Reklama

Reklama

Chuť znovu žít

  • Česko Kouzlo Belle Isle (více)
Trailer

Komedie o dospívání na stará kolena. Americký herec a režisér Rob Reiner je tvůrcem řady známých hollywoodských titulů (např. Když Harry potkal Sally..., Misery nechce zemřít, Pár správných chlapů nebo Americký prezident), ale čas od času rád pracuje mimo velká studia a s malým rozpočtem. Mezi tyto snímky patří Kouzlo Belle Isle (2012), líčící stáří kdysi známého spisovatele kovbojek Monteho Wildhorna, který ve snaze zapomenout na své postižení začal holdovat alkoholu. Když se na léto přestěhuje do malého titulního městečka, do jeho života zasáhne energická sousedka Charlotte, která sama vychovává tři dcery. Monte, který sem přijel s jediným cílem – trávit dny v příjemném alkoholickém oparu – začne pošilhávat po svém starém psacím stroji a jeho pohled na život se pozvolna začíná měnit... Film je nenápadnou exhibicí Morgana Freemana, který s minimálními hereckými prostředky dokáže být mimořádně přesvědčivý. Dobře mu také sekunduje Virginia Madsenová (která nahradila původně obsazenou Annette Beningovou) v úloze Charlotte, stejně jako Madeline Carrollová a Emma Fuhrmannová v rolích jejích starších dcer, dospívající Willow a devítileté Finnegan. Film se natáčel v idylickém prostředí Greenwood Lake ve státě New York a dýchá z něj nenápadná nostalgie po starých časech bez mobilů a bez počítačů. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (216)

jerry12 

všechny recenze uživatele

40%. Film, v jehož 109 minutách se absolutně nic nestane, nic se nezmění, neexistuje zde žádný vývoj postav, scénář je suchý, dialogy jsou ploché, nefunguje zde základní kauzalita, příběh postrádá dynamiku, nic nepřináší a závěrečné rozuzlení s nějakou významnou katarzí téměř chybí. Ukázka filmu, který není "špatný" v pravém smyslu toho slova, je spíše naprosto zbytečný a strohý, bez hloubky. Drží ho v podstatě jen tradičně skvělý Freeman, jenom škoda, že mu slova do úst nevkládal lepší, nápaditější a živější scenárista, který by věděl, co dělá, aniž by se snažil diváka unudit kýčovitě rádoby dojemnými scénkami a dost okatě hranou "čistotou". Nudné, předvídatelné, až příliš konzervativní a neoriginální. ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Až neuvěřitelně čistý a příjemně laděný snímek, po kterém mám skvělou náladu. Je o životě, ale konečně i z té dobré stránky. Ani bych neřekla, že je to drama, ale ani komedie, podle mě tento film není moc zařaditelný. Jednoduše dokonalá práce. Morgan Freeman je téměř legenda, jeho charisma, úsměv, hlas, herecké role, prostě všechno je geniální. I ženské/dívčí herecké zastoupení je na jedničku a rozhodně potěší. Celý děj je výborný a takový plynulý, člověk se rozhodně nenudí, i když tady není nic akčního. Rozhodně to není předvídatelné, což je velké plus. Můžu jenom doporučit! ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

Neviem z akého dôvodu tento film minul kiná a nevyšiel ani na dvd. Podľa všetkého je pre podnikavcov príliš všedný. na film som natrafil náhodou na tv Markíza a režisér R. Reiner a hlavne M. Freeman sú dostatočným lákadlom. Freeman dostal výrazný priestor a to je dobre, pretože je to veľmi sympatický herec, ktorý pôsobí akoby bolo jeho srdce plné dobra. Verím, že je. Príbeh z bežného života o otrávenom a zahundranom starcovi, ktorý pri nových susedoch naberie chuť do života mi dal čas odýchnuť si od thrillerov, hororov či akčných filmov. Príjemný film pre celú rodinu. 80%. ()

bubun 

všechny recenze uživatele

Mně se to do půlky fakt moc líbilo, mělo to přeměřenou dávku citlivosti a netlačilo to na pilu, ale pak to zkazily ty americký nevychovaný a uječený nezdravě sebevědomý děti s jejich moudrama a odsudkama (uměle vyvolaný drama), který prostě v tý Americe nikdo nepošle do patřičných mezí. A pak to začne být už i trochu patetický. Možná tento jinak v podstatě příjemný snímek se sympatickou Virginií a klasickym Morganem docením až při dalším zkouknutí. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Taky prijemny rodinny Hallmarkovsky film so sympatickym hereckym obsadenim, ale asi ako vsetky Reinerove filmy to nie je natolko intenzivne, aby sa to stalo mojou srdcovkou. Mal som pocit, ze to cely cas len tak plynie bez poriadnej pointy a nebyt Freemana, tak to snad ani nedopozeram. Takze vysledkom je len prijemna jednohubka. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (6)

  • Původně měla hrát hlavní ženskou roli Annette Bening, nahradila ji však Virginia Madsen. (Dzeyna)
  • Natáčanie snímky prebiehalo pri jazere Greenwood, ktoré sa nachádza v štáte New York. (MikaelSVK)
  • Během celého filmu má Monte (Morgan Freeman) ochrnutou i levou ruku, ale při závěrečné scéně objímá děvčata oběma rukama. (Nikki.Nikx)

Reklama

Reklama