Reklama

Reklama

7500

  • USA Flight 7500
Trailer

Dvojice na svatební cestě, dívka cestující do Tokia, mladý pár chystající se na dobrodružní cestu po Asii, dvojice těsně před rozchodem, přehnaně sebevědomá letuška zamilovaná do pilota – ti všichni nastoupí do letadla do Japonska. Během letu se však na palubě letadla začnou dít podivné věci. Přistane nakonec let 7500 v Japonsku? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (98)

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Dlouho očekávaný film který díky hodně zajímavým trailerům a odsunutím premiéry nedočkavě vyhlížel nejeden nadšený fanda hororu.Když jsem viděl prvotní recenze a opravdu mizerné hodnocení, dost jsem se bál a úplně zbytečně, možná naopak díky tomu, že jsem do toho šel úplně bez očekávání jsem právě teď film dokoukal a jsem více méně nadšenej.Vizuál je perfektní, Takaši má režii pevně v rukou, atmosféra místy vážně hutná a do toho velice kvalitní herci.Není to samozřejmě žádná řacha a spíš než horor to je hodně napínavý mysteriózní thriller.Pointa mě dostala totálně a vůbec jsem jí nečekal a jak zde mnozí píší, že jde o nejotřepanější pointu za posledních 15 let, tak já osobně si teď nemůžu vybavit s jistotou 100% jestli jsem tuhle pointu už někdě viděl, možná podobnou, to u hororů už tak bývá, ale pro mě je důležité, že ta pointa prokouknout nešla až skoro do samého konce filmu a když už přišla, byl jsem z ní nadšený.47% je naprosto k smíchu, film kvalitou úplně v pohodě na 70%.Takže se nenechte odradit zdejšími hororovými NURU a šup s filmem na příjemně mrazivý večer. ()

stration 

všechny recenze uživatele

Celkem slušný snímek z příjemného prostředí klaustrofobních areolinek. Jediný problém vidím bohužel v zde tolik propírané pointě, která je opravdu odfláklá, neoriginální a v tomto případě i poněkud blbá. Jinak se na to koukalo ale velice pěkně, herci nevadili a řemeslná stránka je na vyšší úrovni, než bývá v kraji zvykem. Ovšem za ten konec by zasluhovali scénáristi přes držku. ()

Reklama

herr_carter odpad!

všechny recenze uživatele

Takže copak to tady máme: 1x mnohokrát omleté téma,poté přidáme absolutně nezvládnuté budování atmosféry - ona tam vlastně za celou dobu žádná nebyla - , dochutíme asi 7-9 ks nejedlých neherců (které pak podle potřeby můžeme volně vyhazovat přímo do koše) a celé to dochutíme ohromující a naprosto překvapivou pointou, která mě zaskočila asi stejně, jako komerční úspěch Hobita. Jak tohle mohlo být svého času medializováno jako nejlepší a nejpřekvapivější horor za poslední léta, to teda opravdu nechápu, toto se opravdu panu Nakaši nepovedlo.....................moje hodnocení = 0 z 10. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Hodně lidí se na tento hororovou kousek z dílny tvůrce Ju-on (Nenávist) těšili a i já patřil mezi ně. Takashi Shimizu mě vždy dokázal okouzlit mistrně zvládnutou atmosférou a tak jsem si prostě musel jeho nejnovější kousek pořídit co možná nejdříve. Očekával jsem pořádnou porci mrazivého napětí, klaustrofobickou podívanou a hlavně solidní herecké výkony. Jenomže po skončení filmu jsem zůstal sedět s otevřenou pusou (to myslím doslova) a rozhodně se tak nestalo proto, že by byl tento film nezapomenutelným hororovým zážitkem. Ba spíše naopak. Tohle jako myslel Takashi vážně? Rozhodně se z toho dalo vytřískat mnohem více a to na všech „frontách“. Zprvu to vypadalo na další tuctový akční thriller, kdy se letadlo dostane do potíží a na jeho palubě vypukne očekávaný zmatek. Popravdě i já bych si asi nezachoval chladnou hlavu, kdybych se dostal do silné turbulence a následně vedle mě umřel jeden z pasažérů. To do toho ještě nepočítám vadné dýchací masky. Jenže po hororu stále nebylo ani památky a jakožto „nadržený“ fanda toho žánru jsem musel překousávat nudné citové problémy jednotlivých postav, kterých tu bylo na můj vkus až příliš. Popravdě si mé sympatie nezískal vůbec nikdo a tak jsem začal nenápadně sledovat časomíru. Když už se konečně začalo něco dít, vzalo to celé strašně rychlý a hlavně dost předvídatelný spád. Tvůrci se ani moc nesnažili zamaskovat profláknutou zápletku a tak jediné co se tu objevilo nového, byla ona panenka smrti „Shinigami“. Bohužel i tady šlo spíše o ojedinělý záblesk v jinak dosti slabém filmu. Po nějaké ponuré či snad děsivé atmosféře ani památky, lekacích scén by se tu dalo napočítat na prstech jedné ruky a to by vám ještě nějaký ten prstík zůstal skrčený. No a velkolepé finále se taky nekonalo.40% ()

rollman1 

všechny recenze uživatele

Tohle čekání se se vyplatilo tak napůl. Co na filmu potěší je atmosféra a prostředí. Zbytek je však odfláklý a tak není divu, že ač film nenudí a při krátké stopáži dokáže zabavit, po zhlédnutí máte pocit, že to mohlo být lepší a cítíte se tak jako člověk, co v restauraci dostane jen polovinu řízku. Příběhově strašně stereotypní a pointa mě teda nepřekvapila. Nechápu proč pořád omývají to samé dokola. Herci hrají co mohou a maximálně tak potěší Amy z Crank. No, škoda no, natěšenost byla veliká. O to víc jsem z toho špatný a proto si dám 7500 piv na žal. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (2)

  • Číslo 7500 je tzv. "squawk kód", který vysílá transponder (odpovídač) v letecké dopravě. Kód 7500 označuje "hi-jacking" čili přepadení nebo únos letadla. (Cheeker)
  • Pôvodne mal film niesť názov Flight 75 a vyjsť 31. augusta 2012. (misterz)

Reklama

Reklama