Panika na Rock Island (TV film)

• Austrálie

Panic at Rock Island

Drama / Horor / Sci-Fi

Austrálie / Nový Zéland, 2011, 95 min

Tony Tilse

• blackrain

Kam se ten hororový žánr ubírá? To už, aby člověk šahal jen pro léty osvědčených a ověřených sériích, jinak bu mu mohla hrozit těžká zdravotní ujma a to konkrétně ta duševní. Nechápu, proč se takové filmy stále točí a hlavně pro koho. Nejvíce se mi líbily australské reálie. To byly moc povedené záběry, skoro jako ze žurnálu.(10.10.2011)

• Terva

CITÁT - Nemám rád lodě a neplavu, jsem tunelář........ Cobra Zone a její koncert na Rock island, kdo by nechtěl vidět ? Virus si nemohl najít horší místo. Panika může začít. CITÁT - Prosííím, já chci domůůů !!!..... Bude se zde zvracet černá krev. A ani se nedivím, z některých koncertujících skupin bych osobně taky zvracel. A si tak do čtyřicátý minuty se to dalo snést. Pak už se jen opakuje zvracení. CITÁT - Jsi v zóně smrti....... Cobra Zone ? No já je vlastně nemám rád. Vykašleme se na zbraně hromadného ničení, jedna polévková lžíce vyhubí celé město, tomu se říká bioterorismus. CITÁT - Doufám, že ten virus vypukne v parlamentu. Čekal jsem, že to bude lepší, ale celkem se na to dalo koukat.(8.5.2012)

• ARI50

Nastala neuvěřitelná panika hororu mnělo yb seto co nejrychleji zmenit tohle už prostě není možne ani.(8.10.2011)

• mosnak

Parta tennegerů - rockový festival - jeden nakažený frajer - obrovská hromada tennegerů - druhý nakažený frajer - ideální rodinka - více nakažených frajerů a frajerek - karanténa - táta s ideální rodinky=největší specialista na viry - zvratky - nakažení - jedna holka utekla,protože má tatíka velké zvíře - táta s ideál rodinky má lék - záchrana - happy end - holka co utekla je nakažená - titulky... 20%(10.10.2011)

Průměrný film, který splnil požadavek: zabít čas a uspat. Čekal sem spíš zombie akci, v tomhle ohledu hodně zklamalo, ale i tak byly scény sugestivní dostatečně. Ve srovnání s podobnými filmy, kterých sem viděl však pomálu, je to spíše podřadné. Nic, co by vyloženě překvapilo. (Co taky dnes vymyslet, že?)(5.1.2012)

Sice teda pod mikroskopem to jako vir fakt nevypadalo (navíc teda neměl ani mikroskop na zkoumání virů, s tímto by mohl vidět jen hodně málo druhů) - ale jinak jsem se bavil dobře, ovšem za to musím strhnout hvězdu.(28.10.2011)

Myslim, ze vobec nejde o taky pruser, ako popisuju ostatni diskutujuci (a hodnotiaci). Australsku produkciu mam celkom rad od cias filmu "Na brehu" (hmm, a vlastne -- co tak napr. "Krokodyl Dundee"?) a v danom pripade islo taktiez "len" o TV film. Tato snimka nie je trikrat originalna a dla mojho nazoru sa odohrava na dost debilnom mieste, t.j. rockovom festivele. Dana skutocnost mi akosi nesadla, no v globale sa na film pozera celkom dobre. Sice som tajne dufal, ze neznamy virus bude ludi premienat -- uz mierne tradicne -- na zombikov, ale nevadi... Beriem aj tento scenar. Ak sa k "Panic at Rock Island" dostanete, nepanikarte, aj ked nazov hovori nieco ine ;). Hodina a pol pri sledovani ubehne vcelku pohodovo, hlavne netreba mat prehnane vysoke ocakavania. Odmenou za sledovanie bude vcelku solidny filmik z prostredia bioterorizmu, ktory ma co ponuknut -- primerane k faktu, ze ide predsa len o TV produkciu. Z mojej strany je to za 55%.(6.10.2011)

• djbarrel

No nemyslím, že by to byl zas až takový průser. Nicméně se jedná o příběh 100 x omletý a zase zrecyklovaný. Já vím, že v daném žánru takřka není možné přijít s nějakou zásadní inovací, ale filmaři se snažili, o to nic, ale ani super vir z laboratoří AVP ( alien vs predátor ??? ), ani armáda a ani průměrně přiblblé charaktery, nepomohli k vyššímu hodnocení. 35 %(16.10.2011)

Je to celkom pozeratelné. Niektorý herci to tu flákajú, ale iný sa snažia. Námet nebol tak zlý, ale to prevedenie je len priemerné. Záver filmu dosť zbytočne natiahnutý...to asi preto aby to malo aspoň tých 90 minút. Celkovo to je priemerná jednorázovka. VIDENÉ 1x(31.10.2011)

• honzic

Horor to tedy rozhodně nebyl, spíše thriller nebo drama, přišlo mi to trochu trapně natočené, zmatená kamera, scénář i herecké výkony, zavánělo to trochu amatérismem, sice pár scén nebylo špatných, ale jako celek slabé. Hodnocení: 35 %(31.12.2011)

• Beawish

Při průměrném odběru mé televize 1.2A, délce filmu včetně reklam 110 minut a současné ceně elektřiny jsem právě vyhodil skoro tři koruny. Deprese se ještě prohloubila. A tenhle komentář píšu jen proto, abych varoval ostatní - i reklamní předěly byly zábavnější.(20.9.2011)

• musolini

No zase tak špatný to nebylo,na to,kde se to natáčelo...všichni věděli,že nakažený lidi umírají v krvi,ale stejně zjišťovali třeba tlak krve a snažili se je zachránit,i když věděli,že to nejde...a šílená máma,která se dere na ostrov s nakažlivou chorobou??Tam by synovi opravdu byla platná...kamarádka kluka,co to tam zatáhli,tak té vůbec nic nebylo...když tohle vše pominu a ještě pár dalších věcí,tak průměrný film o nákaze na který se dalo docela koukat...(5.10.2011)

• Plesnivka

Vážení přátelé - NE!!!(5.10.2011)

Nemůžu si pomoct, ale mě se to vcelku zalíbilo. Takový jednoduchý horor. Rockový festival bych si představoval víc rockovější, ale to je můj problém. Jinak mě to fakt potěšilo. Příjemně. Ne, že bych si z toho sednul na zadek, ale horory z poslední doby bývají často mnohem odpadovější... A tohle bych předčasně nevypnul ani omylem. A že se mi to u některých hororů už párkrát stalo. Tohle je tak příjemný průměr. Ale holt klasika je klasika. Asi jsem staromilec a obdivovatel old school :-)(10.12.2011)

Lidi jenz tomu dali pod 2 hvezdicky nebo odpad ten film nevideli a soudi jen dle textu distributora, ktery je navic lzivy. Nejde o zadne zombie ani o pojidani lidskeho masa. Naopak jde o velmi dobre udelany pribeh napadeni virem jednoho ostrova. Jde o zatim asi nejrealistictejsi a nejemocionalne udelany katastroficky film a to jsem jich videl uz hodne. Meli by zabanovat lidi, kteri zde kazi filmum hodnoceni tim, ze film hodnotni bez toho aniz by ho videli.(15.2.2012)