Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po dvaceti letech života v Anglii se Bill Bryson (Robert Redford) vrací do Spojených států. Spolu se svým starým přítelem Katzem (Nick Nolte) se rozhodnou, že se společně vydají po 3500 km dlouhé dálkové turistické trase "Appalachian Trail" vedoucí územím čtrnácti východních států USA. Tato dobrodružná komedie je natočena podle bestsellerových memoárů Billa Brysona. (mac000)

(více)

Videa (15)

Trailer 1

Recenze (89)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Na poli takychto filmov vedie suverenne utek do Divociny, a tento film je len jeden z tych slabsich. Nic sa tam dohromady nedeje, len 2 ludia si idu na prechadzku po akejsi turistickej trase kdesi v prdeli v USA. Robert Cervenyford /Brubaker/ ani tuna poriadne nehra, to iste plati aj pre Nolteho /Hotel Rwanda/. Reziser Kwapis mne osobne nehovori nic a dialogy obcas sklzavajua az do podpriemeru : 52 % ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Zpočátku sem měl problém s mutujícím Noltem,navíc ten chlap asi dost chlastá,přišel mi takovej nafouklej,něco jako Rourke.Postupně sem si zvyknul,a hlavně v první hodině sem se několikrát vod srdce zasmál.fakt vtipný,možná pro ty,co i v tomhle vyprávění hledali hlubší pointu,třeba co by se mohlo stát s tim hovnem,co tam Boby zakopal,ale pro mě jako pro jedince hledajícím bohapustou zábavu pohybujících se obrázků to bylo fakt dobře natočeno i zahráno,a nebejt trochu nedomrlýho konce,a snad kdyby tu cestu dorazili až do cíle,dám pětku jak vyšitou.na svý možnosti pecka.80%. ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Ono, pakliže dva lidi v seniorským věku vemou bágl na zada a jdou na nějaký trek je samo o sobě krásný a na potlesk. Možná John Bailey mohl dát víc krajinářských záběrů i když tvůrci chtěli asi větší focus dát na titulní hrdiny a jejich docela zvláštní vztach, protože neřekl bych že Bill a Katz měli k sobě blízko, přesto tu cestu dali dost v pohodě na tom asi ten příběh stál. Jako nazývat tyhled dva chlápky páprdy a dědkama atak dál, no tak to s dovolením ne. Oni zvedli prdel a šli si čichnout k životu a to pokud jsme zdravý můžeme přece úplně všichni věk přece nehraje roli. ()

VasaX 

všechny recenze uživatele

Variace na Wild (také se putovalo z osobních důvodů po Apalačské stezce, pro změnu s Reese) s Redfordem a Noltem, která tak nějak funguje lépe, než by se mohlo zdát. Jejich putování je takové... konejšivé, hezké a svým způsobem uklidňující. Mám rád přírodu a "pochody", takže tohle ve mě rezonovalo. Pocitově je však film spíše takové to béčko, neaspiruje na trhák a tudíž ani nemá moc velké ambice v sobě cokoli vytěžovat do maxima. Je očividné, že z budgetu byl nejdražší Redford (ač to spíš už byla second handová cena...) a outdoorové vybavení. Dávám čtyři hvězdičky, které jsou svým způsobem zasloužené, ale ta čtvrtá je více o tématu a prostředí, které se mi líbí. Takže jsou to vlastně nezkreslené, zasloužené tři hvězdičky. ()

Mirokukii 

všechny recenze uživatele

Stárnoucí pardálové se ve věku rozstřesených kolen vydávají na "nekonečný" tramp. Místy pobaví, občas zafilosofují (věk na to mají) a překážky, které zdolávají, jejich věku taktéž odpovídají. S přídavkem dobré hudby, pěkné krajiny, charismatu obou herců (zejména Emma je úžasná) tu máme příjemnou podívanou na jakýkoliv čas. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (8)

  • Natáčelo se ve státech Severní Karolína, Virginia, Georgia, Connecticut a Pennsylvania. Přehrada objevující se ve filmu se jmenuje Fontana Dam a vyhlídka, vyobrazená i na plakátu k filmu, je McAfee Knob. (Cheeker)
  • Kniha k předloze filmu autora Billa Brysona vyšla v Čechách pod názvem „Appalačská stezka“. (sator)
  • Robert Redford i Nick Nolte byli v době natáčení už sedmdesátníci, zatímco Bryson a Katz měli v době přechodu Appalačské stezky 44 let. (Cheeker)

Související novinky

Robert Redford si vyšlápne do hor

Robert Redford si vyšlápne do hor

06.05.2014

Legendární Robert Redford se v nedávné době objevil v dramatu Vše je ztraceno a comicsovce Captain America: Návrat prvního Avengera. Návrat na stříbrné plátno se mu očividně zalíbil, dnes totiž… (více)

Reklama

Reklama