Reklama

Reklama

Chained

  • Velká Británie Chained
Trailer

Obsahy(1)

Jednoho sobotního odpoledne si 8letý Tim a jeho matka Sarah objednají taxi. Řidič je však sériový vrah, který si vyhlédl další oběti. Chlapec se stává svědkem vraždy své matky a jeho děsivá můra teprve začíná. (LIVINGDEAD)

Videa (1)

Trailer

Recenze (144)

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Během prvních 10 nepříjemných minut jsem si opravdu říkal, proč jsem si zas sakra zapl horor, místo nějaké veselé komedie. Mordování ženského pohlaví mě opravdu nedělá vůbec dobře a stačil mě k tomu jenom ten jejich jekot. Jenže ono se to po těch 10 minutách lehce sklidní, v průběhu samozřejmě nejedna teenka podlehne šarmu Vincenta D´Onofria, ale zároveň začíná lehce psychologická hra a ta značně funguje. Navíc je to dobře natočené. Dva herci, několik uječených holek a interiéry jednoho baráku. K tomu minimum slov, dobře mířená hudba, překvapivě promyšlený závěr a o velice mrazivý, značně intenzivní a hutný zážitek je postaráno. Divím se ale, že si po těch letech Tim udržel rozum. Závěr mě opravdu velice bavil. 3,75* ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,NEŽÁDAL JSEM O TEBE. ALE KDYŽ UŽ TU JSI, VYTĚŽÍM Z TOHO CO NEJVÍC. BUDEŠ MÍT PRÁCI. DĚLEJ, CO TI ŘEKNU“..... /// ,,Já chci maminku“ … Jenže v tom domě, kde jsou pouze oni a (občas) i ony (– ženský jako hlavolam) (to skládání je pěkně na piču, že?) není pro maminky místo. Úchyl jako náhradní taťka vychovává kluka a všichni bojovníci za parchanty v nouzi a úzkostlivý sociální pracovnice asi šáhnou do trenek (uchyláci!... Jo, ti taky!). Kluk nám roste, návštěvy neubejvaj a ,,taťka“ může bejt na svoji výchovu celkem hrdej. Stejně jako Mrs. Lynch na tenhle komorní příběh zvrácený ,,rodiny“, se spoustou mrtvejch a psychickýho teroru. Furt přemejšlím, jakej má smysl na to čumět? Půlka v píči a odpověď neznám…. Myšlenky magora mě míjej, stejně jako sadisticky psychologický orgie. Nepovažuju se za narušenýho jedince a tak věta ,,CHCI LOVIT“ nezpůsobí orgasmus, ale obavy. Ale uznávám, že ten závěr, kdy se z uchylárny stává drama (thriller?), lehce poupravuje můj názor. Přesto nechápu, proč jsem musel cca75 minut čučet na něco, co nemá vliv na můj rozvoj filmový osobnosti ani sexuálního apetitu. Snad kdyby tý kundě nešlo jen vo zoufalý násilí, ale pokusila se k tomu všemu přidat víc než jen hodně dobrej závěr… Kdo ví. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Zjistím, jestli je lepší bejt dog nebo Rabbit. 2.) Nechápu, proč je lepší se vyhnout focení na školní ročenku. 3.) Thx za titule ,,verus1993“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ * ()

Reklama

POMO 

všechny recenze uživatele

Hodně přísná, těžko stravitelná psychologie masového vraha a příčin jeho sociopatie. A jejího dlouhodobého vlivu na “učence” - unešeného mladého kluka, který s ním musí žít. Jejich vztahem “zkažený mentor / trpící žák” posouvá režisérka divácky vděčný portrét vrahouna na vyšší úroveň studie vnímání a chování se dvou diametrálně odlišných postav v extrémních situacích, které prožívají spolu, ale každý jinak. A k tomu umí i scenáristicky překvapit. Nepříjemné, paralyzující, brilantní. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Na až takové příjemné překvapení jsem čekal hodně dlouho! Vůbec jsem nevěděl, na co se jdu dívat, takže radím trailer vypustit. Co jsem dostal? Skvělého Vincenta D'Onofria v roli narušeného psychopatickýho vraždícího taxikáře, vozícího si kunčofty v podobě mladých kočiček domů, kde potom bordel po něm uklízi na řetěze přivázanej kluk s pracovním jménem Rabbit s xichtem Roberta Pattinsona a grimasama Střihorukýho Edwarda, mimochodem taky (z pochopitelných důvodů) narušenej. Je to psychologický, je to zvrhlý, je to propracovaný a je tam krev. Je to za plnej počet! ;) ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Pro mě doposud nejlepší film od Lynchové. Sice jsem se celou dobu ujišťoval, že je to takový hezký průměr, ale závěr mě donutil jednu hvězdu přidat. Masový vrah si nese trauma z dětství, což je v podobných filmech dost častý motiv k jednání. Podaří se mu ale podobným způsobem předělat i nedobrovolného zajatce? Jakýpak horror, sociální drama o tom, jak nás formuje či neformuje naše okolí. Strašidelné nikoliv, ale divně tísnivé a nepříjemné ano. Dusné atmosféře napomáhají klaustrofobické zvuky, strohá výprava a dům na samotě. Minimum krve a zobrazeného vraždění zde kupodivu nevadí (což neznamená, že zcela chybí podříznutí krku a podobně). Nejhorší je bezmocný křik oběti za zavřenými dveřmi... ()

Galerie (28)

Zajímavosti (2)

  • Pôvodne dostal film od MPAA rating NC-17, neskôr mu však bol zmiernený na R. (Sufferer)

Reklama

Reklama