Reklama

Reklama

Chained

  • Velká Británie Chained
Trailer

Obsahy(1)

Jednoho sobotního odpoledne si 8letý Tim a jeho matka Sarah objednají taxi. Řidič je však sériový vrah, který si vyhlédl další oběti. Chlapec se stává svědkem vraždy své matky a jeho děsivá můra teprve začíná. (LIVINGDEAD)

Videa (1)

Trailer

Recenze (144)

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Komorní psycho funguje celkem dobře hlavně kvůli D´Onofriovi, který by se mohl z fleku živit touhle "taxikařinou", ale to pozadí, bože... léta stejnej styl - taxík, únos domů, vražda ...na to by se asi ani po letech nepřišlo :(, no vlastně jo: "Ti policajti jsou úplně blbí"..Ale jasně to je přece jedno, tady šlo o něco jiného, o vztah vězně a jeho věznitele, který se dá shrnout do dvou vět ..Jaký si to uděláš, takový to máš, ale taky Důvěřuj, ale prověřuj - předvídatelný vývoj událostí, který nazná drobného vychýlení v podobě jemně šokující pointy, jinak však bez výraznějšího tlaku na otrlejšího diváka ..Sledovat Chained je to stejný jako dát si dobrej stejk ve špinavé hospodě.. chutná vám, ale furt přemejšlíte jestli je to opravdu hovězí .. a tady bohužel nebylo. ()

dex2man 

všechny recenze uživatele

Taxikář Bob rád občas vyrazí na lov náhodně nebo ze školní ročenky vybraných studentek a má z toho zábavu k pokuchání. Na už tak chorý mozek mu ovšem leze samota a domácí práce jako drhnutí zakrvácené podlahy nejsou jeho koníčkem, takže se rozhodne pořídit domácího mazlíčka. A bylo by neetické, když už kluka drží nejen přísnou výchovou zkrátka, aby ho nepřiměl ke studiu. Taková znalost anatomie přijde při podřezávání krčních tepen překvapených návštěv nejednou vhod. Dočkáme se i průbežného odkrývání příčin Bobovi sadistické povahy pomocí útržků vzpomínek provázejících jeho noční můry s kořeny v dětství. Je to výborně zahrané (zejména D'Onofrio), s odpovídající atmosférou a rovnováha mezi násilnými scénami a náhledem pod pokličku choré mysli dělá z Chained víc, než jen další tuctovou řezničinu. Prostě u Lynchů nepadlo jablko daleko od stromu. ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Herecky rozhodne nesklamalo a nenudilo ma ani ľahko komornejšie ladenie. Nie vždy je u podobných snímkov pozornosť zameraná tiež na psychológiu postáv, väčšina vrahov sa nám predstavuje len svojou zvrátenosťou. Ide o typický syndróm vraha v ktorého mysli sa premietajú desivé zážitky z detstva. Tým vrahom bol tentoraz herec Vincent D'Onofrio, ktorý sa zhostil práve tejto role. A vcelku mu sedla. Toto sa podarilo na výbornú. Aj napriek tých príliš nudných debát a pár do blba pozerajúcich scén ma to dokázalo vtiahnuť neskutočne. Násilné scény sú pôsobivé. Ponuré a temné scény uneseného malého chlapca v domácnosti so sériovým vrahom vo vás zanechajú desivú stopu. ()

Havaj8 

všechny recenze uživatele

Slušně udělaný béčko. Nejsem fanda těhle zvrácenejch thrillerú, ale tohle se povedlo skoro na výbornou. I přes těch příliš nudnejch debat a pár do blba koukajících scén mě to dokázalo vtáhnout neskutečně. Atmosféra toho doupěte byla dokonalá a celkově ten průběh od malýho Rabbita až do mladistvýho a bylo jasný co se musí stát, ale konec holt opět otevřenej, jak mě tohle potom ničí... ()

Seabeast 

všechny recenze uživatele

Druhé setkání s filmem dcery Davida Lynche v trochu brutálnějším hávu a v psychologickém pojetí. Znovu se nejedná o vyloženě špatný kousek, ale na druhou stranu zase vnímám režijně a scenáristicky mezery, které dokonalosti značně ubírají. Masový vrah v podání Vincenta D'Onofria se svojí vidláckou mluvou a vyjádřovnáním z filmu vyčuhuje jak ďáblovy parůžky na hlavě a zbytek osazenstva strká do kapsy. Chained je o tom, jak je mladý kluk Tim tímto vrahounem unesen a "převychováván", takže si asi dovede představit tu tísnivou atmosféru po celou dobu. Ve výsledku nijak oslnivá, ale zato řemeslně zmáknutá jednohubka. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (2)

  • Pôvodne dostal film od MPAA rating NC-17, neskôr mu však bol zmiernený na R. (Sufferer)

Reklama

Reklama