastní dítě (Honza si dal pár panáků, pak zhasnul a Marušce při tom říkal "Tomáši"). Třetí bejby počala Maruška s Tomášem (opět panáky, zhasnuto a Tomáš jí při tom říkal "Honzo"). Je vlahý večer. Maruška, Honza a Tomáš plus tři jejich společné děti sedí venku na zahradě u ohně a opékají špekáčky. Zpívají "Kometu" od Jarka Nohavici (který ještě stále Putinovi nevrátil ten Puškinův metál). Na kytaru hraje Marek. Pak přichází vetchý dědeček Vetchý, odvádí děti spát, Honza a Tomáš se něžně berou za ruce a koukají na hvězdy, zatímco Maruška s cherubínem Markem hupky dupky do jeho maringotky, zaparkované v zahradě. Tomu říkám dotažený happy end, na pohodu. ()

Marthos 

všechny recenze uživatele

Film, který zcela vyhovuje současnému stereotypnímu divákovi, prahnoucímu po povrchní zábavě a (ne)umění. Cieslar nejspíš sám neví, čím chce příběh být, zda veselým, romantickým nebo vážným a tak raději střídá všechny tři polohy. Pro jistotu. Slepá dívka (Krejčíková), její homosexuální kamarád (Vančura), romský nápadník (Cymorek), dědeček (Nárožný) s dávnou láskou (Balzerová), která se mezitím stala nejstarší dealerkou marihuany v Čechách, uzurpátorská manažerka (Stašová) a její stoický manžel, milující fotbal (Vetchý). Jedna karikatura vedle druhé. Kam se poděla ta realita, vážení? ()

Katullka odpad!

všechny recenze uživatele

Odpad kam se podíváš. Česká televize a trapasácký producplacementy. Projďeme se s REDkou bez stativu. Udělejme si bordel v tom, co teď vlastně hýbe českou společností. Zakončeme to Romem, co není Rom. Slepicí co je slepice. Buznou co to do zadku rád má a super čuper odporným filmem plných odporných momentů. NE! Tohle fakt NE! Cieslar by se měl vrátit k nacistickým televizním filmům a nechat vše na pokoji. Heil. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (12)

  • Debutující Maciej Cymorek, který ztvárnil postavu romského chlapce Marka, je spolužákem zpěvačky Ewy Farné. (Olík)

Reklama

Reklama