Reklama

Reklama

Malá Kačka trpí poruchou ADHD a kvůli tomu má ve škole problémy. Paní učitelka by se jí velmi ráda zbavila a ani spolužáci nemají Kačku moc rádi. Nicméně Kačka je velmi chytrá holčička a nepochopení okolí i ji samotnou trápí. Její maminka Julie žije s přítelem, Věroslavem Herianem, se kterým také pracuje v chemické laboratoři, kde spolu zkoumají potravinové doplňky. Věrek je bratrem ředitelky chemického ústavu, Milady, ve kterém Julie pracuje. Julie koupí Kačce, která běhá za každým psem, jezevčíka. Nastávají prázdniny. Věrek by rád vyrazil sám s Julií na tři týdny do Řecka a Kačku by odložil k Miladě. Milada ale na rovinu prohlásí, že Kačku předá do letní školy. S tím Julie nesouhlasí, a tak nakonec Kačka, Herian a Julie vyrážejí na Šumavu do penzionu k dědečkovi a jeho přítelkyni Radce. Nepříjemný nevrlý Herian připravil pro Julii a Kačku prázdninový program. Z něho ale brzy rychle sejde, když Herianovy plány na cyklovýlety skončí neúspěchem. Julii se velmi líbí pohodářský údržbář Ivan, který v penzionu bydlí a pracuje. V penzionu panuje pohodová atmosféra, která je způsobena přátelskými vztahy mezi obyvateli penzionu a jejich hosty. Mezi stálé obyvatele patří i malíř Štefan Štefík, ten v penzionu maluje své obrazy a na sousední farmě chová ovce a kozy. Za Herianem přijíždí jeho sestra Milada, aby zde také strávila několik dnů volna. I ona se zhlédne v Ivanovi. Ten však o namyšlenou a důležitou manažerku vůbec nestojí. Milada přijde na to, že Ivan a Julie se sobě líbí a namluví Julii, že s Herianem vyhráli konkurz na pracovní pobyt v Anglii. Tím je chce od sebe dostat. Julie je zmatená a Ivan s ní chce ukončit počínající vztah. Toho chce Milada využít a Ivana svést při vodáckém výletě, který celá společnost podniká. Vodácký výlet kvůli Herianově nepozornosti skončí pomalu tragédií. Kánoe, ve které Herian s Julií, Kačkou a psem Hugem plují, totiž narazí do převoznické loďky a Kačka se začne topit. Jen duchapřítomnost Ivana Kačku zachrání. Julie se vzpamatovává z šoku, který zažila. Herian si další den bere na výlet Kačku sám. Cestou je na Kačku zlý a ona mu i s Hugem uteče... (TV Prima)

(více)

