Reklama

Reklama

Malá Kačka trpí poruchou ADHD a kvůli tomu má ve škole problémy. Paní učitelka by se jí velmi ráda zbavila a ani spolužáci nemají Kačku moc rádi. Nicméně Kačka je velmi chytrá holčička a nepochopení okolí i ji samotnou trápí. Její maminka Julie žije s přítelem, Věroslavem Herianem, se kterým také pracuje v chemické laboratoři, kde spolu zkoumají potravinové doplňky. Věrek je bratrem ředitelky chemického ústavu, Milady, ve kterém Julie pracuje. Julie koupí Kačce, která běhá za každým psem, jezevčíka. Nastávají prázdniny. Věrek by rád vyrazil sám s Julií na tři týdny do Řecka a Kačku by odložil k Miladě. Milada ale na rovinu prohlásí, že Kačku předá do letní školy. S tím Julie nesouhlasí, a tak nakonec Kačka, Herian a Julie vyrážejí na Šumavu do penzionu k dědečkovi a jeho přítelkyni Radce. Nepříjemný nevrlý Herian připravil pro Julii a Kačku prázdninový program. Z něho ale brzy rychle sejde, když Herianovy plány na cyklovýlety skončí neúspěchem. Julii se velmi líbí pohodářský údržbář Ivan, který v penzionu bydlí a pracuje. V penzionu panuje pohodová atmosféra, která je způsobena přátelskými vztahy mezi obyvateli penzionu a jejich hosty. Mezi stálé obyvatele patří i malíř Štefan Štefík, ten v penzionu maluje své obrazy a na sousední farmě chová ovce a kozy. Za Herianem přijíždí jeho sestra Milada, aby zde také strávila několik dnů volna. I ona se zhlédne v Ivanovi. Ten však o namyšlenou a důležitou manažerku vůbec nestojí. Milada přijde na to, že Ivan a Julie se sobě líbí a namluví Julii, že s Herianem vyhráli konkurz na pracovní pobyt v Anglii. Tím je chce od sebe dostat. Julie je zmatená a Ivan s ní chce ukončit počínající vztah. Toho chce Milada využít a Ivana svést při vodáckém výletě, který celá společnost podniká. Vodácký výlet kvůli Herianově nepozornosti skončí pomalu tragédií. Kánoe, ve které Herian s Julií, Kačkou a psem Hugem plují, totiž narazí do převoznické loďky a Kačka se začne topit. Jen duchapřítomnost Ivana Kačku zachrání. Julie se vzpamatovává z šoku, který zažila. Herian si další den bere na výlet Kačku sám. Cestou je na Kačku zlý a ona mu i s Hugem uteče... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (175)

troufalka 

všechny recenze uživatele

Mám holčičku s ADHD a učitelky typu paní Kočičková bych nejraději poslala na nějakou exotickou exkuzi. Mysím, že Mars by docela stačil. Mluvící zvířátka mě neberou. Zdá se, že točit filmy pro děti (tzv rodinné) se musí umět. A ne každý to umí. Zajímavý způsob, jak zviditelnit před národem svoje čtyřnožce. ()

Tominni 

všechny recenze uživatele

Bylo by dobře, pokud by se točilo více rodinných či dětských filmů, ale ne po vzoru Tady hlídám já. Nemohl jsem si pomoct, ale mluvící pes Hugo mě spíše štval, než aby mě bavil. Lukáš Vaculík jako hlavní magnet na všechny hlavní ženské postavy ve filmu? To fungovalo dobře v 80tých letech, ale po třiceti letech? Už bych Lukáše viděl na jiné role. Jedna hvězda je za šumavskou přírodu a jedna za Vladimíra Javorského - na víc to rozhodně není. ()

Reklama

ArthasKarfa 

všechny recenze uživatele

Pozor maličko spoil: Trošku mně to celé štvalo jak to scénáristé postavili, jednak má Kačenka ADHD, které se ovšem projevuje jen, když jí má na starosti (Vladimír Javorský), který se snaží jako nový přítel maminky zastat roli otce, která je ovšem o její poruchu ztížena a dle mého spíše nemožná, protože Kačka je rozmazlená a neposlouchá. Pak se na obzoru objeví rustikální a přírodní Lukáš Vaculík, se kterým se Kačka chová normálně a maminka se zamiluje do někoho, koho nezná, aby si uvědomila, že pro dceru chce nejistotu a někoho, kdo jí ani Kačku pořádně nepoznal. Příroda je ve filmu krásná, i když pro každého znalce je jasné, že se chvíli natáčí na Křivoklátu, chvíli v Jizerských horách a maličko na Šumavě, pes Hugo je "tichý" společník v boji proti systematické a logické výchově Kačky od snaživého Javorského, který je ovšem všem v očích jako blbec a neschopný chlap, jen proto, že v nátělníku neštípe dříví nebo nepálí slivovici. Jedna facka zapříčiní totální scénu a vyhazov od lidí co 2 měsíce dělali, že mají nového zetě rádi, bez jakýchkoliv obstrukcí. Mně tohle prostě zlobí, hraje si to na rodinný film, ale spíš je to pohádka o nereálné lásce a neschopnosti ocenit kvality lidí. Možná mi to jen nesedlo, ale není to dobré, takhle posouvat kvality podle letního zamilování v 35 letech. ()

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Rodinný film, který vyhrál na 44. dětském filmovém festivalu HLAVNÍ CENU. Nebudu to hodnotit. Něco dobré něco naivní. Já jsem si to koupila k vůli tomu jezevčíkovi dlouhosrstému, protože můj před rokem umřel, a mě stále chybí. Nakonec tam těch malých "lumpíků" hraje pět. A tak mám další DVD pro vnoučata. SIMONA STAŠOVÁ a LUKÁŠ VACULÍK z toho filmu udělali aspoň něco přijatelného. Ale jinak dobrý. ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

další důkaz toho, jak moc v posledních letech česká kinematografie upadá.. Nefunguje to jako rodinný film, nefunguje to jako film, nefunguje to vůbec... Když někdy budu mít děti, raději jim pustím staré zlaté skvosty z komunismu, kde děti nebyli otravné, nebylo tam tisíc narážek, které dětem nic neřeknou (a k tomu jsou pitomé až hrůza), nepálil se alkohol apod.. Tak kde to jsme?? O dalších problémech s přepáleným vizuálem, psem a stupidními postavami nemluvě.. Jedna hvězda za to, že tam třikrát pršelo a bylo pár vteřinových záběrů na hvozdy.. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (5)

  • Počas záverečných titulkov môžeme sledovať nepodarené scény. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama