Reklama

Reklama

Organizace, která se za každou cenu snaží přijít na to, čeho je člověk svědkem krátce před svou smrtí, násilně mučí své oběti. Jednoho dne se s dávkou štěstí podaří několika obětem z jejich zařízení uprchnout. O několik let později se mladá žena a její přítelkyně vydávají zpět na místo svého věznění, aby zde započaly krvavou cestu pomsty proti svým věznitelům, kteří je v dětství mučili. (PetriK12)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (46)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Mojí nespornou výhodou bylo, že originál na mě valný dojem neudělal a úspěšně jsem ho zapomněl. Do remaku jsem šel tudíž takřka nepolíben a docela mě to bavilo. Hlavně první polovina byla poměrně našláplá a líbily se mi i obě herečky. Když se přešlo do mysterióznějšího módu s podivnou společností, film trochu upadl, ale pořád se nedělo nic, co by mě nudilo. Jo, dalo se tu trochu víc pohrát s atmosférou, která si zasloužila víc temnoty a našly by se i další menší mouchy, ale celkově mě to nijak neuráželo a proto hodnotím lehce nad průměr. 60% ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

V rannom veku ťažkým osudom skúšaná Lucia sa po úniku zo spárov bezcitnej skupinky nemilosrdných ľudí nečakane ocitá v opatere sestier sirotinca Sv. Márie. Po desiatich rokoch prichádza do domu svojich mučeníkov, aby sa raz a navždy zbavila monštier, ktoré ju od detstva prenasledujú. Napriek tomu, že má po svojom boku najlepšiu priateľku Annu, nebude to také ľahké ako sa na prvý pohľad môže zdať. Anna totiž vždy pohybovala o reálnosti Luciiných historiek, pričom samotné preludy pripisovala jej zlému psychickému stavu. Nepotrvá však dlho a uvedomí si, že pravda môže byť v niektorých prípadoch bolestivejšia, ako by sa človek mohol domnievať. Francúzsky "Martyrs" je nielen že jedným z mojich naj hororov, no zároveň sa stal kultovým snímkom, ktorý "očaril" takmer celý svet. Ja osobne nerozumiem a nechápem, "prečo, začo, načo" bolo treba robiť remake, či si zas americká produkcia myslela, že niečo dokáže spracovať lepšie, dokonalejšie, no myslím že si väčšina divákov veľmi rýchlo uvedomí, že čaro samotného príbehu je nenávratne v prdeli. Oceňujem snahu tvorcov ísť iným smerom, no faktom je, že im nič iné ani neostávalo. Máme tu nejaký nový spôsob laškovania s obeťami, no je toho málo, taktiež bojov s preludmi či samotného násilia je pomenej ako v originále. Správanie osôb je hlúpejšie, záver je síce "novší", no akýsi nezaujímavý. Napriek mnohým negatívam by sa zdalo, že ide o úplný prepadák, no podľa mňa nový Martyrs pozeráteľný je. Navyše, keby tu hneď človek napísal neviem aké negatívne hodnotenie, toto si fanúšik hororu, prinajmenšom zo zvedavosti, utiecť nenechá - 35% ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Mne sa to páčilo viac, ako originál. Vydarený kasting, desivý „reálny“ scenár a fascinujúci záver, v ktorom sa dozvieme, prečo sa hodinu a pol diali všetky tie príšerné, otrasné krvavosti. Iste, rovnaký scenár mal aj originál, ale práve až pri remaku mi docvakli niektoré veci, ktoré mi ušli pri origináli. „Užil“ som si každú ranu z brokovnice. Užijete aj vy? Možno. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Drsné déja vu, které na znalce původního filmu neudělá dojem. Jenže mně jsou nějací znalci úplně u prdele. Předně je tenhle remake zbaven dřívější art pachuti, která mně dost vadila. V originále se hodně banálně vysvětlovalo, proč docházelo k mučení obětí, k čemu to sloužilo, také nechybělo objasnění výrazu "martýr". Remake je v tomhle ohledu úsporný, jinak ovšem v podstatě kopíruje originál. Máme zde zase na scéně dvě kamarádky na život na smrt, z nichž jedna se kdysi v dětském věku dostala ze spárů mučedníků až do kláštera, aby pak po deseti letech vystopovala své tyrany, které bez milosti odpraví. Opět po scénách z dětství obou dívek, Lucie a Anny, uvidíme umírat čtyřčlennou rodinku po zásahu brokovnice, zase žádné mobilní telefony v držení domácích i agresorů, jen pevná linka. Nechybí ani duch umučené dívky, který se upnul na Lucii a způsobuje ji zranění, akorát se tentokrát musí divák spoléhat více na svoji představivost, neboť ani tenhle jev není nijak zdárně vysvětlen. Pak se přesuneme do podzemních prostor domu, v němž jsou cely, ve kterých jsou drženy další dívky. A samozřejmě se objeví i zvrácená šéfka organizace, která jen tak prohodí pár nepodstatných slov o tom, na co se tak zhruba její úchylná parta specializuje. Film se nijak významně nezakecává, což jemu i mně svědčilo. Jel v dobrém a drsném tempu. Celý remake je vyvedený do exploitation žánru. U původního filmu tomu také tak bylo, jenže pak přišla dramaturgická nestabilita, která byla rušivá. Tahle verze je na obsáhlé vysvětlování skoupá, raději koná v gore povelech. Ty jsou nevyrovnané. Z úvodního vyvraždění rodinky se mělo napodruhé vytěžit víc, pokud vím, v originále bylo intenzivnější, zde jsou dvě zastřelení mimo kameru. Krevní piksle ovšem při natáčení hrály prim, takže hardcore scény se zjevovaly. Do filmu se oproti originálu podařilo dostat napětí. Ve výhodě tedy budou hlavně ty diváci, co neznají původní předlohu, nebudou tušit, jakým směrem se film bude ubírat. Ještě líp, jestliže jim je blízký subžánr torture-porn, do něhož také tahle verze směle nakoukne. Jedná se o hodně temný film, a to doslova, moc scén s denním světlem se zde nenachází. Duo režisérů Goetzových vyloudilo solidní depkoidní záležitost, v němž jsou představitelky hlavních dvou partů o něco sympatičtější, než dvě nevzhledné herečky z originálu. Má to spád, švih a tak úplně neplatí, že dvakrát nesmočíš kládu ve stejné hororové řece. Samozřejmě u místní afekt skvadry to neobstojí. Původní film byl ve své době značně kontroverzním počinem, o tomhle to spolehlivě platit nebude. Je to čistý horůrek bez žánrových odboček. 80% ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Zase se jednou prokázala ta naprostá zbytečnost remaků. Tohle je film, jehož natočení nemá žádné opodstatnění. Není lepší, nedívá se na téma jinak, naopak mu hodně ubírá a dělá z celkem hluboké podívané něco hodně plytkého, co se jenom tváří jako oduševnělé. Tady rozhodně volte originální snímek, protože ten remake nestojí za nic. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (3)

  • Producent Jason Blum prohlásil, že tento remake „zničil originál ve všech ohledech a nikdy neměl vzniknout“. (LUKICKK)
  • Název filmu se objeví až těšně před závěrečnými titulky. (noelcoward73)

Reklama

Reklama