Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Padouch Gru se polepšil, snaží se žít jako spořádaný otec tří adoptovaných holčiček. S doktorem Nefariem rozjel výrobu džemů, které jsou zatím dosti odporné chuti. Jednoho dne si ho povolá na pomoc šéf Antipadoušské ligy. Svět ohrožuje nový terorista, který ukradl látku, která mění cokoliv živého na zabíjející a nezničitelné monstrum. Gruovi se do toho moc nechce, když ale zjistí, že doktor Nefario od něj odchází hledat lepší práci, tak souhlasí. Jenže to nebyl jediný problém, kterému musel čelit. Nejstarší dcera Margo začíná pokukovat po chlapcích, zatímco nejmladší Agnes by k taťkovi ráda sehnala také nějakou tu mamku. A ke všemu se záhadně ztrácejí malí Mimoňové. Gru bude muset zmobilizovat všechny své padoušské schopnosti a spolu s tajnou agentkou Lucy Wildeovou odhalit, co za tím vším vězí. (TV Nova)

(více)

Videa (25)

Trailer 2

Recenze (719)

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Už to nemá tú emocionálnu a príbehovú hĺbku ako jednička, chýba tam viac toho zlodušstva a teplákový záporák (i keď Macho tiež nie je zlý) :D Ale stále som sa dobre bavil, je to miestami celkom zaujímavé a stále sa to narozdiel od iných druhých dielov (áno, pozerám sa na vás, Autá!) snaží o niečo viac - tu napr. Gruova osamelosť, chýbajúca matka a prvá láska Margo. Len škoda, že je tu viacero slabších a zopár dokonca vyslovene trápnych gagov. Animácia na úrovni (odrazy ohňa vo vode na konci sú skvelé) a celkovo slušná (a miestami trochu neslušná -zadek :D) zábava pre celú rodinu. Ale ne jednotku to nemá ani zďaleka. 70% ()

kingik 

všechny recenze uživatele

S tímhle padouchem si klidně začněte a neprohloupíte. Nějaké ublížení na zdraví vám od něj nehrozí. Je napravený, animovaný, anebo že by z plátna kina slezl až k vám a šel si to s váma vyřídit? No uvidíte sami, kam si ho až připustíte. V každém případě je to antipadouch. Pan Gru tentokrát řeší záhadu zmizení super tajné vědecké laboratoře za Polárním kruhem, ve které se prováděly pokusy s transmutačním sérem, které by v nepovolaných rukou mohlo napáchat pěknou paseku. Náš hrdina je do případu vtažen antipadoušskou linkou, která mu přidělí tajnou agentku Lucy Wilde, která se do něj zamiluje. Náš hrdina skončil s dráhou padoucha a věnuje se už jiné práci, a sice výrobě marmelád, vedle toho se stará o omladinu, ke které má velkou citovou vazbu, a od ranného mládí u něj přetrvává komplex z žen, ačkoliv se ho jeho horlivá známá snaží s nimi vytrvale seznamovat. A navíc je stále obklopen početnou partičkou potrhlíků říkajících si mimoni. A do toho na scénu vchází opravdový padouch jménem El Macho, u jehož vzhledu se tvůrci inspirovali zřejmě někdejším bavičem Petrem Novotným, a který kdysi nafingoval svoji smrt ve vulkánu a nyní prahne po vybudování Armády zla, s kterou chce zničit svět. Mohlo být líp a mohlo být i hůř. Děj neděj se kvapně přelévá od jednoho k druhému, až téměř ústřední zápletka ustupuje do pozadí, animace postaviček je originální, ale na nesympatického ohavu Grua, jsem si přesto celý film nezvyknul, zajímavější byly vedlejší dějové linie, například ta, kdy se dozvídáme, jak to má Gru se ženami, a proč s nimi nerad chodí na rande. Dabing ušel, i když Lábus, Žilková a Jirák dabují zřídka, nebylo to na jejich výkonu patrné. Tempo má tenhle animák místy až bláznivě zběsilé, ale najdou se i klidnější pasáže. Hraný film je ale hraný film a animovaný film jsem si dal jen pro zpestření. Dobrá volba, koukatelný nadprůměr, ale odvařený z něj nejsem. A trochu nelogicky se film jmenuje "Já padouch", když hlavní postava, je tady prezentována, jako dobrák od kosti. Mé hodnocení: 60% ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Škoda, že si tvůrci nepohráli s názvem a film se nejmenuje nějak jako Já, špion nebo tak podobně, protože Gru už padouchem není... Pokud tedy zrovna v depresi netruchlí pro ztracenou lásku, kdy ale scénář spíše než na černohumornou notu zahraje na tu dojemnou (a jde mu to). No, je to tak, "hrdina" se stal hrdinou bez uvozovek, ale když na tuto hru přistoupíte, bude vás bavit podobně jako v prvním dílu. Akorát to kouzlo originality je jaksi fuč. Já, padouch 2 zdařile paroduje nejen, ale hlavně špionážní žánr a místy přímo neodolatelně voní starým dobrým filmově dobrodružným brakem. A začíná naprosto úchvatnou scénou, za kterou by se nemusela stydět žádná bondovka či marvelovka. Na druhou stranu ale musí film co nejvíce myslet i na dětské publikum, což dělá na můj vkus možná až moc okatě, infantilně, a také ta romantická podzápletka není vůbec můj šálek čaje. Gru ale výborný, z holčiček dostala největší prostor roztomilá Agnes, což je jedině dobře... Jen postava agenty Wildeové mohla být méně ztřeštěná a místy až otravná. Český dabing ale na jedničku s hvězdičkou, vivat Jiří Lábus, animáky nám jdou! Tři a půl hvězdy. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

