Reklama

Reklama

Grimm

(seriál)
  • USA Grimm
Trailer 1
Drama / Mysteriózní / Horor / Fantasy
USA, (2011–2017), 95 h 40 min (Minutáž: 42–60 min)

Hrají:

David Giuntoli, Russell Hornsby, Silas Weir Mitchell, Sasha Roiz, Reggie Lee, Bree Turner, Elizabeth Tulloch, Claire Coffee, Jacqueline Toboni, Danny Bruno (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(123)

Portlandský detektiv Nick Burkhardt, potomek dlouhé linie bojovníků, kteří si říkají Grimmové, chrání město před tajemnými bytostmi, Weseny, což jsou zčásti lidé a zčásti zvířata. (SkyShowtime)

Recenze (261)

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Pilot: Působí to na mě jako splácanina všeho možného. Pilotní díl nabízí pár výborných scén, převažují ale průměrné sekvence plné klišé a vyloženě slabé okamžiky. Uvidíme, co se z téhle hororově-pohádkové krimi vyklube. / Po třetím dílu to vzdávám, prostě mě to neoslovilo. Seriál se snaží tvářit, že má nějaký promyšelný děj, opak je ale pravdou a většina postav je navíc naprosto nezajímavá. ()

Kordus 

všechny recenze uživatele

Sice plati presne to, co napsal kostej, presto je to cele docela zabavne. Takze pocity mam smisene, ale u sledovani zustanu, aspon jeste dalsi dil. ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Buffy v kalhotách a s odznakem. V pohodě koukatelné, když člověk nechce nic náročného a má chuť na nadpřirozené potvory. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Grimm je takový mix průměrné kriminálky, Buffy, Supernatural a pohádek. Rozhodně to není špatné, ale nemůžu úplně nesouhlasit s lidmi, kteří to po pár dílech odepsali. Zápletka u každého dílu je příšerně průhledná a předvídatelná, bez jakékoli gradace nebo momentu překvapení a to je rozhodně největší zápor seriálu. Místy nelogičnost (proč Nick nejde po vrazích tety, proč se monstra Grimmů bojí, když nemají ani žádné nadpřirozené schopnosti..) a stvůry, které jsou většinou jen mutanti mezi zvířaty a člověkem tomu moc nepřidají. Každopádně pokud v Grimm nehledáte další guilty pleasure nebo něco víc, tak zklamaní nebudete. Já byla ohledně celého seriálu dost skeptická a nakonec jsem mile překvapená. Atmosféra super, hudba všechno krásně dokresluje a navíc se tu najdou sympatičtí záporáci (Hexenbeast Adalind připomínající Ruby ze Supernatural). ()

Nevka 

všechny recenze uživatele

Bezvadný seriál! Jako jeden z mála má opravdu stále stoupající tendenci a u posledního dvojdílu páté série jsem málem ani nedutal. Bylo to dokonalé a v rámci televizních seriálů naprosto nevídané. Škoda je, že šestou sérií se s námi Grimm rozloučil. Bylo to však nezapomenutelné a za tento počin jsem opravdu moc rád. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

tuhle slátaninu nezachrání ani charisma Silase Weira Mitchella. Navíc se to tváří jen jako Buffy bez Buffy a půlkou uhynulejch postav ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Věčná škoda, že tenhle seriál neběžel v televizi, když jsem byla 12-letý potěr, tehdy bych si u toho nejspíš nadšeně mastila frndu a neřešila bych, že bratři Grimmové v rakvích vzteky rotují jak v mixeru. Možná by se mi líbil sladký hlavní hrdina, možná by mě nekrkaly nejasnosti a nelogičnosti, možná by mi nevadily divné efekty, možná bych si nevšimla, že scénář jednotlivých dílů je čím dál stejný (s obměnou záporných postav), možná bych děj považovala za napínavý, zábavný, vtipný a originální. Jedno je jisté: vůbec mě průměrnost a lacinost "Grimma" netrápí, vždyť existuje spousta zajímavějších činností, než dřepět u bedny - třeba starému vyprat, pověsit, vvyžehlit a do komínku naskládat nasrávačky. 44% ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Tento seriál si ma hneď od začiatku odchytil nabok a názorne mi ukázal, že ma toto bude baviť. A je to tak! Celkom obyčajné prípady sa pod náporom mysteriózna a veľkého vplyvu fantasy menia na zaujímavú látku, ktorá keď vás chytí, dokáže si vás nadlho udržať, čo sa mi v poslednej dobe až tak často nestáva. Nové spracovanie starých príbehov a rozprávkových postáv v súčasnej solídnej detektívke má veľký potenciál, a po 10 zhliadnutých dieloch nemôžem tvrdiť, že by sa čaro začalo vytrácať. Len sa bojím, že to bude už za chvíľu tými príšerami a bájnymi bytosťami preplnené, ale zdá sa, že si toto riziko tvorcovia uvedomujú, keď nechajú v 10. časti Nickovho černošského partnera povedať, citujem, "tohle město je čím dál podivnější". Zatiaľ si dobre vedie aj bočná linka, ktorá sleduje Nicka a jeho postupné ponáranie sa do sveta, o ktorom donedávna nevedel, že doňho patrí. Mýtické bytosti pred ním majú oprávnený strach zmiešaný s rešpektom a odporom, a konečne sa snaží využívať ako pravý Grimm, no zároveň čestný policajt tento fakt vo svoj prospech (a občas to bez jeho zavinenia pôsobí humorné situácie). Inak osobne som si okrem Nicka a jeho vlčieho priateľa obľúbil aj toho Číňana so svojským zmyslom pre humor a dobrými hláškami. P.S.: Ono je to vlastne také blbé, až je to zábavné. Ale to je len jedna objektívne-subjektívna poznámka pre autora. 1. séria 65% // 2. séria 65% ()

