Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po dvaceti letech života v Anglii se Bill Bryson (Robert Redford) vrací do Spojených států. Spolu se svým starým přítelem Katzem (Nick Nolte) se rozhodnou, že se společně vydají po 3500 km dlouhé dálkové turistické trase "Appalachian Trail" vedoucí územím čtrnácti východních států USA. Tato dobrodružná komedie je natočena podle bestsellerových memoárů Billa Brysona. (mac000)

(více)

Videa (15)

Trailer 1

Recenze (89)

honajz 

všechny recenze uživatele

Docela zklamání. Takhle, jak je to ve filmu podané, je Appalačská stezka vlastně brnkačka, bary, ubytovny a restaurace skoro na každém rohu, prochází tudy spousty lidí, takže ani v tak osudové chvíli, kdy spadnete o dva metry dolů z cesty na římsu, se vlastně nemusíte bát (vážně, té scéně naprosto, ale naprosto chybí osudovost, a to vím, o čem mluvím, taky jsem měl to ""štěstí" viset za dost nepříznivých okolností, kdy mi hrozil hodně nepříjemný pád), sem tam narazíte na bláznivé ženské, jindy na manžele obtloustlých dam, a se starým kámošem celou dobu probíráte ženské a sex, případně si hrajete na sečtělého a děláte encyklopedického průvodce. Filmy s tematikou přesunu z bodu A do bodu B by měly mít nějaký vnitřní podpříběh, důvod, proč se dívat dál, protože dva dědci na výletě se brzy okoukají, zvlášť po dvou hodinách, a ty krásy přírody ostatně taky. Jak řekne v závěru jeden z hrdinů: "Proč chceš vidět nějakou další horu? Neviděl jsi jich cestou už dost?" A o tom mluvím. Prostě mi to celé přišlo až moc nereálně pohodové, problémy vlastně neexistovaly, a pokud se jeden objevil, hned se vyřešil. Mne by zajímalo, jak to měli s jídlem, jestli netrpěli někdy hlady, co dělaly nohy a klouby, jestli měli nějaké mazání třeba?, jak to, že jim jedno oblečení vydrželo čtyři měsíce a tak. Ale jinak fajn vidět kluky Redforda a Nolteho, jak si štrádují, to zas jo. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Konečně film, kde Redford mluví. A mluví docela dost a občas je jeho jemnohumor i vtipný. K obsahu. Dobře situovaný kmet/spisovatel dostane ztřeštěný nápad. Tentokrát se však nepouští na širý oceán, ale do hlubokých apalačských lesů. Jako přirozenou zátěž bere s sebou zevlounského kamaráda. Klidně s sebou mohl tahat menhir nebo vábničku na medvědy, jeho přítel je jednoduše nekontrolovatelnou pohromou snad v každé situaci. Přesto snímek není apriori komedií, natož akční. Zcela nenásilně smýká divákem od jedné štace k druhé a ukazuje apalačskou stezku in natura jak se tak říká. Vlastně balancuje mezi tím vším. Není to ani akční, ani se nedočkáme úchvatných záběrů dechberoucí americké přírody, ani nějakých dramatických zvratů, vlastně ničeho. Je to odpočinkový film, který těsně neznudí, ale sotva i výrazně pobaví. Přesto ale potom budete mít pocit, že to byla v podstatě docela prdel a uvědomíte si, že jednou taky budete staří a v kloubech vám bude dovádět kdoví co, kůže na tváři bude připomínat vojenskou mapu Brd a do huby se trefíte až třetím panákem pofidérního rumu z Vietnamské tržnice. Pakliže jste takhle soudní, tahle sonda do stáří vás bude bavit. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nemám úplně pocit, že by se s filmy podobného ražení roztrhl pytel. Zažil jsem Pouť, pak Divočinu a teď je tu tahle nenápadná Procházka do lesa. Každý z filmů si sice bere jako bernou minci nějakou stezku na našem světě, ale každý se k tomu staví naprosto odlišně, což zrovna u tohoto filmu speciálně, opravdu hodně respektuji. Dva páprdové se rozhodnou na poslední výpravu svého života a kupodivu to není tak moc filozofické, jako spíš humorné. A to je dobře. Ta cesta mě s nimi hrozně bavila. Nick Nolte třeba vypadá, jak kdyby při každém dalším výšlapu měl umřít a Robert Redford pro změnu, jak kdyby měl o dvacet let míň. Každý má něco do sebe a dohromady tvoří skvělou dvojku, která se brodí přírodou, aby nezapomněli na to, na jaké planetě to vlastně žijí. Nemůžu si pomoct, ale už to mi přijde hrozně sympatický. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Ono, pakliže dva lidi v seniorským věku vemou bágl na zada a jdou na nějaký trek je samo o sobě krásný a na potlesk. Možná John Bailey mohl dát víc krajinářských záběrů i když tvůrci chtěli asi větší focus dát na titulní hrdiny a jejich docela zvláštní vztach, protože neřekl bych že Bill a Katz měli k sobě blízko, přesto tu cestu dali dost v pohodě na tom asi ten příběh stál. Jako nazývat tyhled dva chlápky páprdy a dědkama atak dál, no tak to s dovolením ne. Oni zvedli prdel a šli si čichnout k životu a to pokud jsme zdravý můžeme přece úplně všichni věk přece nehraje roli. ()

Pedross800 

všechny recenze uživatele

Ti dva hláškující dědci mě totálně odrovnali!!! Hlavně Nick byl k popukání, u něj člověk šel do kolen jen ho viděl vystupovat z letadla a už věděl, že s ním zažije pořádnou prču nejen Redford. Tak moc jako u tohodle jsem se už dlouho od srdce nenasmál, vážně ne. A nechápu to celkem vlažné hodnocení tady. Že by snad stáří moc nevonělo mládeži?? Je to na míle daleko lepší než Divočina s Renéé i než Pouť do Santiaga. Nádherně humorná sonda dvou bardů co to ani na stará kolena nemíní jen tak zabalit a tak seberou batohy a vyrazí na tůru napříč úchvatnou krajinou, co víc si přát? Takže nenechte se odradit kdo váháte a na tenhle špacír vyrazte s nimi, stojí za to!!! ()

Galerie (41)

Zajímavosti (8)

  • Appalačská stezka vede ze státu Georgia do státu Maine a prochází celkem 14 státy. Měří zhruba 3 500 kilometrů a je nejoblíbenější dálkovou turistickou trasou v USA. (Cheeker)
  • Kniha k předloze filmu autora Billa Brysona vyšla v Čechách pod názvem „Appalačská stezka“. (sator)

Související novinky

Robert Redford si vyšlápne do hor

Robert Redford si vyšlápne do hor

06.05.2014

Legendární Robert Redford se v nedávné době objevil v dramatu Vše je ztraceno a comicsovce Captain America: Návrat prvního Avengera. Návrat na stříbrné plátno se mu očividně zalíbil, dnes totiž… (více)

Reklama

Reklama