Recenze (175)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Docela mě překvapilo jak málo uživatelů tenhle biják vidělo. Ten malý počet mě zaujal natolik, že jsem si vyměnil spoďáry odhrnul prázdné láhve a vykymácel jsem se ze své jeskyně do kina na český rodinný film. Divácká sestava v sále naznačovala všechno, jen ne, že jsem trefil dobrej biják, přece jen když si člověk v kině připadá mírně pedofilně, tak neočekává, že na promítání o páté se dostaví soudruh predátor. Vybral jsem si místo tak, abych v případě obrovského filmového fiaska mohl pozorovat jednu spoře odděnou maminku co tam byla se svým minidítětem. Abych si zajistil intimitu v okukování maminky, šel jsem si koupit kolu, kterou jsem vylil na zem před sedačky vedle mě. Začatek filmu byl tak dětinský, že jsem si říkal, tak tohle snad promítat jedině v porodnici a věnoval se sledování maminky. Po chvíli však přece jen zvítězila myšlenka, že dát 179 kč, abych moh v přítmý kinosálu sledovat sedící maminku mě přijde v dnešní ekonomicky těžké době jako brutální vysměch Kalouskovým škrtům a začal se víc a víc věnovat filmu. Osobně jsem v něm našel dva světlý momenty výkon Vláďi Javorskýho a prostřední část filmu, která má v sobě pár docela humorných situací. A i když pominu všechno, včetně tragicky hrajícho Lukáše Vaculíka, tý bloňdatý pipiny s HBO a spousty nesmyslů, které přehlížím je jen proto, že film se tváří jako velmi dětskej, ale právě proto mě zaráží jedna věc, jestli že, se počítá s nejmenšími dětmi jako hlavní cílovou skupinou, proč se film v druhé půlce začíná měnit v dospěláckej vztahovej myšmaš ? Nechci bejt kritickej jako oddecháč to až tak špatný není, ale tvůrci by si měli vyjasnit pro koho, že ten film vlastně je a víc si dát záležet na castingu. I když Jituška Ježková se povedla, krásná to bytost, tak krásná, že bych jí před spaním předčítal politický komentáře z mladý fornty a nic bych za to nechtěl....krom sexíku samozřejmě, ale to už by obstarala ta četba, protože znáte lepší milostnou předehru a rajc než předčítání politických komentářů ? ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je docela úlet. Začátek filmu a závěrečný akční závěr je, jak kdyby ho natočil někdo z pomocné školy. Chápu, že se jedná o rodinný film, ale tohle opravdu působilo, jak kdyby ho někdo točil na etapy pro pořad Kouzelná školka. To by tu ale nesměl být střed filmu, který začíná být trošku víc dospělý, docela i vtipný a herecky dokonce i v pohodě. Osobně mi nejvíce sedl Lukáš Latinák, ale celkově mi herci vůbec nevadili. Dokonce jsem si říkal, že jak to blbě začalo, tak mě to v průběhu filmu vlastně docela i baví. Na těch horách to opravdu bylo fajn. Akční závěrečný úlet to ale sejmul a tak jsem z původně plánovaných tří hvězd skončil u dvouhvězdy. V žádném případě ale nelituji, že jsem film viděl. Jen nechápu, jak někdo může do světa poslat film s takovým obrovským kvalitativním rozdílem v průběhu. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,TÝ JO, TY UMÍŠ MLUVIT?“ ... ,,NEUMÍM.“ ... ,,ALE JÁ TI ROZUMÍM!“….. /// Káča má ADHD. Jeden neví, jestli brzo neumře. Jasně že vím, že na to ne, ale furt skáče pod auta, leze do voken atd. atd… Tak to je vopruz! (nééé, nic osobního, jen to co se děje!) Jak to kurva zase mluvěj. Co ste jim to nacpaly do huby za dialogy? Proč je ta holčička taková…. no nic… místo do Řecka jedou k dědovi. Pes (jako by) mluví, což je ještě horší, než jsem čekal, většina osazenstva ze sebe dělá kretény (se vám divím paní Stašová…) a teprve včíl mi docvakává kumšt autorů Modrýho tygra. Film pro děcka s pokusy vo sex (né s dětma, vole, zase taková uchylárna to není…), tokání Vaculíka – taky se smějete (ha ha ha, hi, hi, hi)). Tak tenhle dětskej film parchantům nepouštějte. A vy? Já fakt nevím…. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Na filmy čumím kvůli psům. 2.) Připadá mi vtipný, když ze sebe kráva dělá krávu. 3.) Chcu vidět, jak Vaculík nezachraňuje Tofiho, ale psa. /// PŘÍBĚH ** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Přirovnal bych to ke školní besídce. Rodiče ví, že sledují bandu dětských amatérů, jejichž výkony jsou většinu času k smíchu, ale stejně se občas přistihnou, že jsou dojatí až k slzám. Věřím, že jako film pro mladou rodinu to může fungovat. Vaculík je frajer a Ježková zase slušná kost. ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

