Reklama

Reklama

Chuť znovu žít

  • Česko Kouzlo Belle Isle (více)
Trailer

Komedie o dospívání na stará kolena. Americký herec a režisér Rob Reiner je tvůrcem řady známých hollywoodských titulů (např. Když Harry potkal Sally..., Misery nechce zemřít, Pár správných chlapů nebo Americký prezident), ale čas od času rád pracuje mimo velká studia a s malým rozpočtem. Mezi tyto snímky patří Kouzlo Belle Isle (2012), líčící stáří kdysi známého spisovatele kovbojek Monteho Wildhorna, který ve snaze zapomenout na své postižení začal holdovat alkoholu. Když se na léto přestěhuje do malého titulního městečka, do jeho života zasáhne energická sousedka Charlotte, která sama vychovává tři dcery. Monte, který sem přijel s jediným cílem – trávit dny v příjemném alkoholickém oparu – začne pošilhávat po svém starém psacím stroji a jeho pohled na život se pozvolna začíná měnit... Film je nenápadnou exhibicí Morgana Freemana, který s minimálními hereckými prostředky dokáže být mimořádně přesvědčivý. Dobře mu také sekunduje Virginia Madsenová (která nahradila původně obsazenou Annette Beningovou) v úloze Charlotte, stejně jako Madeline Carrollová a Emma Fuhrmannová v rolích jejích starších dcer, dospívající Willow a devítileté Finnegan. Film se natáčel v idylickém prostředí Greenwood Lake ve státě New York a dýchá z něj nenápadná nostalgie po starých časech bez mobilů a bez počítačů. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (216)

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Až neuvěřitelně čistý a příjemně laděný snímek, po kterém mám skvělou náladu. Je o životě, ale konečně i z té dobré stránky. Ani bych neřekla, že je to drama, ale ani komedie, podle mě tento film není moc zařaditelný. Jednoduše dokonalá práce. Morgan Freeman je téměř legenda, jeho charisma, úsměv, hlas, herecké role, prostě všechno je geniální. I ženské/dívčí herecké zastoupení je na jedničku a rozhodně potěší. Celý děj je výborný a takový plynulý, člověk se rozhodně nenudí, i když tady není nic akčního. Rozhodně to není předvídatelné, což je velké plus. Můžu jenom doporučit! ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Predstavivosť má silnú moc a dá sa s ňou dosiahnuť všetko, dokonca aj tancovať valčík alebo aj niečo viac. Príjemný bezkonfliktný film, na ktorý sa pohodovo pozerá, len mi z neho zostalo až primálo dojmov. Vznikajúci nerovný vzťah atraktívnej ženy a veľmi starého muža bol akoby len v pozadí jeho vzťahu k dievčatku, nádejnej spisovateľke. Morgan Freeman prednáša životné múdrosti a to je už akoby jeho životná úloha od určitého veku. –––– Najkrajší pocit, ktorý život môže ponúknuť, je hľadanie spriazneného srdca. ()

Reklama

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Typický Rob Reiner. Atmosféricky téměř identické s klenoty Než si pro nás přijde či Má mě rád, nemá mě rád. V tomto případě mám však dojem, že je celý postaven na charismatu hlavní postavy. Divák, jenž nemá slabost pro Reinerovu režii se tak může nudit, protože dějství má velmi vlažný spád a nějaké dramatičtější scény se tu divák nedočká. Tato negace je však bravurně kompenzována prostředím, kde se snímek odehrává. Něco tak kouzelného a poetického jsem dlouho neviděl. Předvídatelná, povolná avšak na duši nepochybně hřejivá záležitost. 75%. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Príjemná a pohodlná jednohubka o tom, že niekedy sa dokážu veci otočiť k lepšiemu aj vtedy, keď my sami sme už stratili všetku nádej. Z tohto pohľadu ide o veľmi pozitívu záležitosť, na ktorú sa navyše aj dobre pozeralo. Pritom samotná dejová linka nepatrí k tým najzaujímavejším a dramaticky prepracovanejším, hoci pár perál múdrosti by sa tu rozhodne našlo. Nadpriemer. 75/100 ()

venison 

všechny recenze uživatele

Rob Reiner předvedl zase jednou moc pěknou práci.. Po bezkonkurenčních kingovkách "Misery nechce zemřít", "Stůj při mně" a nadkomedii "Než si pro nás přijde" natočil velmi příjemnou formou příběh "zahnívajícího" spisovatele v mistrném podání Morgana Freemana.. Hořkosladká komedie, která odbourává řadu tabuizovaných témat, mě svým vtipným a nenásilným humorem opravdu zahřála u srdce.. Po dlouhé době opravdu vydařený kousek, který má velké ambice na Oscara.. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (6)

  • Původně měla hrát hlavní ženskou roli Annette Bening, nahradila ji však Virginia Madsen. (Dzeyna)
  • Snímka nesie aj viacero alternatívnych označení ako Summer at Dog Dave's, The Summer of Monte Wildhorn či The Third Act. (MikaelSVK)
  • Natáčanie snímky prebiehalo pri jazere Greenwood, ktoré sa nachádza v štáte New York. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama