Reklama

Reklama

Chuť znovu žít

  • Česko Kouzlo Belle Isle (více)
Trailer

Komedie o dospívání na stará kolena. Americký herec a režisér Rob Reiner je tvůrcem řady známých hollywoodských titulů (např. Když Harry potkal Sally..., Misery nechce zemřít, Pár správných chlapů nebo Americký prezident), ale čas od času rád pracuje mimo velká studia a s malým rozpočtem. Mezi tyto snímky patří Kouzlo Belle Isle (2012), líčící stáří kdysi známého spisovatele kovbojek Monteho Wildhorna, který ve snaze zapomenout na své postižení začal holdovat alkoholu. Když se na léto přestěhuje do malého titulního městečka, do jeho života zasáhne energická sousedka Charlotte, která sama vychovává tři dcery. Monte, který sem přijel s jediným cílem – trávit dny v příjemném alkoholickém oparu – začne pošilhávat po svém starém psacím stroji a jeho pohled na život se pozvolna začíná měnit... Film je nenápadnou exhibicí Morgana Freemana, který s minimálními hereckými prostředky dokáže být mimořádně přesvědčivý. Dobře mu také sekunduje Virginia Madsenová (která nahradila původně obsazenou Annette Beningovou) v úloze Charlotte, stejně jako Madeline Carrollová a Emma Fuhrmannová v rolích jejích starších dcer, dospívající Willow a devítileté Finnegan. Film se natáčel v idylickém prostředí Greenwood Lake ve státě New York a dýchá z něj nenápadná nostalgie po starých časech bez mobilů a bez počítačů. (Česká televize)

(více)

Recenze (216)

golfista 

všechny recenze uživatele

Tohle je ten film, který sice plyne pomalu a zdánlivě se v něm nic moc neděje, ale také se vám po několika minutách usadí na tváři příjemný úsměv. Že úsmĕv nezmizí si uvědomíte až při závěrečných titulcích. Na takové filmy je Rainer odborník a já jsem rád, že pořád točí .... Zatímco filmy, které vám dají pouze vizuální zážitek (a zapomenete na ně při cestě z kina) vydělávají desítky a stovky milionů, tenhle film byl rád, když se v návštĕvnosti přehoupl přes stotisícovou hranici ... co na to říct ... ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Morgan Freeman alias nerudný zestárlý spisovatel se přestěhuje kamsi na venkov, kde se setká s rozvádějící se matkou a jejími třemi dcerami. Setkání samozřejmě všechny ovlivní. Spisovatel dostane znovu chuť do života, spřátelí se. Padají životní moudra. Je to přesně takové, jaké člověk čeká. Vykalkulovaná feel-good srajda. Přátelský retard included. Každý má občas právo vybrat si slabší chvilku. Zatímco s Flipped mě Reiner potěšil, tohle nevyšlo. Vůbec. Nebýt Freemanova přirozeného charismatu, bylo by to k nevydržení. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $102,388Tržby Celosvetovo $123,000▐ Námet dobrý ale nemá to patričnú iskru, ktorá by dojala, Freeman to sám neutiahne. /40%/ ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Taky čas od času bědujete nad tím, že Spielberg nebo Zemeckis netočí tak čistokrevně krásné filmy jako kdysi? No... alespoň že je točí Reiner. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Po naprosto odzbrojujícím filmu Má mě rád, nemá mě rád natočil Rob Reiner další podobně laděný snímek, trochu patetický, trochu sentimentální, celkem humorný, hodně romantický, ovšem bohužel také trochu schematický. Ta průhlednost a předvídatelnost dělá film trochu mělčím, než by mohl být. Velezkušený režisérský matador ovšem naštěstí všechny slzopudné svody víceméně ubalancuje a nikdy nesklouzne k primitivní plačtivé podbízivosti. Vše ostatní pak jako už tolikrát zachrání to ledabylé charisma Morgana Freemana, ten pán má prostě v sobě dar... Pěkný rodinný film, se všemi jeho limity i přednostmi... ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,CO OČEKÁVÁTE OD ŽIVATA PANE WILDHORNE?“ … ,,SPOKOJIL BYCH SE S CHVÍLEMI, JAKO JE TATO“.... /// Sympatická rodina paní Charlotty (babinec, kterej dokazuje, že ne každý americký dítě musí bejt uječenej parchant) a starej nerudnej dědek. Americkej venkov (kterej dokazuje, že ne každá americká vesnice musí bejt plná ujetejch šmejdů) a království příběhů, ve kterým by se mnozí ztratili (naštěstí Reiner je jinej frajer!). Možná je to kapku jednodušší a někdy i laciný dějový schéma, ale co chcete vymejšlet na příběhu o starým chlápkovi, kterýmu je třeba vrátit chuť do života. Film nikam nespěchá a pomalu hledá klíč k duši a srdci nejen (několika) ženskejch. Nový výzvy je třeba přijímat v každým věku – třeba tenhle lidskej příběh plnej lidí osloví a pohladí i ty mladší než su já (páč já bych se taky klidně vobčas spokojil s chvílema jako byla tato). /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Chystám se přihlásit na kurs ,,představivosti“. 2.) Chystám se ulovit staršího chlapa. 3.) Přemejšlím o konci života tam někde v americký prdeli (doporučuju Belle Isle). 4.) Thx za titule ,,U_S_O“. /// PŘÍBĚH ***** HUMOR * AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