další důkaz toho, jak moc v posledních letech česká kinematografie upadá.. Nefunguje to jako rodinný film, nefunguje to jako film, nefunguje to vůbec... Když někdy budu mít děti, raději jim pustím staré zlaté skvosty z komunismu, kde děti nebyli otravné, nebylo tam tisíc narážek, které dětem nic neřeknou (a k tomu jsou pitomé až hrůza), nepálil se alkohol apod.. Tak kde to jsme?? O dalších problémech s přepáleným vizuálem, psem a stupidními postavami nemluvě.. Jedna hvězda za to, že tam třikrát pršelo a bylo pár vteřinových záběrů na hvozdy.. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Není to vysloveně špatný film. Z posledních pokusů o rodinnou komedii například lepší, než Jak se krotí krokodýli. Nechce se mi zbytečně mentorovat o tom, že dnes nemáme talentované děti, ale je fakt, že český film vyloženě prahne po nástupcích Tomášů Holých a Žanet Fuksových a stále se to s žádným novým děckem nedaří a nedaří. U Tady hlídám já je i problém debutující režisér a vysloveně nenápadité promo, podivně sestříhané trailery a slabé plakáty. Přitom herecky má film co nabídnout, Javorský, Stašová a Nový hrají kvalitně i bez nějakého výraznějšího vedení, z populárních tváří se tu snaží Pazderková a Kočičková, které si hrají to svoje navzdory celku a funguje to. Takže kde je chyba? Snad v tom, že v hlavní roli by se lépe vyjímala tvárnější Jandová namísto pasivní Ježkové, která je fajn v dabingu, ale sama o sobě toho příliš neuhraje. A tradiční míjení s cílovkou je nasnadě. Inu škoda, ale není skutečně nutné, aby zrovna tenhle filmeček zapadl v hlubinách seznamů tvorby za rok 2012 bez případných televizních repríz. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Film, který očividně neví, čím je. Vsadím boty, že původně měl být prostě jen dětský, takový ten padesátiminutový neurážející počin, který děcka zkouknou v neděli dopoledne v televizi a pak, když se jdou proběhnout ven, na něj zapomenou. Jenže něco, a říkejme tomu třeba peníze, tomu asi chtělo, aby se z dětského filmu stal film rodinný. A tak do prostého děje přibylo několik postav, které tam ale vůbec nemusely být (Klára Jandová, Iva Pazderková, Lukáš Latinák), nevinné a hloupoučce úsměvné dialogy tu a tam narušují nehezky obhroublé dvojsmysly, které patří spíš do Troškových Kameňáků (všechny ty kozy, macci a bůhvíco ještě), a do prosluněné šumavské přírody zavání smrad sterilní milostné dezinfekce z Ordince v Růžové zhradě… Celé si to začne hrát na velkou letní zábavu pro všechny, která ovšem stále spoléhá pouze na dvě postavy, z nichž jedna je (dobře hrající) malé dítě a druhá (příšerně blbě nadabovaný) pes. Ano, dívat se na to dalo bez větší újmy, ale stopáž necelé dvě hodiny? To bylo vážně moc. ()

troufalka 

všechny recenze uživatele

Mám holčičku s ADHD a učitelky typu paní Kočičková bych nejraději poslala na nějakou exotickou exkuzi. Mysím, že Mars by docela stačil. Mluvící zvířátka mě neberou. Zdá se, že točit filmy pro děti (tzv rodinné) se musí umět. A ne každý to umí. Zajímavý způsob, jak zviditelnit před národem svoje čtyřnožce. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Sice ne úplný průser a filmové dno (na to zde máme jiné experty), ale i tak zářný příklad toho, že už ani ty rodinné komedie u nás moc točit neumíme. Humoru pomálu, postavy se chovají často jak úplní idioti, holčička nesympatická a ten mluvící pes je zde de facto úplně zbytečný. Do příběhu nijak nezasáhne, že by byl extra ukecaný se taky říct nedá a pořádnou hlášku už nevypustí vůbec. Aspoň, že to neselhávající obsazení zachraňuje, co se dá. Dětem se to ale přece jen možná líbit bude. ()

ajuska 

všechny recenze uživatele

Neurazí, nenadchne. Skrz naskrz průměrná rodinná komedie, která dopadne přesně tak, jak čekáte. Občas lepší vtip, občas zase lehce amatérská scéna a k tomu mluvící pes... jednou se to dalo v pohodě, víckrát vidět rozhodně nemusím. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Strašné. Dlouho mi ukazováček ve vzduchu tancoval nad klávesami O D P A D, ale rozhodl fakt, že toto dílko není tak strašné jiné jiné mnou udělené ODPADY.... Každopádně si myslím, že tento film nefunguje na nikoho. Dívali jsme se na to v sestavení já, manželka, malý syn a babička.. Jediné co divákovi utkví v hlavě je název firmy zabývající se půjčováním vybavení vodákům. V pětiminutové scéně, kdy hrdinové jedou vodu si toho nelze nevšimnout. Reklamami jsou oblepeni a věřím že ji měli i ve spoďárech... Ve filmu se vyskytuje i mluvící pes... no...Mluvící jezevec byl křeč (a to jezevce zbožnuji, sám jsem jednoho měl 13 let..), hlas dabéra psa byl vybrán strašný a pejsan navíc mluvil se zavřenou tlamičkou... Vtipnost jeho průpovídek nebudu raději komentovat. Děj nebyl ani komedií, ani povedeným rodinným filmem. Závěrečná akční zápletka s policií byla také strašná... Naštěstí Luki Vaculda má ušmudlaného offroada, zná hory i kozy a v pravou chvilku zasáhne. Zlý pán se zlou paní jsou vykázáni z penziónu U Radky (asi do Prahy) a máme tu happy end. ... Děs běs. Ploché, tupé, trapné, amatérské. Jediné co nechápu je účast Vladimíra Javorského na tomto filmovém experimentu. Pochopil bych, kdyby to byl studentský film a on chtěl podpořit budoucí generaci filmařů.... Ale účast na tomhle? Už při čtení scénáře muselo být každému jasné, že to bude průser. Se zavřenýma očima dávám jeden kozí bobek. * ()

Carol Pifková 

všechny recenze uživatele

Fáájn 1* len za toho psa (aj to bohužiaľ bol akože dabovaný čo bol hrozný trapas) a malá Kačenka tak tú by som zmlátila jak žito. Zasran malý drzý rozmaznaný. A samozrejme, že všetko skvele dopadlo. Juuuu.. ()

mil@n.fanatik 

všechny recenze uživatele

Na tento "skovst" jsem MUSEL do kina ze školou... 2 hodiny, které šly přežít, alespoň u mě ano, ale zbytek třídy a škol bylo otráveno a slyšel jsem na konci: 2 hodiny film a o ničem... Hodnocení plus mínus 45% ()

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Nejdříve jsem si myslel, že jde o nějaký seriál. A to podle tempa vyprávění, a podle konfliktů, které se v tomhle filmu vyskytují.... Ale co lid chce, to se vysílá, a má jistou sledovanost, tak proč v tom nepokračovat?...Dovedu si představit, že dost dětí u tohoto filmu může vydržet. Vždyť poznávají teprve život. "A něco se tedy nového zde noví diváci dozví". Třeba co je to dětská hyperaktivita, a jak jí trpěl i "Lukáš Vaculík", a dostal dvě pětky na vysvědčení, protože tehdy se to nediagnostikovalo. Mluvící pes, to je psina... ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Nejtěžší je prý točit s dětmi a se zvířaty. U nás do toho jdou většinou debutanti. Výsledek pak vypadá, že děti i zvířata hrají blbě. A přitom to vůbec není jejich chyba. Jen na place nebyl nikdo, kdo by přesně věděl, co z nich vlastně potřebuje dostat. A rodinná komedie? Dobrá, pro děti tu máme holčičku a pejska. A pro dospělé sexistický humor. Jestli se vám tato kombinace zdá v pořádku, pak si to klidně se svými dětmi pusťte. Já se nakonec nejvíc smál u toho, co zřejmě měla být nejdramatičtější pasáž filmu. Klišé se musejí používat s citem, tohle bylo natočeno tak neuvěřitelně diletantsky, že se to nedalo brát vážně ani na okamžik. Ještě dodávám, že nejsympatičtější postava je ve filmu jen proto, aby se na jeho začátku měl Vaculík s kým rozejít, a zřejmě tím dokázat jaký je vůl (30%). ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Pokud přežijete začátek s Ester Kočičkovou a všechny nejtrapnější chvilky, máte vyhráno a čekají vás už jenom desítky trapných chvilek. Psí komentář místy štve, místy baví, což se dá generalizovaně aplikovat na celý film. Veronika Divišová přehrává většinu ostřílených kozáků a mohla by být "malou" nadějí dětských postav. Jitka Ježková byla a je herecké kopyto, ale u ní se najdou světlejší chvilky, byť se musíte hodně snažit. Jakoby se režisér nemohl rozhodnout: nebude to pro děti (v tom případě herečky svlíkat!), bude to pro děti (co ta broskev?). Sympaťák Javorský hraje nesympaťáka, a docela se mu daří. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Když se komedie Jak dostat tatínka do polepšovny promíchá se šumavskou trilogií z hájovny a na místo Tomáše Holého se dosadí holčička, vznikne přibližná podoba snímku Tady hlídám já. Úvod má trochu naučný ráz ve vysvětlivkách dívčiny nemoci ADHD čili hyperaktivity s poruchou pozornosti. Daleko výmluvnější je přitom ve faktech – má IQ 149, ale špatné známky – a situacích, kdy se bez rozmyslu vrhá mezi auta, obléká si jen půlku pyžama a omlouvá se, že "všechny otravuje". Živá bezprostřednost osmileté Veroniky Divišové se přenese i přes šroubované hovory se psem, a dokonce přehrává bezbarvou filmovou matku Jitku Ježkovou. Město účinkuje jako nebezpečná džungle ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Blbovina. Jedna za Vaculíka a Jitku Ježkovou. Jinak Javorského odpor k malé pijavici vcelku chápu. Rozcapené, nesympatické, vzteklé děvčátko bych já osobně brala obloukem za takových deset minut společně prožitého času. A né, s ADHD na mě nechoďte. Ono sice opravdu existuje, ale má ho mizivé procento dětí. A když ho tedy opravdu má, je to úplně jinaččí fičák... Tohle byl hodně slabý film. ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

