Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po dvaceti letech života v Anglii se Bill Bryson (Robert Redford) vrací do Spojených států. Spolu se svým starým přítelem Katzem (Nick Nolte) se rozhodnou, že se společně vydají po 3500 km dlouhé dálkové turistické trase "Appalachian Trail" vedoucí územím čtrnácti východních států USA. Tato dobrodružná komedie je natočena podle bestsellerových memoárů Billa Brysona. (mac000)

(více)

Videa (15)

Trailer 1

Recenze (89)

aLPaC 

všechny recenze uživatele

Tyto filmy, kdy se jedinec nebo pár vydává do divočiny, aby zažili nějaké dobrodružství nebo se s čímkoliv vyrovnali mám rád. A i když například na "Útěk do divočiny" s Emilem Hirschem to určitě nemá, i tak se jedná o hodně dobrý film. Tentokrát jsou v hlavních rolích dva kdysi dobří přátelé, jež už se oba nacházejí v pokročilém důchodovém věku. Přesto se vydávají se předalekou pouť po Appalachian Trail. V hlavních rolích se nám představí nestárnoucí Robert Redford, který v 81 letech vypadá na 60 a obtloustlý Nick Nolte, který v 76 vypadá na 85 a navíc mu není absolutně nic rozumět. Konec možná příliš rychlý, přesto mě jejich dobrodružství a Redfordova neústupnost velmi bavili. ()

Rakosnicek77 

všechny recenze uživatele

Opět velmi podhodnocená záležitost! Je třeba k filmu přistupovat úplně opačně, než třeba k Divočině. Tohle je přece komedie, navíc výborně zahraná komedie s vynikajícím hereckým kocertem dvojice Nolte, Redford. První jmenovaný navíc svoji buranskou vizáží, dává filmu tu pravou šťávu a v kombinaci s racionálním Redfordem dohromady vytvořili jedinečnou dvojici. Nechápu jedince s kritikou "tlustej Nolte" apod. Nebylo to ono asi ve scénáři, že má pro snímek takhle vypadat?! Tupost některých jedinců mne opravdu udivuje víc a víc... ()

Reklama

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Staří chlápci se hecnou a vyrazí na poměrně náročný trek. Pro oba je to možná poslední procházka, čas bilancovat, vyrovnat se s minulostí, se společnými vzpomínkami. Téma nijak originální, tahákem jsou v tomto případě Redford a Nolte v hlavních rolích. Bohužel ti chlapi už jsou oba v reálu natolik vyřízení, že film měl vzniknout tak o deset let dříve. Oba jsou rádi, že se drží na nohou, hrát už moc nezvládají. Pár momentů má sílu, ale čekal jsem hlubší nebo alespoň zajímavější poselství. 60% ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

No nevím, jestli bych na takovou knihu dostal chuť. Příjemná výprava dvou gerontů za dobrodružstvím. Trasa vypadala sympaticky, tam bych se klidně vypravil. Bohužel pánové často scházeli z cesty a dostávali se tak do poměrně nezajímavých lapálií běžného života. A bohužel se jednalo o dosti profláknutou turistickou trasu, takže když se člověk dostane do problémů, tak existuje příliš vysoká šance, že na vás narazí někdo, kdo vás z průseru dostane, čím se jaksi ztrácí kouzlo dobrodružství. Příjemně se mi koukalo na přírodu, ale asi bych nic jiného od podobného filmu ani nečekal. A celým filmem prosakovala příjemná atmosféra. Z mého odporného pohledu lehký nadprůměr v rámci filmového světa. Průměrné hodnocení je zcela odpovídající. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Další z důchodcovských záležitostí, které se s přibývajícími roky mnohých hollywoodských hvězd rojí jak houby po dešti. Někdy to vyjde, někdy ne. Tady to vyšlo. Film se samozřejmě snaží o nějaký jiný než komediální přesah a jsou tu prvky protivného hledání sama sebe, ale víc se tu soustředí na trampoty dvou dědků, kteří se i přes své limity snaží zdolat Apalačskou cestu. Není tu sice nic, kvůli čemu by se člověk válel smíchy, ale je to ten typ filmu, který vás příjemně naladí hned na začátku a z toho pohodového vodítka už nepustí. Herecky vládne jednoznačně Nick Nolte v roli nezodpovědné poloviny turistického dua a Redforda z mého pohledu v pohodě přehrává. 75% ()

Galerie (41)

Zajímavosti (8)

  • Robert Redford v roce 2007 v rozhovoru řekl, že chtěl, aby si s ním naposledy zahrál Paul Newman. Jenže Newmanovi byla diagnostikována rakovina a už nebyl schopen se role ujmout. (Cheeker)
  • Kniha k předloze filmu autora Billa Brysona vyšla v Čechách pod názvem „Appalačská stezka“. (sator)
  • Robert Redford i Nick Nolte byli v době natáčení už sedmdesátníci, zatímco Bryson a Katz měli v době přechodu Appalačské stezky 44 let. (Cheeker)

Související novinky

Robert Redford si vyšlápne do hor

Robert Redford si vyšlápne do hor

06.05.2014

Legendární Robert Redford se v nedávné době objevil v dramatu Vše je ztraceno a comicsovce Captain America: Návrat prvního Avengera. Návrat na stříbrné plátno se mu očividně zalíbil, dnes totiž… (více)

Reklama

Reklama