emma53 

všechny recenze uživatele

"Žena by měla vkročit do místnosti tak jako vy. - Jak to dělám? - Venku je slunečno, jen jemně poprchává. Znáte ten pocit, když zavane teplý vánek přicházející s deštěm? Přesně tak vkročíte do místnosti vy". Tak jako ten příjemný vánek na mě zapůsobil celý film. Jistě, že bych mu vytkla trochu víc sentimentu, předvídatelnost, možná až příliš pomalu plynoucí tempo, ale kdo ví, třeba právě to pomalé tempo se skvělými dialogy bylo to, co zanechalo ve mně ten velmi těžko popsatelný pocit vnitřního uspokojení. 75% ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Co to máme na skle za sajrajt?“ - „Popel z požáru.“ - „A sem mě vezeš?“ - „Nebudeš platit nájem.“ - „Než ten dům shoří, nebo pak?“ Nerudný, zahořklý, sarkastický, starý spisovatel upoutaný na vozík je převezen na poklidné místo, kde si má po celé léto „užívat veget“. Což v jeho podání znamená pít od rána do večera jeho oblíbený alkoholický nápoj. Jenže od této kratochvíle ho náhle začnou rušit sousedky od vedle…Prosluněná, nesmírně pohodová věc. Nestrhne dynamickým tempem, nápaditým dějem či geniálními fóry (jestli něco z toho čekáte, jste na špatné adrese), přesto po celou dobu baví, příjemně utíká, má své vtipné momenty a v neposlední řadě „zahřeje“. Ano, sentiment samozřejmě nechybí, a čím méně Monte trousí kousavé komentáře, tím více prostoru je pak právě pro dojímání, nikdy to však nepřekročí hranici, za kterou by to divákovi lezlo krkem. Očekávatelný vývoj (stejně jako předvídatelný konec) těžko někoho překvapí, ale na to musíte přistoupit už od samého začátku. V rámci žánru to vidím na slušné 4*. ()