Radši deset repríz Vény Straky s jeho pitomečkem pitomým malým než znovu skoro dvouhodinový pokus o rodinným film. Škoda, že do projektu nezapojili scénáristu. Pak by herci (hlavně Javorský) mohli hrát postavy a ne žvýkající karikatury a přežvýkavce (Iva Pazderková)... Oceňuji snahu Veroniky Divišové, akci S (Nový + Stašová) a jezevčiky. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Když dříve děti zlobily a dělaly si, co je napadne, dostaly na zadek. Dnes se jim musí nechat volnost, protože nejspíše trpí ADHD. A je nutno, aby se jim podřídili i všichni dospělí – a nehodící se možný tatínek aby padal. Žánr dětského filmu v poslední době v ČR skomíral. Těch pár výkřiků čest žánru moc nezachránilo (třeba Archa pro Vojtu), nebo se sice povedlo, ale nedostalo do kin (Vetřelci v Coloradu). Ani osvědčené ikony českého filmu – Věra Plívová-Šimková či Marie Poledňáková – nijak nepřesvědčily svými filmy Kruh nebo Jak se krotí krokodýli. Vloni jsme ale byli obdařeni Modrým tygrem, letos tímto snímkem, což je docela hezké, každý rok jeden dětský, nebo řekněme rodinný film. Jen ta kvalita... Ve snímku Tady hlídám já je středobodem holčička s ADHD, jejíž maminka udělá, co jí na očích vidí. A tak místo s novým partnerem do Řecka jedou na chatu na Šumavu, s pejskem, který má dívence pomoci se adaptovat v reálném světě (přičemž nakonec se reálný svět adaptuje podle holčičky a pejska), a kde se ukáže, jaké jsou vlastně čí charaktery a kdo má holčičku a její maminku skutečně rád. Otázkou je, na koho je film cílen. Pro děti je příliš dlouhý (hodina a tři čtvrtě) a je v něm hodně dvousmyslných erotických narážek (kozy – kozy), navíc tak nějak podporuje domácí pálení lihovin, což v době, kdy na otravu etanolem v republice umírají lidé, není zrovna košer poselství. Navíc zde máme hodně zbytečných postav jen do počtu (Klára Jandová – jak je mi jinak sympatická, Iva Pazderková aj.), rádoby mluvícího psa jako z Kdopak to mluví 3 a podivné poselství filmu, kdy protivná a rozmazlená holčička ať udělá, co udělá, vždy za to může nějaký dospělý. Klady filmu jsou šumavská krajina, sem tam fór či v podstatě uměřené herectví dospělých herců. Mezi negativa možno ještě započítat, že dětské herečce chybí potřebná živelnost, jako měly třeba Míša Kudláčková nebo Žaneta Fuchsová, a že pes nepředvede ale ani jeden kousek, jen sedí a kouká a my posloucháme jeho jako kdyby myšlenky. A pokud vám vadí přemotýlováno, kdy v obraze létají více jak tři motýli bělásci, raději film ani nezkoušejte. ()

Reklama

Reklama