Reklama

Reklama

Druhá šance

  • USA Hope Springs (více)
Trailer 1

Kay (Meryl Streep) a Arnold (Tommy Lee Jones) jsou manželé již 31 let. Po tak dlouhé době není divu, že se z jejich vztahu vytratila ona pověstná jiskra a manželství se propadlo do šedivého stereotypu. Arnold je v manželství celkem spokojený a neřeší, zda by se na jejich vztahu dalo něco změnit k lepšímu. Kay je ovšem nešťastná a chtěla by se s manželem více sblížit, prohloubit vzájemné pouto a mít zase opravdové manželství. Jednoho dne Kay náhodou narazí na knihu renomovaného manželského poradce doktora Felda (Steve Carell), který vede v malém městečku Hope Springs manželskou poradnu. Ačkoliv je to Arnoldovi proti srsti, nakonec přistoupí na Kayin plán a usedne spolu s ní do letadla směr Hope Springs, aby se pokusil vzkřísit vyhasínající manželství. Nastává řada zábavných situací, ve kterých se postarší manželé snaží držet rad manželského poradce, jehož neortodoxní styl je nutí dělat věci, které jim nejsou vždy po chuti, ale podle něj prý pomáhají. Po nějaké době si Kay a Arnold začínají vést docela dobře a tak jim doktor Feld nastavuje další laťku, kterou je třeba překročit - obnovení manželského sexu. Druhá šance je zábavným příběhem nejen Kay a Arnolda, ale opravdovým obrazem většiny manželství ve středních letech. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (23)

Trailer 1

Recenze (346)

Riddick77 

všechny recenze uživatele

Fantastické obsazení, výborný scénář, excelentní dialogy a aktuální tématika, která je podána velmi bezprostředně, přirozeně a citlivě. Spíše se jedná o vztahové drama než komedii, ale usměvných okamžiků, které vycházejí z reálných životních situací a problémů, je i tak dostatek. Osobité, upřímné a nesmírně přirozené! Tleskám! Režisér David Frankel potvrzuje svoji kvalitu a stává se žánrovou jistotou. Recenze zde. 9/10! [5.9.2012_novinářská projekce_kino Lucerna] ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

,,Když žijete s někým, s kým vlastně nežijete, je možná lepší být sám...'' Tohle je komedie nekomedie. Ačkoliv jsem se párkrát nahlas zasmál, z větší části filmu mně padl smutek. Ačkoliv Meryl a Tommy jsou spolu již 31 let, krize kterou prochází může leckoho potkat již po 20 či dokonce po 10 letech. Věk tu nehraje žádnou roli. Meryl, dnes už babča v letech konečně našla roli, která jí sedla jako ulitá. Získala si jí u mně zase respekt, protože po Mámamíja a muzikálu Čarovný les jsem smutně vzpomínal na Afriku a na Madisonské mosty.... Tommy je borec a nezklamal. Ten zahraje cokolov, kdekoliv a jakkoliv - ale skvěle. Film je o stereotypu žití v manželství do kterého chtě nechtě s přibývajícími léty zapadne každý pár. Chemie a vášeň prvních let vyprchá, přijdou děti, existenční starosti, kila, kompromisy tak podstatné v prvních letech manželství už nikdo nedělá, ideály o předělání toho druhého k obrazu svému už taky vzaly za své a po odchodu dětí dům obývají sice dva manželé, avšak zcela opuštění lidé. Opuštění ne dětmi ale opuštění sami sebou.Tta samota je o to absurdnější, protože ten druhý partner je hned ve vedlejší místnosti. Nabízí se tedy možnost, skřípající a bezbarvý vtah jedoucí setrvačností vyladit u odborníka. Jenže - tohle je cesta jen jedním směrem. Při intimních výpovědích vedených lékařem před sebou manželé řeknou dávno tajené sny a křivdy. Ta otevřenost může být začátkem čehosi nového, za bílou čárou a nebo také začátkem konce, který tato čára jako poslední šrám začne odpočítávat..... Tohle byl film k zamyšlení, film ve kterém sice nebylo řečeno vše, ale ze kterého jde lecos navíc pochytit. Škoda toho amerického závěru, já bych skončil setkáním se sousedkou a jejími psy. 3 za ten intymní projev Meryl a Tommyho a další hvězdu za scénář, kteří neženetí zkrátka nemohou chápat. Celkem tedy 4 zlomené přepážky. * * * * ()

Reklama

Foox 

všechny recenze uživatele

Dát kameru do manželský poradny a druhou chvíli sledovat jeden pár s dlouholetými potížemi, dobře to sestříhat a v podstatě nám vyjde Druhá šance. Věrohodně situované drama postaršího páru, který si žije ve své rutině. Rozhodně nečekejte nějakou "obrovskou" zápletku ve stylu milostného trojúhelníku či něčeho podobného. Po většinu filmu si povídají 3 lidi v různých variacích, až na pár lehce erotických scén, které ale rozhodně nemají a nejsou vtipné, spíše úsměvné a realistické. Celý film bych rozhodně neoznačil komedií, zasmál jsem se jednou za celou dobu, spíše od začátku až do konce je to příjemné, úsměvné,..., včetně Steva Carella, od kterého očekáváte jakoukoliv hlášku, ale dostanete "jen" výborný výkon, jako ostatně i od Streepové a Jonese, oba jsou úžasní. Trošku jsem se obával završení, ale i to tvůrci zvládli více než obstojně. 70% ()

nunka 

všechny recenze uživatele

Reálne manželské problémy okorenené troškou humoru, sympatickým hereckým duom a fungujúcim scenárom. Tematika manželských problémov po 30tich rokoch našťastie nejde cestou gerontológie, ale dláždi si cestu sviežo, intímne, citlivo, miestami aj milým vtipom. Meryl a Tommy sú výborní po všetkých stránkach. ()

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Typicky puritánská Amerika podává na talíři, jak je všeobecně vyspělá země zaostalá ve vztahové linii, potažmo v sexuální oblasti. Když se jeden rozhodne, že stárne a nedá se s tím nic dělat, pak je jak pařez co se buď vyvrátí i s kořeny nebo nadobro shnije. Tahle herecky výtečná dvojka to vzala z lepší stránky - když nevím jak na to, poradím se s chytrou hlavou. Ono promluvení do duše, jiný pohled, objektivní názor, má vždy něco do sebe. Přesto mi Kay přišla příliš uťáplá na americkou paničku dnešní doby a závěr se znovuzapálením dávno ztracené jiskry přehnaný a nereálný. Co je předností tohoto snímku už bylo řečeno - herecké výkony obou megahvězd. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (7)

  • Meryl Streep byla za svou roli již po 28. nominována na cenu Golden Globe pro nejlepší herečku v hlavní roli. (ČSFD)
  • Ve scéně, kdy Kay (Meryl Streep) připravuje Arnoldovi (Tommy Lee Jones) snídani, na jednom záběru je možné vidět, jak na pánev vyklepne pouze jeden žloutek z jednoho vejce. Jakmile však podává snídani na stůl, žloutky má v talíři Arnold dva. (Hnedoocko)

Související novinky

Best Film Fest 2012

Best Film Fest 2012

08.12.2012

Volné seskupení čtyř klasických artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a Mat pořádá od 13. do 19. prosince tohoto rokuBEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů… (více)

Reklama

Reklama