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 6.6/10] | me: Krásne čistý a ľudský príbeh zasadený do pekného prostredia americkej vidieckej prírody pri ktorom si človek dokonalo oddýchne. Tento film má obrovskú charizmu a pôsobí blahodárne a ukľudňujúco. Morgan Freeman však tvorí 75% filmu a jeho prítomnosť vo filme je zárukou tej správnej atmosféry. Vrelo tento film odporúčam ďalej, pretože mne ulahodil ako po filmovej tak po ľudskej stránke. [4 *] If I ever had me a little girl, I guess I'd want her to be you. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je políčkem pro ty, kteří nevěří, že v Americe existuje bezpečné a krásné místo plné lidí, jež by se pro druhé rozdali. Magic of Belle Isle má skutečně jakési kouzlo a po všech těch amerických slaďárnách anebo akčňácích je to pohlazení po duši. Je o hledání inspirace, moci představivosti a přátelství. Prostě inteligentní snímek ze života, který se nedá žánrově úplně charakterizovat, ale je plný nejen krásných dialogů, ale i výborných monologů Morgana Freemana (jeho obsazení se ukázalo jako skutečně osvědčenou volbou..) ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Velice milý, pohodový feel-good snímek. Rob Reiner mě stále překvapuje, jak úžasně nenáročnou a procítěnou podívanou dokáže natočit. Morgan Freeman mi ze začátku nejvíc připomínal Eastwooda v Gran Torino, naštěstí se ale velice rychle ze škatulky nevrlého staříka vymanil a dále už mě jen utvrzoval v tom, že bych ho fakt chtěl za dědu. Příběh sice jede v zajetých kolejích a ničím extra nepřekvapí, ovšem proč se čas od času do takto milého filmu neponořit a naplno si jej nevychutnat? Takto skvěle napsané postavy člověka utvrdí v tom, že Magic of Belle Isle za to stojí. Akorát škoda toho Happy-endu, kterej mi přišel velice strojenej a tak trošku navíc, jelikož tak snímek skončil velice záhy. Ovšem i to dokážu tomuto jinak skvělému snímku odpustit. PS : Monteho monology s Flekem neměly chybu...90% ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Neviem z akého dôvodu tento film minul kiná a nevyšiel ani na dvd. Podľa všetkého je pre podnikavcov príliš všedný. na film som natrafil náhodou na tv Markíza a režisér R. Reiner a hlavne M. Freeman sú dostatočným lákadlom. Freeman dostal výrazný priestor a to je dobre, pretože je to veľmi sympatický herec, ktorý pôsobí akoby bolo jeho srdce plné dobra. Verím, že je. Príbeh z bežného života o otrávenom a zahundranom starcovi, ktorý pri nových susedoch naberie chuť do života mi dal čas odýchnuť si od thrillerov, hororov či akčných filmov. Príjemný film pre celú rodinu. 80%. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Měl jsem již nějakou dobu tento film v hledáčku a konečně jsem se dostal k jeho zhlédnutí. Morgan Freeman by patrně do vyloženě průse...průšvihového počinu nešel, takže ani v tomto případě se nejedná o propadák. Naopak. Rob Reiner mě svým příběhem dokázal velmi oslovit a řekl bych, že v pravou chvíli zabrnkal na tu správnou strunu. Znáte to, když se váš výběr filmu přesně trefí do vaší nálady? Měl jsem chuť na trochu romantiky říznuté dramatem i komedií a lepšího zástupce žánru jsem si pro ten konkrétní večer vybrat nemohl. Rychle jsem se sžil s hlavními postavami a nechal se unášet zdánlivě pomalým a nic neříkajícím tempem Reinerova filmu, v němž se ovšem odehraje mnoho lidských a silných okamžiků. S přivřenýma očima 5*. ()

nunka 

všechny recenze uživatele

Príjemná oddychovka s Morganom Freemanom zasadená do povabneho prostredia americkeho vidieka. V jednoduchosti je krása. ()

TedGeorge 

všechny recenze uživatele

Pohodová zálěžitost, ve který hraju sám sebe. Potěšilo mě hlavně zjištění, že Virginia Madsen už dobře deset let nestárne a furt je to nádherná ženská ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Morgan Freeman! bez něj by šlo o přeslazenou romantickou vymyšlenost. Takhle je to milá pohádka o dobré duši alkoholiků s předem daným vítaným závěrem. ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Hrozně milý a příjemný film, který je, ano předvídatelný, ale komu to vadí, tak se na filmy tohoto tipu prostě nemůže dívat. Morgan Freeman je prostě Morgan Freeman, filmy s ním mě baví a i tady působil přirozeně. Dokonce jsem se u toho i párkrát slušně zasmála. 3* ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Príjemná a pohodlná jednohubka o tom, že niekedy sa dokážu veci otočiť k lepšiemu aj vtedy, keď my sami sme už stratili všetku nádej. Z tohto pohľadu ide o veľmi pozitívu záležitosť, na ktorú sa navyše aj dobre pozeralo. Pritom samotná dejová linka nepatrí k tým najzaujímavejším a dramaticky prepracovanejším, hoci pár perál múdrosti by sa tu rozhodne našlo. Nadpriemer. 75/100 ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Ideálny film na nedeľné dopoludnie, odpoludnie, po sobotňajšej chlastanici, alebo pred nočnou šichtou, ked' znova a zas uvidíte tie nesympatické ksichty a otravné, tupé kecy svojich vidláckych spolupracovníkov. Je to taký malý balzám na dušu. Aspoň pre mňa teda. Páčilo sa mi herecké obsadenie (až na toho jebnutého klauna!) a výborné dialogy. Furt tam svietilo slnko a hrala taká pohodová, ospalá muzika. Hej, dobré to je! Asi začínam mäkknúť... ()

Reklama

Reklama