O fous lepší než předchozí díl a to bez debat díky většímu zapojení Mimoňů, co na tom, že vtip stojí a padá s nima, když je to fakt slušná prdel.Na konci i pořádná bitka a typická kýčovitá svatbička....proč ne, svižnější, zábavnější a vizuálně přitažlivější než jednička, na elitu pořád ale kus ztrácí.70%. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Já, padouch 2 = Já, Mimoň 1! "Oddaní přisluhovači" s vizáží žlutých tic taců si to definitivně urvali pro sebe, jejich nekonečně přívaly gagů rozechvějí bránici jako když Jimi Hendrix udeří do strun kytary. Příběh vaří z vody, ale já se většinu filmu fakt bavil, takže mimoňovské tři hvězdičky :) 76 miliónů dolarů(rozpočet)/906 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

Galerie (64)

Zajímavosti (24)

  • Jeden z mimoňů vysává a následně otevírá dveře, které se otevřou dovnitř. Později, když Gru (Steve Carell) sedí na verandě a Agnes (Elsie Fisher) vychází ven s deštníkem, dveře jsou otevřeny směrem ven. (Mrs.Blue)
  • Severoamerické tržby byly 368,1 milionu amerických dolarů, celosvětové 970,8 mil. (NIRO)

Související novinky

Oscarové nominace 2014

Oscarové nominace 2014

16.01.2014

Dnes odpoledne vyhlásila Akademie filmového umění a věd (AMPAS) ústy své prezidentky Cheryl Boone Isaacs a herce Chrise Hemswortha nominace na Oscary pro letošní rok. O prvenství v počtu nominací … (více)

71. Zlaté glóby - výsledky

71. Zlaté glóby - výsledky

13.01.2014

71. udělování Zlatých glóbů v hotelu Beverly Hilton skončilo. Moderátorská dvojice Tina Fey a Amy Poehler dala rychle zapomenout na nepříjemnost, kdy prasklý vodovod kolem poledne zatopil červený… (více)

Nejúspěšnější herec roku 2013: Dwayne Johnson

Nejúspěšnější herec roku 2013: Dwayne Johnson

20.12.2013

Magazín Forbes uveřejnil tradiční výroční žebříček herců, kteří zajistili Hollywoodu nejvyšší zisky. Na prvním místě poměrně překvapivě trůní Dwayne „The Rock“ Johnson, jehož filmy souhrnně utržily… (více)

71. Zlaté glóby - nominace

71. Zlaté glóby - nominace

12.12.2013

V odpoledních hodinách našeho času vyhlásila Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu nominace na 71. Zlaté glóby. Největšími favority se staly se sedmi nominacemi filmy 12 let v řetězech a… (více)

Reklama

Reklama