Ketri 

všechny recenze uživatele

Tak se nám s těma nadpřirozenýma seriálovýma hvězdama roztrhl pytel. Došli teroristi, úchyláci a špióni, nebo lidé zase potřebují své pohádky (pravda už poněkud zmodernizované)? ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Začátek mě poměrně zaujal, ale jak seriál postupoval tak jsem si uvědomila, že mi to vůbec nebaví. Skončila jsem někde v půlce první serie a dál už ani díl. 3* ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

"This is the part of the horror movie where the sidekick gets it." Příběhy jsou jednoduché, nehledě na to, že efekty mohou leckomu připomenout béčkovější seriály z přelomu tisíciletí, ale je to oddechové, zábavné, prostě fajn. S přibývajícími sezónami se však "Grimm" začíná (ostatně jako většina ne příliš promyšlených seriálů) opakovat, ztrácí tempo a zamotává se sám do sebe, což mě nutí ubrat hvězdu a degradovat ho mezi průměr. ()

topr harley 

všechny recenze uživatele

Celkem povedený scifi seriál, který se mi ze začátku docela líbí. Řekl bych, že v mnohém kopírují Supernatural, to by mi zase tak nevadilo, takových seriálů pro mě nebude nikdy dost. Jen mám trochu obavu, že se to postupem času vyvine v něco beztvarého a jednotvárného. Jednu nebo dvě série se to dá udržet ale jak dlouho asi může tvůrcům stačit kopírovat klasické pohádky, budou muset vymyslet něco dalšího, nějakou hlavní dějovou linii. Počítám, že se bude jednat o záchranu celého světa nebo něco podobného a to by mohl být kámen úrazu. Takže uvidíme. ()

Sonnery 

všechny recenze uživatele

Dám vám hádanku děti: Není to ani pohádka, ani horor, ani kulervoucí detektívka, ani komedie. Není to ani sci-fi, ani Pulp Fiction, ani porno, ani řádný krimi, ani televizní noviny... Co je to? PROSRANEJ POTENCIÁL ()

Eawy 

všechny recenze uživatele

Tento seriál má presne to čaro, ktoré ja vyhľadávam. Podobne ako čarodejnice, či supernatural, nemá príliš zložité základy. Má jednoduchú štruktúru, na ktorú si veľmi rýchlo zvyknete, minutáž priam nedovoľuje aby sa objavilo veľké množstvo hluchých miest. Nadôvažok je hlavný hrdina veľmi príjemný chlapík, ktorý nemusí chodiť 95% času do pol pása vyzlečený aby ste si ho obľúbili (nie, že by som sa sťažovala, keby chodil). Rovnako celé seriálové "osadenstvo" pôsobí veľmi jednoducho (každá menšina má svojho zástupcu). Čo sa týka jednotlivých príbehov, sú zaujímavé a ja osobne považujem za veľké plus, že Nick vyšetruje prípady ako policajt aj ako Grimm. A teda nie, všetky príbehy vyžadujú jeho "schopnosti" a postupuje rovnako ako kriminalisti. Hláškovanie vedľajších hrdinov je tiež osviežením. 80% ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Dlouhou dobu jsem se tomu spíš vyhejbal.V záplavě dnešních desítek tisíc seriálů které denodenně zaplavují televize i internet je těžké si vybrat ten, který chcete pravidelně sledovat.Zabere to spoustu času a ten já moc nemám.To je samej Spartakus, Hry o Trůny, Homeland, Hannibal atd. atd. Před několika týdny jsem dokoukal Jak jsem poznal vaší matku a Big Bang vychází jednou týdně, tak jsem si konečně udělal čas na něco nového.Jako milovník hororu jsem šáhnul hned po Grimmovi, kterého jsem viděl zatím teď tři série a jsem nadšený.Co příběh, to pecka, herci výborní a masky dokonalé.Poslední dobou sleduju prakticky už jen novinky a horory, na nic jinýho nemám chuť, takže nadešel čas na Lovce Duchů, které mám rozjeté u třetí sérky.Pro fanoušky hororu a fantasy je Grimm jasná volba.90%. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Fantasy seriál po vzoru Lovců duchů ale ve výrazně horší kvalitě. Příběhově nudné s nezajímavými postavami a extrémně lacinou výpravou. Vydržel jsem pár dílů. ()

Papekus 

všechny recenze uživatele

Párkrát jsem náhodně zapnul televizi a běžel tam grimm ... sice mě to nezaujalo, ale po pár dnech mi to nedalo a stáhl jsem si první díl. A od té doby koukám na jeden díl denně (vetšinou v mhd - lepší než koukat na některé spoluobčany :). Po každém díle si řeknu, že je to hrozná ptákovina, děj je naprosto předvídatelný, ale už se těším na další díl. ()

Reklama

Reklama